Добрий день. Сьогодні вдруге тестувала Желфікс, цитрусовий 2:1. Вирішила проекспериментувати із овочами і зварила домашній томатний соус. Скоро настане справжній помідорний сезон для консервування, отож вирішила перевірити новий рецепт із книги Ніки Белоцерківської "В рот круглый год". Оригінальна назва: Томатний соус по типу сацебелі. На 2 кг томатів, 3ст. л цукру, 2 ч л солі, 7 гілочок базиліку, 2 гілочки м'яти, 2 зубка часнику, чорний перець, коріандр за смаком. Червоний перець та оцет я не додавала, оскільки мої рідні не люблять гострий смак та надають перевагу більш солодким кетчупам, а помідори були і так доволі кислі. Оскільки в оригінальному рецепті Ніки помідорну масу слід уварювати близько години задля одержання густого пюре, то я вирішила зекономити час та вітаміни в помідорах, додавши для загущення Желфікс. Отож все приготування в мене скоротилось на 1 годину, що, погодьтесь, непогано. Отож, спершу я пробланширувала помідори 3 хв, зняла шкірку, збила блендером в пюре, додала подрібнений часник. Додала до пюре 2 пакетики Желфікс змішаний із 2 ст л цукру. Перемішала та довела до кипіння. Додала сіль, 1ст л цукру, дрібно посічені трави, перець та коріандр. Варила 5 хв. На пачці Желфікс було вказано, що слід варити 3 хв, я все ж проварила 5 хв, оскільки не була впевнена, що для часнику буде достатньо вказаного часу. Спочатку соус був доволі рідкої консистенції. Я хотіла його протерти через сито, але мої рідні просили залишити соус натуральним, із частинками кольорового базиліку та зернинками. Гарячий соус закатала в стерильні банки та вкрила ковдрою до повного остигання. Залишок соусу у каструльці по мірі остигання почав гуснути і став по конситенції, як магазинний кетчуп. На смак доволі пікантний, має насичений аромат пряних трав. Результатом я задоволена. Закатала три банки 0,5 л і ще залишилось трохи на їжу. Желфікс добре загустив соус і мені не довелось витрачати годину на уварювання. Все дуже швидко, плюс яскравий томатний колір (зазвичай томатна маса темніє після довгої варки). Це для мене найбільші переваги! Дякую за таку чудову нагоду тестувати Желфікс! Планую продовжити експерименті із новими рецептами варення та писати відгуки.