Anna_1900
Anna_1900
Знавець
Відгуки Anna_1900
Коментарі Anna_1900
Отримано лайків
5 Like
Anna_1900
Всем привет) Я не сразу дошла к режиму "Влажный пар", так как, по сути, это пароварка, функция которой у меня есть в мультиварке. Но, кажется , я все-таки немного недооценила свою помощницу-духовку. Готовила омлет на пару. Температура 96, время 30 минут. Тю, подумала я, долго как-то)) Хотя удобно - поставила утром в духовку и пошла собираться на работу. Через 30 минут духовка сигналом сообщила, что блюдо готово. И вот тут меня ждало 2 сюрприза: омлет не был очень высоким и пористым (как в обычной пароварке) и при этом был просто обалденно вкусным. Девочки, как будто приготовила какой-то мусс со сливками! Если у вас кто-то не любит паровой омлет, приготовьте ему омлет в духовке Electrolux Combi Steam Deluxe :) А если ещё и не говорить, что это паровой омлет - в жизни не догадается) Можно придумать оригинальное название) Секретное)
У відгука 1 коментар
Anna_1900
Да, комбинация горячего пара и воздуха - это просто волшебство. Спасибо производителю, что дал нам возможность приобщиться к поварским секретам)
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися
Anna_1900
Ну, и любимое семейное блюдо - чизкейк со сливочным кремом и смородиной. Не так давно я готовила творожную запеканку. Все отлично получилось, текстура нежная и сочная. Но! Я же не знала, что в нашем меню есть специальная программа:) Итак, заходим: "Помощь в приготовлении" - "Торт" - "Чизкейк". И в этот раз получился (что уж тут скромничать с такой то духовкой)) - шедевр:) Поднялся шикарно, после остывания взбила сливки (+ буквально ложка сахарной пудры), а сверху - замороженные ягоды смородины+листики мяты. Всем рекомендую, наслаждение обеспечено!
У відгука 1 коментар
Anna_1900
Людмила, в том то и дело, что запоминать не нужно:) Это ж каждый раз - новое открытие, новые вкусы! Долой скуку на кухне))
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися
Pirenka
Дійшла справа до сосисок в тісті. Чесно кажу готувала вперше. Рецепт знайшла в інтернеті. Тісто місила хлібопічка, так як тісто на вареники і будь-яке дріжджове вона місить краще ніж я :(. Чесно, не люблю я цю справу, тісто місити. Але синуля, як і всі діти булочки полюбляє. А моя колишня духовка поганенько їх пекла, незнаю чого, але вони виходили, або сухі, або *бліднолиці*. І тому я з даного питання ззїжжала. А тут чоловік сосиски купив, духовий шкаф новий, вихідні, опиратись не було жодної причини. І я ризикнула. Готові пиріжки я вирішила пекти в своїх формах для випікання, так як в рецепті було вказано, що вона має бути глибока, я порахувала що мої глибші все-таки. Погортавши інструкцію я вибрала режим випікання для піци, там є опція пиріжки з начинкою. Задала режим, духовка нагрілась за 10 хвилин, і помістила туди пиріжки. Через хвилин 5 вони суттєво підросли, а ще через 5 почали *загаряти*. Першими зарум*янились ті, що ближче до дверцят. на 22 хвилині від початку випікання, всі були приблизно одного кольру. Наступна партія пеклась практично той самий час, і рум*яніли вони одинаково. Залишки тіста я вирішила змотати в таку собі плетенку, так як ніколи цього не робила, заплела як змогла. Для різноманітності вирішила посипати маком, але першим потрапив у руки кунжут. Тому використала його як посипку. Коли я побачила через дверцю як росте моя плетенка я була приємно здивована. Вирішила довго не перетримувати, виключивши пічку, як тільки колір мені здався підходящим. Результат мене порадував пружний, духмяний. Виникло бажання спекти хлібчик. Раніше я це часто робила в хлібопічці, але вже майже рік не пекла. З*явилась малеча, і руки не так часто доходять. Тай не дуже вдавався останнім часом, чомусь кришився. Тепер так, хлібопічка місить, а пекти духовка буде. На днях обов*язково спробую. Тільки з рецептом не знаю чи користуватись тим що в інструкції хлібопічки, чи шукати щось нове. Як і сосики в тісті, так і моя плетенка виявились неймовірно смачними і я вважаю вдалими.
