І ще один відгук про желатин від Dr.Oetker.
Цього разу я приготувала Самбук з яблук за рецептом Татарин Іри із групи РФГ (Фейсбук).
Трішки рецепт змінила -збільшила кількість яблук. Але желатин впорався на 100%!
Складові: яблука- 330 г, один яєчний білок, цукор - 100 г, желатин - 9 г+ 90 мл холодної води.
Яблука очистити та запекти, щоб стали м'якими, перетерти через сито або блендером.
Желатин залити 90 мл холодної води, коли набубнявіє, прогріти його на водяній бані (не кип'ятити).
В охолоджене яблучне пюре додати білок, цукор і збити міксером протягом 1-1,5 хвилини до утворення білої однорідної маси, далі тонкою цівкою влити желатин і перемішати.
Розкласти масу по креманках, дати застигнути.
Мої враження: желатин набух дуже швидко, навіть не очікувала. Розчинився теж швидко, сильно не нагрівала. Та й сам самбук застигав не довго, структура дуже щільна.
Дуже задоволена результатом.
P.S Прикраси також від Dr.Oetker, помічниця постаралась))