Сир кисломолочний, як окремий продукт, у нашій сім'ї не їсть ніхто, окрім мене. Але вторинні страви, такі як сирники, запіканка, налисники люблять всі члени родини.
Цікавим став експеримент з приготуванням сирного пирога Творопиш від Dr.Oetker.
Маючи рецепт і сухі інгредієнти, я почала ,,творити''.
За рецептом потрібно було взяти 750 гр. сиру. Я взяла вже готову сиркову массу. Для мене це вигідно, адже там вже є цукор і родзинки. До масси додала 5яєць, 200гр. молока, ванільну есенцію і пакетик сухої суміші. Далі міксером збивала протягом 3хв. Суміш стала ніби повітряна.Вистелила на змазане олією і посипане манкою деко і пекла приблизно 60 хв. Протягом всього часу масса гарно піднялася вгору, зарум'янилася.
Поки пиріг випікався, я вирішувала ,як його прикрасити. І тут на допомогу мені знову прийшов Dr.Oetker, а саме- суміш для приготування гарячого шоколаду. Я вирішила зробити помадку, якою я зверху намажу пиріг.
Для цього я взяла суху суміш, додала близько 150гр. молока і 50гр. вершкового масла. Почала нагрівати. Коли масса стала густішати, виключила вогонь.
Тут вже і мій Творопиш приготувався. Такий красунчик вийшов... А аромат ... Мабуть чути було на всі 9 поверхів будинку.
Намазала я зверху помадкою, прикрасила різнокольоровими перлинками від Dr.Oetker.
Таку смакоту їли із задоволенням всі члени родини.