tktyf123
tktyf123
Знаток
Отзывы tktyf123
Комментарии tktyf123
Получено лайков
0 Like
Oksana Zhuchok
Малиновий настрій: готуємо оригінальне малиново-абрикосове варення з лаймом В рейтингу моїх найулюбленіших малинове варення стоїть на другому місці, одразу за полуничним. Оскільки сезон королеви ягід вже пішов на спад (якось занадто швидко в цьому році, правда?), вирішила поділитися з вами своєю знахідкою – рецептом оригінального малиново-абрикосового варення з приємною цитрусовою ноткою, яку надає лайм. Воно не лише надзвичайно смачне й ароматне, але й дуже корисне. Не потребує великої кількості цукру та тривалої термічної обробки, тому й малина, й інші інгредієнти зберігають максимум корисних речовин. А їх дійсно багато! Існує думка, що малина допомагає впоратися з застудою та зміцнює імунітет завдяки вітаміну С. Насправді аскорбінки в ній значно менше, ніж в смородині, полуниці або апельсині. Секрет ягоди криється в саліциловій кислоті – природному аналогу аспірину, яка має потогінну й протизапальну дію, але не викликає побічних ефектів. На відміну від вітаміну С саліцилова кислота прекрасно переносить теплову обробку, тому малинове варення можна сміливо вважати не лише десертом, але й смачними домашніми ліками. Отже, розкриваю секрети приготування. Інгредієнти: 600 г малини 400 г абрикоса 1 неочищений лайм 500 г цукру 1 пакетик Желфіксу 2:1 Dr. Oetker Підготовка: Перед приготуванням свіжозібрану або куплену на базарі малину треба перебрати, відібрати всі м'яті, пошкоджені й недостиглі ягоди, промити. Але підставляти ягоди під струмінь не можна – вони втратять зовнішній вигляд. Щоб не поранити плоди, поклади їх у друшляк, занур його в глибоку миску з водою і акуратно потряси. Потім дай стекти зайвій рідині. Відваж 600г. Абрикоси помий, перебери та вийми кісточки. Абрикосові половинки дрібно поріж й відваж 400 г. Лайм ретельно вимий, витри паперовим рушником, зніми цедру та вичави сік. Приготування: У невисоку каструлю з товстим дном склади малину та подрібнені абрикоси, додай цедру, сік лайма. В окремій посудині змішай вміст пакетику Желфіксу 2:1 Dr. Oetker з двома столовими ложками цукру та додай до фруктової маси. Перемішай та доведи до кипіння на великому вогні. Далі додай решту цукру та постійно помішуючи кип’яти мінімум три хвилини. За необхідності знімай пінку. Готове варення потрібно одразу ж розлити у завчасно підготовлені банки, закрутити кришками, перевернути й залишити у положенні догори дном приблизно на 5 хвилин. Як бачиш, усе надзвичайно просто! Готуй та ділись враженнями у коментарях. Можливо, у тебе є свої секретні рецепти? Буду дуже рада спробувати приготувати щось новеньке :)
У отзыва 2 комментария
Гришина Світлана
Дійсно дуже просто, та головне- досить швидко. Цікавий спосіб помити малину.
tktyf123
Скільки варення виходить? Дуже цікавий рецепт. Дякую
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизироваться
Oksana Zhuchok
Кабачкове варення з апельсинами Сподіваюсь ти вже встигла зварити морквяно-смородиновий джем? Поділись у коментарях, дуже цікава твоя думка. Я ж продовжую експериментувати, і знову головним інгредієнтом варення є овоч. На цей раз – кабачок. Традиційно ми готуємо з нього закуски та соуси, проте я вирішила піти далі й приготувати солодке варення. Я давно про нього чула, проте ніяк не наважувалася на такий сміливий кулінарний експеримент. Тепер розумію, що дарма. Результат мене вразив – в міру солодке, густе, з апельсиновою ноткою, освіжаюче – ідеальне до чаю або в якості солодкого соусу до млинців. Готувати екзотичні ласощі нескладно, продукти потрібні більш ніж доступні, обробляти їх швидко, а процес приготування займає максиму тридцять хвилин. Для початку декілька важливих моментів • Для варення кабачки можна брати не тільки молоді, а й зрілі. У останніх потрібно обов'язково зрізати грубу шкірку й вибрати великі насіння. • З цитрусових плодів також обов'язково видалити всі кісточки, інакше ароматне варення буде гірчити. • Апельсини від шкірки можна очищати, а можна залишати фрукт неочищеним. Якщо цитрус використовується з шкіркою, то його обов'язково потрібно обдати окропом. Візьми на замітку, що варення з цитрусами в шкірці має злегка пікантний гіркуватий присмак. • Кабачки й апельсини можна використовувати нарізаними цілими шматочками, перекрученими на м'ясорубці, подрібненими або перебитими блендером. • Щоб надати варенню особливої «нотки», при варінні можна додавати консервовані ананаси, чебрець, імбир або корицю. • Апельсини можна замінити будь-якими іншими цитрусовими: лимоном, лаймом, грейпфрутом. Тепер можна переходити безпосередньо рецепту. Інгредієнти: Кабачки – 800 г Апельсини – 200 г Цукор – 500 г Желфікс 2:1 – 1 пакетик Зауваж, що це вже чиста вага, тобто попередньо очищених та оброблених продуктів. Підготовка: Кабачок помити, насухо