У відгука 4 коментарів
Модератор Ольга
Pirenka, гарна перша спроба. Випічка дуже апетитна. А скільки часу загалом зайняв цей режим випічки?
rysnika
Я в шоке!! Плетенка такая классная получилась) и хорошо, что маком не посыпали, а кунжутом)
Pirenka
сосиски пеклись по 22 хвилини, а плетенка 20 і залишалась доходити поки температура не понизилась до 160. Може можна було цього не робити, але я боялась, щоб вона не *сіла*.
Anna_1900
Pirenka, какая Вы мастерица! А на каком режиме пекли плетенку? Особенность нашей духовки - выпечка с паром. Скажите, пожалуйста, удалось попробовать этот режим?
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися
Pirenka
Ну оскільки вихідні, то вирішила я потестувати свою нову техніку на повну. За рецепт вибрала печіночний терін (типу паштет). Теж страва для моєї сім*ї відома. Так як в сім*ї є діти і для них завжди вигадуєш щось таке, щоб вони нарешті їли ту печінку. Тож даний рецепт був давно в мене випробований. Готову для приготування суміш я зазвичай запікала в силіконовій формі. А тут вичитуваючи режими приготування схожих страв я ніде не помітила силіконових форм, мабуть прийдеться експериментувати. В характеристиці режиму *пара+ нагрів*, я знайшла паштети. Тому і вирішила вибрати саме цей режим, але вибираючи його в меню, мені не сподобалась температура 90, тому я вибрала еко пару там є режим рагу 96. Ну тепліше все ж таки, подумала я. Ну, а на час приготування я не звернула увагу. В першому випадку там 40-50 хвилин, а у вибраною мною там 30 хвилин. Ну це вже я аналізувала коли побачила результат. Так от, заливши воду в диспенсер 350мл, я помістила страву в духовий шкаф і вибравши режим еко пара почала спостерігати. Буквально за 5 хвилин, температура вже була 96 градусів, а скло духової шафи міцно запотіло. Через 16 хвилин від початку приготування чудо-техніка видала повідомлення *добавте воду*. Вичитавши, що для рагу потрібно 400мл, долила ще 50мл. Через 25 швилин від початку духовка продовжувала парувати видуваючу на поверхню доволі прохолодне повітря, що мене лякало. Запаху готової страви також не було. За хвилину до закінчення часу мене повідомила про наближення кінцевого часу. Вичикавши ще пару хвилин, щоб не обпектись паром, я відкрила дверку. Замісь готового паштету я побачила бліднувату субстанцію, яка доволі неапетитно пахла. Що і буває з тими, що неуважно читає інструкцію. Зрозумівши, що сира, я приступила до прибирання духовки від конденсату, якого було чимало. Прийшла до висновку страви на пару, особливо овочі, рис, гречка готувати супер. Витерши духовку і висушивши її я вирішила допекти даний паштет верхнім і нижнім нагрівом хв25-30. Вибравши даний режим, я повторно заклала печінку в духовку, а щоб не забути про час установила таймер (що і врятувало мене врезультаті). Пішла вкладати своє малятко в ліжечко. І як і треба було очікувати задрімала. Через годину згадала, бігом на кухню, в квартирі було чути доволі непоганим запахом готової печеної страви. Чи то крізь сон, чи то з переляку запаху печінки я впринципі не відчула. На дисплеї одразу помітила, що духовка остивала (що неаби як порадувало) я ж то думала що все, згоріло. Дістаю свою печіночку, а вона рум*яненька, пропечена, апетитна. Пробувати не стала, після 11-ї як не як. А вранці нас чекала, ніжнесенька соковита печіночка. Супер.
