Ви їх не бачите, а вони є: неочевидні симптоми запалення ясен

Ви їх не бачите, а вони є: неочевидні симптоми запалення ясен

Хто з нас не мріє про білосніжну голлівудську посмішку? Красиві, здорові зуби надають впевненості в собі та навіть є своєрідною ознакою успішності. Проте чи докладаємо ми достатньо зусиль для досягнення омріяного результату? 

Культура догляду за ротовою порожниною в нашій країні, на жаль, розвинена недостатньо. Часто ми ігноруємо перші ознаки проблем із зубами та яснами, сподіваючися на славетне «пройде само  собою», проте це є помилкою. Порушення, які, на перший погляд, є абсолютно невинними та звичними, можуть свідчити про початок серйозних проблем, на вирішення яких доведеться витратити чималу суму грошей. 

Перевір себе: якщо ти або члени родини мають хоча б одну з нижченаведених ознак, імовірніше, мова йде про початкову стадію запалення ясен. Варто терміново вживати заходів, щоб не допустити прогресування хвороби!

•    Ясна почервоніли та набрякли, стали м’якими та рихлими.
•    Під час чищення зубів на щітці є сліди крові, а в роті відчувається кривавий присмак.
•    Турбує неприємний запах із рота.
•    Під час вживання холодної або кислої їжі відчуваєш гострий біль (чутливість зубів може бути наслідком запалення ясен). 

Причиною всіх цих симптомів є, як правило, бактеріальний наліт, який осідає на яснах, язиці, між зубами. За недостатньої гігієни він починає подразнювати ясна, викликаючи запалення. У результаті ясна стають слабкими, вразливими, можуть опускатися, оголюючи шийку зуба, що й викликає надмірну чутливість. Найбільш очевидною ознакою проблем з яснами є кровоточивість. Часто цей симптом ми списуємо на занадто жорстку щітку або надмірно ретельну гігієну. Але це помилка, адже здорові ясна не кровоточать!

Профілактика — найкраще лікування

Виявив проблеми? Не варто панікувати. Хороша новина полягає в тому, що запалення ясен можна легко усунути. Для цього потрібно зробити декілька простих кроків.

1. Чисть зуби 2 рази на день щонайменше 2 хвилини спеціальною зубною пастою, такою як «Пародонтакс Комплексний Захист Екстра Свіжість». За умови використання двічі на день вона в 4 рази ефективніше бореться з основною причиною кровоточивості ясен – зубним нальотом, ніж звичайна зубна паста, що не містить бікарбонату натрію*. Окрім того, зубна паста «Пародонтакс Комплексний Захист Екстра Свіжість» зміцнює емаль зубів, сприяє відновленню їхньої природної білизни та освіжає подих. 

2. Обов’язково видаляй залишки їжі в міжзубних проміжках за допомогою зубної нитки. Та не забувай про ополіскувач!

3. Регулярно відвідуй стоматолога та раз на півроку роби професійну чистку зубів від нальоту й зубного каменю. 
Пам’ятай: саме зубний наліт та бактерії, які на ньому живуть і розмножуються, є головною причиною проблем з яснами. Дбай про гігієну та зможеш легко досягти мрії — здорової, білосніжної посмішки!


* GSKCH Studies (RH02433, 2015) and (RH02434, 2015) Дане твердження не відноситься до зубної пасти «Пародонтакс Вибілююча».

Коментарів
Дякую , користуюся такою пастою
Укусить яблоко или когда чистишь зубы, кровоточивость сразу видно.
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися