Літом дуже люблю готувати різні десерти з ягодами та фруктами, щось легке та освіжаюче. Саме желе завжди стає в пригоді для створення таких смаколиків.
Сьогодні приготувала міні чізкейки у пісочній тарталетці з нектарином та чорницею?.
Отож, рецепт:
Пісочне тісто
-250 гр муки
-110 гр холодного вершкового масла
-65 гр цукрової пудри
-щіпка солі
-1 яйце
Муку та масло подрібнюємо ножем. Потім додаємо цукор, сіль та яйце і замішуємо тісто. Ставимо у холодильник на 1-2 год. Розкачуємо тісто та вистеляємо формочки для тарталеток. Всередину викладаємо груз(наприклад сухий горох чи квасолю). Випікаємо в попередньо розігрітій духовці до 180 град 10 хв з грузом і потім ще без грузу до рум'яності.
Сирна маса:
-300 гр сиру кисломолочного
-50 мл вершків
-50 гр цукрової пудри
-50 мл молока
-1 ч.л. желатину
Перемелюємо сир в м'ясорубці або блендері, додаємо вершки та цукор. Доводимо до кипятіння молоко і знявши з вогню додаємо до нього набухший желатин. Додаємо до молока з желатином 2 ложки сирної маси і перемішуємо вінчиком. Потім молоко з желатином додаємо до решти сирної маси і ретельно збиваємо вінчиком.
Розчиняємо безбарвне желе для торта від Dr. Oetker так, як написано на упаковці: розводимо вміст пакетика з 2 ст. л. цукру та заливаємо 250 мл води.
Збираємо наш міні чізкейк?
На дно тарталетки я виклала 1 ч.л. абрикосового варення, потім сирну масу. Зверху викладаємо нектарин та чорницю і акуратно заливаємо желе. Ставимо все в холодильник на декілька годин і потім можемо насолоджуватись смачним літнім десертом)
Безбарвне желе мені сподобалось, має дуже апетитний вигляд та на смак воно нейтральне ( добре, що не перебиває смак фруктів та ягід, а лише підкреслює його) Є лише один нюанс - із желе потрібно дуже швидко працювати, поки воно не починає застигати. Проте, коли починаєш прикрашати желе, то все швидко схоплюється і нікуди не втікає) Фрукти із цим желе виглядають природньо, не темніють, не підсихають і мають приємний блиск. Обов'язково спробую і з іншими фруктами та ягодами.