У відгука 3 коментарі
Модератор Ольга
Pirenka, справжня пригода для печінки вийшла. Але результат апетитний. Якраз і з функціями поекспериментували :)
Pirenka
так, ще раз переконуєшся читати інструкцію треба.
Anna_1900
Pirenka, хоть и с приключениями, но террин получился:) У нас в семье тоже очень любят это блюдо, но готовлю чаще на праздники. Спасибо, что напомнили)
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися
Ir.kikin
Привіт)) Тестувала сьогодні нашу духовочку від Electrolux на функцію «Випічка в режимі конвекції» («Влажный горячий воздух» рос.) готувала гречані тефтелі в сирному соусі. Запікала на 2 рівні полички (а їх всього 5!))))). Так як в духовці встановлено російську мову (українська не передбачена, а всього для вибору доступно 28 мов), далі відповідні операції набору в меню писатиму на рос. мові. До духовки є інструкції на обох мовах, і деякі функції звучать по різному. Оскільки деякі функції я «розумію» на українській мові, подивившись інструкцію на рос. мові я можу обрати відповідну програму. Загалом для мене все зрозуміло і проблем з вибором програми не було. Отже, коли майбутня страва була підготовлена до випікання, я обрала функцію нагріву в меню «Режимы нагрева», далі встановила тип нагріву «Горячий воздух», виставила температуру 190 град. Духовка нагрілась за 5 хв!!!))))), сповістивши звуковим сигналом, що готова до випікання. Для приготування було обрано режим «Влажный горячий воздух», а отже за інструкцією, потрібно налити в резервуар до 300 мл води, що я і зробила. Далі встановила температуру 195 град., таймер часу був виставлений на 30 хв., і запустила приготування - «Ок». Якщо перед стартом програми продовжувати натискати таймер, то можна вибрати наступні функції: заблокувати панель набору, виставити режим збереження тепла, а також зберегти відповідні налаштування в улюблених (максимум 20). Поки запікалась страва, то я вияснила що світло в пічці можна виключати в робочому режимі. Також хочу відмітити корисні особливості дверцят нашої духовки. Вони тихо закриваються, також залишаються у відкритому положенні починаючи близько з 15 геометричних градусів. Якщо руки заняті, то можна штовхнуть дверцята ліктем і вони плавно закриються! А ні звуку! Якщо скло дверцят забрудниться, то його можна зняти і помити, навіть в посудомийній машині, а бо ж всі дверцята зняти і почистити. Про інструкцію «шпаргалку» на дверцятах я вже відмічала. Я просто в захваті від такої якісної техніки. Смачний аромат в повітрі сповіщав, що скоро буду діставати страву з пічки. От і закінчився час приготування, пролунав таймер. Страву я залишила на хвилин 5-10 ще в духовці, як то кажуть «дійти». А також, щоб трішки прохолола духовка, осів пар, тому що існує небезпека обпектись гарячим повітрям. Будьте обережні - це зазначено в інструкції. Час був обідній, тому ми відразу смакували гречаними тефтелями. Ще таких соковитих із хрумкою скоринкою тефтель у мене не було. А я їх вже не одноразову готувала як в газовій так і в електричній печі. Смакота!!!!!))) Сьогодні на власному досвіді переконалась, що функція пару дозволяє зберегти соковитість страв при цьому смачна скоринка не відміняється!) Зазвичай я накривала фольгою, і все рівно у мене виходили тефтелі суховаті всередині. Цей шедевр порадував моїх рідних. В результаті цього етапу тестування, де брали участь я і ще два експерта (чоловіки, одному під 30, а другому півтора року), ми дуже смачно пообідали, а отже функція пару набираєєє 10 з 10))). Відмічу, коли пічка охолола, в резервуарі парогенератора залишилось трохи води, яку я одним рухом прибрала за допомогою губки, що входила до складу духовки. Класна губка! миттєво ввібрала всю воду!))
