Волосся: як пережити зиму без втрат?

Волосся: як пережити зиму без втрат?

Батареї та кондиціонери сушать повітря – це раз. Чим нижча температура за вікном, тим менша вологість – це два. Сальні залози на 10% зменшують виділення шкірного жиру з кожним зниженням температури повітря на один градус – це три. До речі, при зниженні температури до мінус 8 0С вироблення шкірного сала припиняється зовсім. А ще різниця температур, а ще шапки – це чотири і п'ять. Все перераховане може стати вироком не тільки для зачісок і укладок, але і для здоров'я самого волосся. А може і не стати!

М'який догляд

Простий масаж. Якщо ти не носиш взимку шапку, пам'ятай, що твоєму волоссю потрібна додаткова увага. Від холоду судини звужуються, виникає дефіцит поживних речовин, які отримує шкіра голови з кров'ю і лімфою. Страждає коріння волосся, що призводить до уповільнення росту волосся, а то і його випадіння. Масажна щітка – простий спосіб нормалізувати кровопостачання.

Стань трохи темнішою. Зима – сезон напівтонів. Тому блондинкам цілком можна обрати трохи темніший відтінок, він буде виглядати м'якшим і природнішим. А фарбування в темніший тон не так сильно шкодить волоссю.

Експрес-поради

• Не виходь на холод з гарячим після сушки або вологим волоссям.

• Ти не пересушиш шкіру голови, якщо будеш мити волосся водою середньої температури або навіть прохолодною.

Ніжна турбота

Головне – будь уважною. У холодну пору року тип волосся й шкіри голови може змінитися, відповідно, потрібно буде міняти й звичний догляд. Зазвичай взимку волосся стає більш сухим, особливо, кінчики. А ось у прикоренева зона залишається жирною. Тому шампунь повинен бути максимально делікатним і дбайливим, з натуральними інгредієнтами: з молочними протеїнами, які зволожують волосся й відновлюють їх структуру зсередини, з протеїнами шовку, які повертають волоссю гладкість і здоровий блиск. Взимку особливо важливо після миття волосся шампунем використовувати відновлюючий або зволожуючий бальзам або кондиціонер, щоб захистити волосся від пересушування.

Додаткове живлення

Інтенсивні живильні й відновлюючі маски, сироватки та інші засоби, які не потрібно змивати – не варто нехтувати цими засобами догляду. Вони допоможуть відновити втомлене від зими волосся, захистити його структуру, зберегти вологу й поліпшити зовнішній вигляд по всій довжині. До речі, засоби, які не потрібно змивати, не тільки дбають про волосся, але й створюють навколо них тонку плівку, яка захищає їх від зимового повітря.

Коментарів
Дякую за поради , тепер буду намагатися робити так як запотрібно щоб не шкодити волоссю
Дякую за цікаву інформацію! Я багато чого роблю невірно, наприклад, мию голову дуже гарячою водою. Тепер буду знати, що і як робити правильно, щоб мати здорове волосся.
Я тоже мыла горячей водой. Но точно не холодной, маска не смоется. А на счет шапки, тоже важное замечание. Хотя после нее у меня на голове волосы торчат в разные стороны.
Закінчую з миттям голови гарячою водою) дякую за корисні поради
Я одно время вообще старалась всегда прятать волосы под курточку - особенно когда снег или сильный мороз, и как результат они всегда были мягкими и блестящими)))
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися