Всім привіт. Хочу і я поділитися своїм враженням від продукції Dr. Oetker Желфікс 1:1. Було багато варіантів, що приготувати, зара це взагалі самий пік різноманіття фруктів та ягід. Але захотілось експеременту і ось так народилась ідея спробувати зробити мармелад. Мармелад робила з яблук, були сумніви, що все вийде вдало, але все вийшло на 100%. Марелад вийшов дуже смачний, гарно тримає форму.
Рецепт:
250 г пюре яблук
130 г води (я брала яблуневий сік який відділила від пюре)
180 г цукру
10 г Желфікс 1:1
Змішуємо частину цукру з Желфікс 1:1 і відставляємо в бік. Пюре, воду і цукор змішуємо і ставимо на вогонь прогріваємо до 50° і повільно всипаємо цукр з Желфікс 1:1 постійно помішуючи. Нагріваємо суміш до 104-109°, не забуваємо постійно мішати щоб не пригоріло. Виливаєте в ємність з якої буде легко вийняти (в мене це силіконова форма). Даємо повністю застигнути, виймаємо і нарізаємо. Обвалюєм в цукрі чи цукровій пудрі. Смачного!