Розумна профілактика: 10 порад для тих, хто хоче уникнути захворювання ясен

Розумна профілактика: 10 порад для тих, хто хоче уникнути захворювання ясен

Запобігти розвиткові захворювання ясен значно легше й дешевше, ніж потім лікувати наслідки свого не дуже дбайливого ставлення до здоров’я ротової порожнини. Для тих, хто прагне мати здорову й красиву посмішку без зайвих зусиль, пропонуємо декілька корисних порад. Бери їх на озброєння та сміливо посміхайся життю!

1.    Ретельно видаляй зубний наліт.

Проведи язиком по задній стінці зубів. Відчуваєш тонку плівку? Це і є бактеріальний наліт. Поки ти займаєшся своїми справами, мікроорганізми, які його утворюють, активно живуть і розмножуються, ласуючи залишками їжі в ротовій порожнині. Наліт потрібно регулярно й дуже ретельно видаляти, щоб не дати шансу бактеріям завдати шкоди яснам та зубам. 

2.    Користуйся зубною ниткою.

Банальна порада, проте, на жаль, більшість із нас її ігнорують. Звичайно, це не найцікавіше заняття, але твої зуби та ясна будуть тобі вдячні. Зубна нитка допоможе ефективно очистити важкодоступні місця й проміжки між зубами від залишків їжі та нальоту, зменшивши тим самим шанси бактерій «розбити колонію» на яснах. 

3.    Підбери правильну зубну пасту.

Для профілактики та лікування ранніх стадій запалення ясен використовуй зубні пасти, які містять у складі бікарбонат натрію, наприклад «Пародонтакс Комплексний Захист Екстра Свіжість». Вона в 4 рази ефективніше видаляє зубний наліт проти звичайної зубної пасти (яка не містить бікарбонат натрію)*. Тим самим усуває головну причину запалення та кровоточивості ясен — бактеріальний наліт. 

4.    Регулярно відвідуй стоматолога.

Не рідше одного разу на шість місяців навідуйся на плановий огляд до стоматолога. Звертатися до лікаря також варто одразу ж після появи перших ознаках будь-яких запалень. Профілактичні огляди значно приємніші та й дешевші. До того ж дозволяють виявити проблеми на ранньому етапі, що значно спрощує лікування.

5.    Роби професійну чистку.

Як би ретельно ти не чистив зуби, з часом на них все одно утворюються тверді зубні відкладення. Позбутися їх можна лише за допомогою професійної чистки. Проводити її варто мінімум двічі на рік.

6.    Кидай палити!

Паління призводить до нестачі кисню в крові, що викликає зниження припливу крові та поживних речовин до тканин ясен. Це послаблює механізми захисту організму, роблячи ясна більш сприйнятливими до інфекції. Тому, якщо маєш цю шкідливу звичку, знаходишся в групі ризику. Збери зрештою волю в кулак і позбудься залежності від нікотину. 

7.    Скоректуй раціон.

Скороти вживання продуктів зі швидкими вуглеводами. Це борошняні вироби, солодощі, фаст-фуд тощо. Вони сприяють збільшенню утворення зубного нальоту й служать живильним середовищем для патогенних бактерій, які руйнують зуби та ясна.

8.    Вживай більше сирих овочів і фруктів.

Тверді продукти вимагають інтенсивного жування, яке призводить до посилення виділення  слини та природного очищення порожнини рота. Бажано їсти тверді овочі й фрукти після вживання солодкої, липкої та м'якої їжі.

9.    Більше вітамінів!

Не допускай розвитку гіповітамінозу. Розвиток захворювань ясен часто виникає через нестачу в організмі вітамінів A, C і D.

10.    Менше цукру! 

Намагайся обмежувати вживання солодких продуктів, особливо перед сном. Варто відмовитися від солодкої газованої води та пакетованих соків або ж принаймні пити їх через трубочку, а потім ретельно прополіскувати рот чистою водою. 


*GSKCH Studies (RH02433, 2015) and (RH02434, 2015). Дане твердження не відноситься до зубної пасти «Пародонтакс Вибілююча». 
Імпортер та уповноважена організація в Україні (підприємство, яке здійснює прийняття претензій від споживача): ТОВ «ГлаксоСмітКлайн Хелскер Юкрейн Т. О.В», 02152, м. Київ, проспект Павла Тичини, 1-В. Торгові марки належать або використовуються за ліцензією групою компаній GSK. ©2019 група компаній GSK або їх ліцензіар. Інф. матеріал: №CHUKR/CHPDX/0018/19. Дата виробництва матеріалу: лютий 2019

Коментарів
Дякую за поради профілактики, обов'язково спробую
Скорее всего моему организму действительно не хватает каких то витаминов и минералов, так как за гигиеной полости рта слежу хорошо, но кровоточат десна все же довольно часто
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися