Доброго дня. Вчора зварила персиковий джем із Желфіксом 1:1. Рецепт брала у блозі Белоніки (belonika.ru). У неї всі рецепти оригінальні, цікаві, дуже смачні і професійні. Не тільки закрутки, все смачне, від супів до пирогів. Я вирішила спробувати персиковий джем із амаретто. По рецепту для одержання цікавого мигдального аромату, який чудово поєднується із персиками та підкреслює їх смак, слід додати трохи лікеру Амаретто або іншого мигдального лікеру. Але на жаль в жодному магазині я не знайшла таких лікерів, винний маркет був далеко, а персики вже куплені, дуже стиглі, які не могли чекати наступного дня. Тоді я згадала, що бачила мигдальну есенцію на стенді Доктор Оеткер у супермаркеті. На упаковці було зазначено, що її слід додавати у борошно. Але я спробувала додати її у готовий джем. Аромат натуральний, основа рослинна олія, я вирішила довіритись німецькій якості Доктор Оеткер і використати пару крапель есенції для одержання мигдального аромату. Джем варила з цукром один до одного із додаванням трохи лимонної кислоти (одні стиглі персики надто солодкі). Желфікс надав джему необхідної густоти та зберіг прекрасний янтарний колір. В самому кінці я додала 3 краплі мигдальної есенції Доктор Оеткер. Більше мені здається, що непотрібно, оскільки аромат був уже відчутний (в оргінальному рецепті слід було додати 25 мл лікеру). Закатала в стерильні банки і вкрила ковдрою. Я ще не можу наважитись катати в нестерильні банки, як радять виробники Желфіксу. В інструкції вказано, що Желфікс має у складі консервуючі натуральні компоненти, що замінюють стерилізацію тари. Але на жаль не вказано, як же слід тоді підготувати банки: чи достатньоо їх просто вимити під проточною водою, чи слід додатково обдати окропом? Цей важливий момент виробником не описаний, тому банки все ж класично стерилізую. Тобто, тут є велике прохання до виробника, конкретизувати, як вони пропонують підготувати банки для консервування із Желфіксом, якщо класичну стерилізацію можна не проводити. Додам, що це те ж велика перевага Желфіксу, оскільки також сильно економить час і сили (гаряча пара для стерилізації в літню спеку, у цьому приємного мало)). Взагалі я в захваті від цього експерименту із тестування Желфіксу. Настільки швидко, легко і цікаво у мене ще не проходив процес консервації !