витерти паперовим рушником, зрізати шкірку й видалити насіння. М'якоть нарізати кубиками розміром близько 1-1,5 см. Якщо у тебе зовсім молоді плоди, в яких насіння м'яке, а шкірка дуже тонка й ніжна, тоді можна кабачок різати прямо зі шкіркою і насінням. Апельсин добре помити й обдати окропом. Після обсушити й нарізати півкільцями. З м'якоті цитрусового видалити кісточки. Приготування: Кабачки склади в широку, достатньо глибоку каструлю. Зверху нарізаних шматочками кабачків виклади апельсинові долькі. Засип продукти цукром. Перемішай інгредієнти й залиш постояти не менше ніж на 20 хвилин, а краще на годину, щоб в значному обсязі виділився сік. Постав каструлю на плиту, доведи до кипіння, вимкни вогонь та залиш варення остигати до кімнатної температури. Це потрібно задля того, щоб кабачки увібрали в себе смак цитрусових. Щоб не повторювати процедуру декілька разів, а отримати одразу потрібну текстуру – густу, желейну, з натуральним кольором – додай до маси пакетик Желфіксу 2:1. Він виступить у якості загущувача (натурального!) та консерванту, щоб без стерилізації твої ласощі довго зберігалися й радували своїм смаком рідних та гостей. Після того як додала Желфікс (попередньо змішаний з двома столовими ложками цукру), доведи варення до кипіння та провари 10-15 хвилин. Практично кипляче варення перелий в чисті банки (стерилізувати не обов’язково). Закрий підготовленими кришками, банки переверни кришкою вниз, закутай теплою ковдрою й залиш до повного охолодження. Незвичайний делікатес подавай з печивом, додавай в трав'яні чаї, а також можеш зробити освіжаючий морс – ідеальний напій для спекотного літа!
У отзыва 2 комментария
NataLiya25
Обов'язково треба спробувати. Люблю кабачки, а тут ще й варення, це щось новеньке.
tktyf123
Я роблю це варення щороку, ну трішечки по -іншому саме приготування. Дуже смачно! Хто не знає з чого не може здогадатись. Але з желфіксом спробую в цьому році.
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизироваться
kristinadrabets
Невероятно вкусное и ароматное варенье из чайной розы! Ингредиенты: Лепестки (чайной розы) — 1 кг. Вода (чистая) — 400 мл. Желфикс 1:1 — 1 пакетик. Сахар — 1 кг. Лимонная кислота Dr. Oetker — 1 ст. л. Способ приготовления : 1. Лепестки желательно собрать до обеда (чем раньше, тем лучше). Перебрать лепестки, удаляя все зеленые фрагменты листьев и плодоножек - нам понадобятся только розовые лепестки. Промыть и просушить естественным путем в тени. Затем помещаем в емкость и засыпаем стаканом сахара и начинаем давить (ручками и только ручками!!!), пока не образуется "фарш". 2. Приготовим сироп из Желфикса 1:1,оставшегося сахара и воды. Как только сахар растворится, бросаем туда приготовленный "фарш" из лепестков розы. 3. Доведем до кипения на медленном огне и добавляем лимонную кислоту. Проварим еще 15 минут. 4. Разместим варенье в стерилизованную посуду. Храним в холодильнике не более года.
У отзыва 4 комментариев
kristinadrabets
У меня это был чуть неполный АТБ-шный пакет большой) Собирать их стоит утром, очень рано. Именно ранним утром содержание эфирных масел и полезных веществ в лепестках максимальное. А значит варенье получится еще более ароматнее и полезнее.Уже закрываем это варенье около 7 лет,муж обожает в чай добавлять.Сестренке ним и стоматит лечили когда маленькая была...Варила по рецепту,на вкус попробовала как и без Желфикса делала вкус такой же ж.Банки обдаю паром,и плотно закрываю.Храню на нижней полке в холодильнике.
Sofik
Где Вы берете столько розы? :) Я недавно в дачном поселке ободрала огромный розовый куст, получилось очень много лепестков, но все-равно меньше 1 кг ((( Тоже рвала на рассвете, листья тогда такие ароматные!
tktyf123
Я куштувала це варення, варить сестра. Воно конкретно як гововориться "на любителя" на мій смак як одеколону наїлась. Автор вибачте, але це тільки на мій смак. Сестрі і сину подобається.
🐼Yanka🐼
У меня бабушка очень любит розовое варенье. Но я мягко говоря не в восторге)) оно мне напоминает ее духи)
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизироваться
tktyf123
Доброго дня. Прийшла посилка в інформаціі вказано оплата 50 грв. Це не помилка? Чи я десь неуважно прочитала? Дякую
У отзыва 2 комментария
tktyf123
Зрозуміла, дякую за відповідь.
tktyf123
Завтра заберу посилочку і почну тестування!! У мене сезон полуниці! На підході смородина. Дякую за Желфікс!!
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизироваться
tktyf123
Доброго дня. Прийшла посилка в інформаціі вказано оплата 50 грв. Це не помилка? Чи я десь неуважно прочитала? Дякую
У отзыва 2 комментария
tktyf123
Зрозуміла, дякую за відповідь.
tktyf123
Завтра заберу посилочку і почну тестування!! У мене сезон полуниці! На підході смородина. Дякую за Желфікс!!
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизироваться