Апельсинове желе з шоколадним мусом у стаканчику

Апельсинове желе з шоколадним мусом у стаканчику

Цей десерт водночас вишуканий і дуже простий. Готувати його легко, а смакує він так, ніби подається у кращих ресторанах. Поєднання шоколаду з цитрусовими нотками апельсина — це безпрограшний варіант. Для приготування апельсинового желе краще взяти желатину Dr. Oetker, тоді десерт точно застигне і матиме приємну текстуру.

Інгредієнти: Для желе: ✔️250 мл апельсинового фрешу (десь 2 апельсини знадобиться) ✔️150 мл води ✔️2 ст. л. цукру ✔️1 пакетик желатину Dr. Oetker

Для шоколадного мусу: ✔️60 г шоколаду чорного ✔️200 мл жирних вершків ✔️50 г цукрової пудри

Приготування: Пакетик желатину Dr. Oetker необхідно залити 3-4 столовими ложками води і залишити на 10 хвилин набухати. Тим часом свіжовижатий апельсиновий сік слід налити у каструльку і додати цукор, довести цю рідину до кипіння. Додати набухлий желатин і, помішуючи, розчинити його у гарячому апельсиновому соці. Цю рідину у жодному разі не можна кип’ятити, адже так желатин втратить свої властивості. Далі каструлю варто зняти з вогню і охолодити її вміст до кімнатної температури. Розлити сік по склянках, наповнюючи до половини, і поставити до холодильника на 1 годину. Для приготування мусу шоколад треба розтопити на водяній бані або імпульсами по 10 секунд у мікрохвильовці. Охолодити. Збити вершки до стійких піків. Для цього і чашу міксера, і вінчики краще попередньо помістити у морозилку на 2 —3 хвилини. Вершки теж слід брати дуже холодні. Збивати їх необхідно на високих оборотах, поступово додаючи цукрову пудру. Потім цей крем порціями ввести у розтоплений шоколад, перемішуючи акуратно лопаткою зверху-вниз. На застигле апельсинове желе розкласти по кілька ложок шоколадного мусу і відправити десерт в холодильник ще на 3 години. Перед подачею його можна посипати апельсиновою цедрою для приємного аромату та прикрасити листочками м’яти.

Коментарів
Вже знаю яке чудове поєднання шоколадного торта з апельсиновим кремлю. Думаю, цей спрощений варіант теж не залишить гостей байдужими?
Первые мои десерты были именно с желе, там не нужна выпечка и такое может приготовить даже начинающий)))
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися