Фітнес-варення: рецепти корисних солодощів
Стежиш за фігурою, проте не можеш відмовити собі у задоволенні поласувати ароматним джемом або варенням? У нас для тебе чудові новини — за допомогою Желфікса 3:1 від Dr.Oetker можна легко приготувати дієтичне фітнес-варення з мінімумом цукру та мінімальною термічною обробкою. Записуй рецепти, готуй та назавжди позбудься нав’язливих думок про зайві сантиметри на талії під час зимового чаювання!
По суті варення — це ягоди, фрукти або овочі, зварені з цукром. Зазвичай останнього додають стільки ж, скільки й плодів, тобто пропорції 1:1. Така велика кількість цукру потрібна для того, щоб варення в процесі уварювання стало густим, а також довго зберігалося й не псувалося (цукор є природним консервантом). Класичне варення дуже солодке й смачне, проте й дуже калорійне. Щоб зменшити кількість калорій, можна частину цукру замінити на мед, проте в цьому випадку зберігати його доведеться в холодильнику. Це не дуже зручно, особливо, якщо врожай видався багатим.
Приготувати варення можна й взагалі без цукру. Для цього плоди піддаються дуже тривалій й неодноразовій термічній обробці. Щоб отримати густе повидло або джем ягоди або фрукти варять у власному соку протягом години, потім охолоджують 8-9 годин, і весь цей процес повторюють близько трьох разів. В результаті дійсно виходить смачне, густе варення, проте в ньому, на жаль, не залишається жодних корисних речовин — від багаторазового кип’ятіння всі вітаміни просто зникають.
Найкращий спосіб зменшити калорійність варення, зберігши при цьому його користь, — використовувати природні згущувачі, наприклад, пектин з яблук та цитрусових. З його допомогою можна швидко досягти потрібної консистенції варення без тривалого уварювання, а значить, — зберегти корисні речовини з фруктів та ягід. У наших фітнес-рецептах ми використовуємо Желфікс 3:1 Dr.Oetker. Він дозволяє зменшити використання цукру аж у 3 рази, а процес приготування звести до 5-10 хвилин. Швидко, легко, смачно та, головне, корисно!
Джем з моркви та апельсинів
Потрібно: 1 кг моркви, 2 апельсина, 3 склянки води, 20 г імбиру, 350 г цукру, ¼ ч.л. кориці, 1 пакет Желфіксу 3:1 Dr.Oetker.
Приготування: моркву та імбир почистити, натерти на терці. З апельсина зняти цедру (стеж, щоб не було білої м'якоті), дрібно нарізати. Вичавити сік з апельсинів. У ємності змішати моркву, воду, апельсиновий фреш, цедру апельсинів, імбир і корицю, додати пакетик Желфіксу 3: 1 Dr.Oetker змішаний з двома столовими ложками цукру. Перемішати та довести до кипіння. Потім додати решту цукру та варити на слабкому вогні ще 3-5 хвилин. Готове варення розлити в уже підготовлені банки, закрутити кришками, перевернути банки і приблизно на 5 хвилин залишити в положенні догори дном. Зберігати варення в темному, прохолодному місці.
Персикове варення з м’ятою
Потрібно: 1 кг персиків, 350 г цукру, 300 г м’яти, 1 лимон, 1/2 склянки води, 1 пакет Желфіксу 3:1 Dr.Oetker.
Приготування: персики помити, нарізати дольками, м’яту вимити, з лимона вичавити сік. Усі інгредієнти змішати в ємності для приготування варення, додати пакетик Желфіксу 3: 1 Dr.Oetker змішаний з двома столовими ложками цукру. Перемішати та довести до кипіння. Додати листочки м’яти, решту цукру, після закипання варити 3-5 хвилин. Готове варення розлити по банках.