Винні груші
Винні груші – справжнісінький осінній десерт, який відрізнятиметься від інших яскравим смаком та теплим ароматом прянощів. Завдяки нескладним кулінарним маніпуляціям і допомозі продукції від Dr.Oetker простісінькі груші перетворяться у маленький шедевр кулінарного мистецтва. Така страва, як ніяка інша, чудово підійде для романтичної вечері для двох. Груші можна подати як самостійну страву, поливши винним соусом і подавши, наприклад, з кулькою морозива. А можна піти ще далі, обсушити винні груші серветками, накрити згори невеликими шматочками листкового тіста, надавши виробу форму груші, і запекти у духовці при 200*С буквально 20 хвилин. Повірте, такий простий, але вишуканий десерт викличе непідкупне захоплення у Вашої другої половинки.
Для приготування пряних груш у вині нам знадобиться:
6 груш
500 мл червоного десертного вина
1 апельсин
30 мл лимонного соку
150 г цукру
1 пачечка ванільного цукру від Dr.Oetker
1 пачечка цукру з корицею від Dr.Oetker
5 шт. гвоздики
2 зірочки бодяну (зірчастого анісу)
Апельсин ретельно промити. Ножем зрізати 6 смужок цедри з апельсину, не чіпаючи білу частину. Також витиснути апельсиновий сік. Тверді стиглі груші почистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити насінне гніздо та твердий стержень. У сотейнику сполучити вино, цукор, апельсинову цедру, апельсиновий та лимонний сік, гвоздику, бодян, ванільний цукор від Dr.Oetker, цукор з корицею від Dr.Oetker. Перемішати. Викласти у сотейник підготовлені груші. Довести усе до кипіння, а потім вогонь зменшити до мінімального і томити груші 20 хвилин. Вийняти груші на тарілку, а рідину процідити і уварити на невеликому вогні протягом 25 хвилин. Подавати груші, поливши згори винним сиропом.