У відгука 11 коментарів
Модератор Ольга
kikin, дякуємо за детальне описання :) Мене потішила розповідь про те, що скло можня зняти та окремо помити. Мрія, а не духова шафа.
Наталиял
kikin, очень аппетитные фото, сразу захотелось себе такие тефтели. Рецепт в студию.
Izoniz
а мені подобається функція сповіщення про те,що духовка нагрілась. Завжди вагаюсь, чи вже достатньо вона нагріта чи ні, а в умовах обмеженого часу, це не дуже зручно.
rysnika
мені спонж теж сподобався, головне його не згубити та не зіпсувати на просторах кухні))) а розкажіть детальніше про соус сирний - який берете сир та спеціі
Anna_1900
kikin, выглядят тефтельки аппетитно, не знала, что бывают гречневые) По рецепту рис из классического варианта можно заменять гречкой, так?
Ir.kikin
Увага! Увага! Ось рецепт гречаних тефтелей в сирном соусі, готуйте на здоров’я)) Інгредієнти: Куряче філе – 400-600гр. Гречана крупа – не повний 1 стакан сухої гречки (десь 170 г) Цибуля – 2 шт не великих Часник – 2-3 зубчика Зелень кропу або петрушки - по-бажанню можна у фарш, а в соус обов’язково. Сир плавлений (типу "голландський", "дружба") - 2 шт Яйце - 1 шт Сметана – 200 г (якщо ви берете домашню сметану, а вона густа, то можете додати 50-100 мл молока, тоді вершків уже не потрібно додавати ) Вершки - 20% - 50 мл, якщо не жирна сметана Сіль, перець - за смаком Олія - для змащування форми. Приготування: Гречку відварюємо до напівготовності і охолоджуємо, або (я зараз користуюсь таким способом) запарюю гречку окропом у співвідношенні 1:2 і накриваю кришкою щоб постояла хвилин на 30. Щоб вийшли ніжними та однорідними за консистенцією тефтелі потрібно перемолоти гречку на м’ясорубці чи в блендері, а можна й залишити цілою. Я пробувала так і так, але все таки перемелюю. Перемелюємо філе, цибулю, часник, зелень (можна збити все на блендері). Фарш змішуємо з гречаною масою та яйцем, додаємо сіль і перець. Перемішуємо і в холодильник хвилин на 15-20, якщо часу не має, то я відразу починаю формувати тефтелі. Сир ріжемо кубиками приблизно 1х1 см., це буде начинка для тефтелей, половину пачки залишаємо для соусу. Формуємо тюфтельки і в серединку ховаємо шматочок сиру, викладаємо їх у змащену олією форму. Соус: змішуємо сметану, вершки (молоко), сир натертий через мілку тертку, сіль, перець, зелень. Заливаємо тефтелі. Сам процес випікання детально описано вище у відгуку))) Смачного!)
Ir.kikin
Anna_1900, як ви уже побачили рецепт, то дійсно в моєму рецепті тефтелі із гречки, спробуйте зробити, дуже смачні виходять.
Ir.kikin
rysnika, про соус в кінці рецепту. Щодо спецій додам...зазвичай я крім солі та перцю нічого не додаю, але можете спробувать додати мускатний горіх, звісно якщо полюбляєте його присмак, з ним теж смачно виходить.
Ir.kikin
Izoniz, так... я з вами згідна, що функці сповіщення нагріву дуже зручна, мастхев, адже раніш мені доводилось слідкувать за духовкою, а саме за лампочкою горить чи не горить, нагрівається чи нагрілась уже... ех були ж важкі часи на кухні)))...
Ir.kikin
Модератор Ольга, із задоволенням...з такою технікою...))))
Anna_1900
kikin, спасибо за рецепт, попробую!
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися