Ну ось. Протестувала "Желфікс". Приготувала три види варення: з вишень, порічок та чорних ягід (афенів).
Звичайно, фрукти кардинально різні, тому і консистенція джемів теж відрізняється. Але в усіх трьох випадках, вийшла густа желеподібна маса.
1. Отож, перший джем із порічок я готувала так: плоди очистила від плодоніжки і промила. Подрібнила в блендері та віддушила через марлю. Отриманий сік змішала з цукром та Желфіксом 1:1. Лимонну кислоту не давала, адже вона уже є у складі Желфіксу. Джем вийшов чудовий, має гарну структуру. Чудово підійде до улюблених у нашій сім'ї оладків, або ж до чаю.
2. Вишневе варення спочатку хотіла готувати за запропонованим рецептом, однак у мене вдома малі дітки, що неодмінно захочуть поласувати смачненьким, а оскільки там є спиртне, то я відмовилася від цієї ідеї. Приготувала два види джему.
Із соку вишні, за допомогою Желфіксу 1:1 я зробила джем, що як і порічковий чудово посмакує з блінчиками.
Окрім цього, ще приготувала варення із подрібнених у блендері самих вишень очищених від кісточок. Джем має чудову консистенцію, що ідеально підійде для начинки у пампушки та булочки.
4. Джем із афенів порадував найбільше. Маса вийшла не драглистою і не тягучою, а просто достатньо густою (ну, звичайно, тут і заслуга Желфіксу, і властивості самих ягодів). Таке варення теж буде добре як начинка для випічки.
Лимонну кислоту для джемів не використовувала, зате вона пригодився для компотів, а також, щоб відмити руки від чорних ягід.