На вигляд Желфікс нагадує желатин, трішки світліший, без запаху. В основі даного пектин, натуральний згущувач рослинного походження. Раніше варення варила довго, цукру брала кілограм на кілограм Згідно інструкції цукру використовується менше та час приготування скорочується.
Я готувала варення зі слив, згідно зазначеного рецепту. Спочатку вимиті сливи відокремила від кісточок, через сито не перетирала (люблю коли у варенні є шкірки), відміряла 1 кг. Вміст пакетика Желфікс змішала з 2 ст.л. цукру, всипала в 1 кг. сливок, ретельно перемішала і, постійно перемішуючи довела до кипіння. Додала решту цукру, що залишився, постійно перемішуючи, ще раз довела до кипіння. Після чого варила 4-5 хв. Зняла з вогню та розлила у баночки. В мене вийшло 2 півлітрові банки смакоти. Варення спочатку рідке, проте як охолоне стає густим. Найважчим виявилося потерпіти, щоб відразу не з’їсти ). Я думаю, що під час використання даного методу приготування варення залишається більше вітамінів, оскільки час приготування мінімальний. Дуже сподобався кінцевий результат, особливо порадував колір (просто казковий). Рекомендую усім до використання !