Скажу відверто, пекар з мене не дуже, але дуже хотілось випробувати желфікс і желе для тортика.
Для першого разу тортик видався смачним, тільки довго прийшлось помучитись.
Робила для тортика прослойку смородинову.
0,5 кг смородини збила блендером і перетерла через сито, поставила на вогонь додала 5 ст. цукру і чуть більше ніж 1 ст.л желфікс 1:2. Готувала згідно інструкції. Готовий джем перелила в деко і залишила остивати. Остивший джем можна було з легкість перенести на коржі. На смак получився ніжний, кисло-солодкий. Дуже гармонував із сметанково-сирною масою.
Зверху залила тортик желе для тортика, виклала ягідки і заварила желе на основі смородинового компоту і полила по ягідках. Желе остиває дуже швидко і зберігає колір та свіжість ягід.