СЕКРЕТИ ПРИГОТУВАННЯ ІДЕАЛЬНОГО СОУСУ. РЕЦЕПТИ ДО М'ЯСА, РИБИ, ОВОЧІВ

СЕКРЕТИ ПРИГОТУВАННЯ ІДЕАЛЬНОГО СОУСУ. РЕЦЕПТИ ДО М'ЯСА, РИБИ, ОВОЧІВ

Смак страви може розкриватися по-різному в залежності від соусу, з яким її готують або подають. Хочеш влаштувати свято для своїх смакових рецепторів? Тоді бери на озброєння поради професійних кухарів. Кулінарні секрети плюс функція контролю кипіння, якою обладнана варильна панель SenseBoil® з нової лінійки інтуітивноі техніки Electrolux, виведуть твій рівень приготування соусів на якісно новий рівень!

1.    Правильна температура.

Основою майже всіх соусів є пасерована цибуля та часник. Щоб досягти бажаного результату (карамельного кольору та м’якої консистенції), потрібно з самого початку правильно виставити температуру нагріву плити. Якщо вогонь буде надто сильним, цибуля одразу підгорить та зрештою зіпсує смак соусу. Варильна панель SenseBoil® від Electrolux має дуже зручний інтуїтивний слайдер, за допомогою якого можна легко встановити потрібну температуру одним дотиком. Тож контролювати процес приготування тепер дуже легко. 

2.    Смажені кістки — джерело смаку.

Основою більшості червоних соусів є коричневий бульйон. Його готують заздалегідь: спочатку обжарюють на пательні кістки (в них багато колагену, який надає соусу густоти), потім додають овочі (моркву, селеру, корінь петрушки), ще обсмажують 20 хвилин. Підсмажені кістки кладуть в каструлю, заливають гарячою водою (2,5 л), доводять до кипіння, знімають жир та накип. Варити бульйон потрібно протягом 10-12 годин на маленькому вогні з відкритою кришкою. Дуже важливо не пропустити момент закипання бульйону, щоб жир та піна не розплескалися по варильній поверхні й не перетворили процес готування на брудну справу. Цього точно не трапиться зі щасливими власниками розумної варильної поверхні SenseBoil® від Electrolux, адже вона має функцію контролю закипання. Достатньо її увімкнути й можна спокійно займатися своїми справами — страва буде під суворим контролем. Після закипання плита автоматично зменшить температуру до мінімуму, тож бульйон продовжить готуватися без твоєї участі. 

3.    Посуд з товстим дном та стінками. 

Легкі пательні, каструлі, сотейники з тонкими стінками не підходять, адже страва в них надто швидко нагрівається, що зрештою призводить до інтенсивного випарювання рідини, підгоряння та втрати смакових властивостей. 

4.    Лише натуральні приправи та продукти.

Хочеш, щоб смак соусу був дійсно яскравим та насиченим? Тоді забудь про часничний порошок, сухий імбир, гранульовану цибулю та інші концентрати. Використовуй лише свіжі, якісні продукти! Виключення — сухі трави та консервовані помідори (в не сезон). 

5.    Дегласування.

Не поспішай мити пательню після смаження м’яса або овочів. На її стінках залишається так багато смакоти, яку можна додати в соус і зробити його ще більш насиченим. Налий у ще гарячу пательню трохи вина, бульйону або оцту. Жир, що підніметься на поверхню, зніми, а решту додай у соус.

6.    Солити в кінці!

Це правило особливо важливе для густих насичених соусів, які потрібно уварювати, наприклад, цацибелі. Якщо додати сіль за смаком спочатку, в процесі випарювання рідини її концентрація підвищиться, і соус буде надто солоним. 

Класичний соус Борделез

Що потрібно?

Червоне сухе вино - 300 мл
Чебрець - 1 пучок
Цибуля шалот - 2 головки
Яловичий бульйон - 500 мл
Чорний перець горошком - 10 штук
Вершкове масло - 50 г

Як готувати?

У сотейник з товстим дном налий вино, додай чебрець, порізану цибулю. Постав на вогонь, доведи до кипіння, вари на середньому вогні 5-7 хв. 
Важливо! Не забудь увімкнути функцію SenseBoil®!  Так твій соус точно не опиниться за межами посуду та не википить, якщо тобі раптом доведеться відлучитися від плити.

Паралельно в іншому сотейнику нагрій заздалегідь зварений бульйон (в ідеалі – коричневий, рецепт якого ми давали трохи вище). Гарячий бульйон додай до вина, випарюй 15 хв. Готовий соус проціди через дрібне сито, знову постав на вогонь та додай масло, щоб затягнути соус. 

Велюте із курячим бульйоном

Що потрібно?

Курячий бульйон — 500 мл
Борошно — 20 г
Вершкове масло — 25 г
Сметана — 50 г
Жовток — 1 шт.
Перець та сіль за смаком.

Як готувати?

Приготування: у сотейнику розтопи вершкове масло та додай борошно, трохи обсмаж на мінімальній температурі. Додай до маси курячий бульйон кімнатної температури і ретельно перемішай. Доведи до кипіння, зніми з вогню та залиш трохи охолонути.
Змішай жовтки зі сметаною до однорідної маси, після чого влий у соус. Ще раз ретельно перемішай та можеш подавати до страви — соковитої курки, риби або овочів.

Коментарів
Я обожнюю соус Бешамель та песто
Цікаве поєднання
Такі цікаві рецепти) обов'язково потрібно спробувати)
Судя по рецепту должно быть вкусно
Смачні рецепти)
Які рецепти! Треба спробувати!
Какие хорошие рецепты)Надо попробывать
Отличные соусы, сохраню себе.
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися