Шоколадно-сирний пиріг з вишнями
Інгредієнти:
Вершкове масло -240г
Какао Dr.Oetker -60г
Домашній жирний сир-600г
Яйця-6шт.
Цукор-700г
Ванільний аромат Dr.Oetker- 1флакон
Розпушувач Dr.Oetker -2ч.л.
Борошно -3ст.л(з верхом)
Вишні без кісточок (зазвичай заморожені)-700г
Желе для торта Dr.Oetker -2 упаковки
Сіль - дрібка(за бажанням)
Приготування:
Включаю духовку на 175*. В чашу комбайну кладу сир, 1ч.л.розпушувачуDr.Oetker, 250г цукру, ванільний аромат Dr.Oetker, 3 яйця(все змішати до однорідності)
В мисці розтираю вершкове масло з какао Dr.Oetker, додаю збиті з 200г цукру 3 яйця, потім - змішане з 1ч.л.розпушувачу Dr.Oetker борошно. Можна додати дрібку солі.
Шоколадну масу виливаю у форму(у мене-кругла, d=28см), застелену пергаментом.Поверху виливаю сирну масу і ложкою, місцями піднімаю нижній шоколадний шар, створюючи хаотичний малюнок. На поверхні розкладаю заморожені вишні, легенько вдавлюючи їх до рівня поверхні викладеної маси.
Ставлю в духовку на 45 хв (режим:"верх-низ без кондиціонування")
Відкладаю 4ст.ложки цукру згідно рецепту "Желе для торта" Dr.Oetker, змішую весь цукор, який залишився, з вишнями до повного їх розморожування.
Поки вистигає вийнятий з духовки пиріг, відкидаю вишні на друшляк. Вишні розкладаю на поверхню пирога, сік використовую (замість води) для приготування желе (спосіб приготування - на упаковці) і заливаю ним вишні на поверхні пирога. Можна зверху злегка притрусити цукровою пудрою або білою кокосовою стружкою.
Смакота!!!