З Желфікс я вперше спробувала зварити джем (і вийшло досить не погано). Поки залишилось трохи апельсинового джему, я вирішила приготувати для свого коханого чоловіка щось смачненьке. Так як він у мене з недавніх пір став веганом, то готувати щось смачненьке без додавання в тісто яєць, молочних продуктів, масла, маргарину і навіть простого желатину, стало трохи проблематично. Тому, я вирішила за допомогою Желфікс приготувати кекси, я їх назвала «Веганські медові кекси із апельсиновим джемом».
Трохи поміркувавши, я взяла такі інгредієнти: вода – 250 мл., мед – 2 ст. л., цукор – 0.5 стакана, рафіновану соняшникову олію – 0.5 стакана, мука – 2 стакана, сода – 1.5 ч. л., на кінчику ножа лимонну кислоту торгової марки «Dr. Oetker» (щоб відчувалось трішки кислинки).
Спосіб приготування: теплу воду перемішала з медом, цукром, лимонною кислотою і рафінованою соняшниковою олією. Муку просіяла разом із содою і поступово додавала медову суміш, весь час перемішуючи. Форму для кексу змазала рафінованою соняшниковою олією і присипала трішки мукою. Наповнила четвертину формочки тістом, потім нетовстий шар апельсинового джему і знову покрила тістом. Випікала в розігрітій до 180 С духовці до утворення золотистого кольору. Готовність кексів перевіряла дерев’яною зубочисткою (якщо тісто не прилипає, то кекси готові). Після того як «Веганські медові кекси із апельсиновим джемом» трохи охололи, вийняла їх із силіконових формочок на тарілку та перед подачею присипала цукровою пудрою. Вийшло дуже смачно! Я рекомендую всім #желфікс #DrOetker #DrOetkerNaproby #Naprobyua