Annakorn
Annakorn
Новачок
Відгуки Annakorn
Коментарі Annakorn
Отримано лайків
0 Like
Annakorn
Надивилася фото з інтернету гарного зелененького джему з м'яти, захотілося і собі приготувати. Весь Желфікс, що надійшов для тестування я вже використала, тож пішла в магазин купувати. До речі прийшлося побігати, пошукати, бо видно що сезон і весь Желфікс повимітали з поличок. Джем в мене не вийшов, скоріше отримала сироп. Оце думаю, може потрібно було кілька пакетиків Желфіксу додавати. Всипала ще лимонної кислоти, додала трохи лимону, смак вийшов не надто солодкий, кисленький. Я ще підфарбовувала відвар шпинатом з петрушкою, щоб отримати більш зелений колір. Все чекала, може все ж таки коли буде охолоджуватися почне желеюватися, але ні, так і залишився сироп. Але мені це не заважає, бо дуже люблю м'яту і можу їсти її в будь-якому стані. Дуже смачні коктейлі виходять з цього сиропу. Я беру лід, сироп, додаю квас - і все, коктейль готовий. Дуже приємний, прохолодний і гарно втамовує спрагу.
У відгука 1 коментар
Annakorn
Експеримент №2. Маємо все ті ж абрикоси (ну вибачайте, вродило так вродило). Минулого разу готувала джем з Желфіксом 1:0,5. Цього разу взяла Желфікс 1:1, ще додала лимонну кислоту. Захотілося кисленького. Буде що порівнювати. До речі, дякую за наліпки. Це дуже зручно, бо знаєш, за яким рецептом приготовано. Процес такий же швидкий і приємний, як і минулого разу. Фруктів взяла трохи більше, ніж потрібно в пропорції. Отже, цього разу консистенція більш тянуча і рідка, але завдяки лимонній кислоті з'явилася приємна кислинка, що мені до вподоби. Сподіваюся, цей сонячний колір буде додавати настрою взимку! А ще як подумаю, скільки вітамінів вдалося зберегти завдяки мінімальній варці - душа радіє!
У відгука 1 коментар
Annakorn
Желфікс виявився для мене приємним відкриттям! Дуже скорочує час на приготування, не потрібно як раніше "виварювати" свої улюблені джеми, та і користі від них набагато більше. Желфікс 1:0,5 я застосувала для абрикосового джему. Сонячний колір абрикосів завдяки Желфіксу не тільки зберігся, а й здається заграв по-новому. Консистенція, як на мене, ідеальна. Цукор додавала за інструкцією, але для мене вийшло солодкувато, пожалкувала, що не наважилася додати лимонної кислоти DrOetker. Єдиний недолік - в складі присутня пальмова олія. Не впевнена для чого вона там, але припускаю, що для надання блискучості кольору. На фоні заборони пальмової олії, не дуже б хотілося бачити ії в складі Желфіксу. З Желфіксом 1:1 ми готували варення з черешні половинками. Смак і колір варення вийшли гарними, а от консистенція трохи рідкувата, але грішу на себе, бо певно додала забагато води. Загалом, Желфікс - чудова річ, з якою можна експериментувати в приготуванні улюблених смаколиків!
У відгука 1 коментар