Анастасія Олександрівна Морозик
Анастасія Олександрівна Морозик
Експерт
Відгуки Анастасія Олександрівна Морозик
Коментарі Анастасія Олександрівна Морозик
Отримано лайків
35 Like
Бактобліс
21:57 25.12.2021
Анастасія Олександрівна Морозик

Підсумки тестування Бактобліс

Ось і підходить до завершення остання упаковка респіраторного пробіотику #Бактобліс. Другий етап тестування #naprobu_Бактобліс (повторний місяць прийому) добігає свого кінця.
Отже, настав час остаточних підсумків. Що ж...
1. Бактобліс® має певну доказову базу. Це не може не радувати доказового лікаря.
2. Бактобліс® представлений у формі таблеток та порошку, що розширює можливості його застосування у різних вікових категоріях.
3. Бактобліс® має приємний смак і найпростіший спосіб прийому - 1 раз на добу на ніч.
4. За час тестування Бактобліс® моя донька хворіла. Тільки один раз з температурою. Загалом, всі респіраторні захворювання за цей час перебігали у легкій формі, одужувала вона самостійно з мінімальними зусиллями з мого боку.
5. Якщо стоїть питання про профілактику респіраторних інфекцій, то однозначно краще вже брати такий респіраторний пробіотик як Бактобліс®, аніж гомеопатію чи інші сумнівні препарати.

#naprobu_відгуки #naprobuua #педіатр #педіатркиїв #педіатрморозик #педіатрморозик_поради #педіатрморозик_просебепост #педіатрморозик_відгуки #педиатр #педиатркиев
У відгука 2 коментарі
Бактобліс
16:08 27.08.2021
Анастасія Олександрівна Морозик

Кінець 1 етапу

А ви чули про пробіотики, які необхідно розсмоктувати в ротовій порожнині? А вони існують! І навіть більше — вони активно досліджуються і мають певну доказову базу.
Місяць тому я розпочала тестування пробіотику #Бактобліс від порталу #naprobuua. я отримала 3 упаковки препарату по 10 таблеток, що означає, що моя дитина зможе спробувати повний рекомендований профілактичний курс.
Як зазначає виробник, Бактобліс® містить в складі пробіотик Streptococcus salivarius BLIS K12, що пригнічує ріст збудників інфекцій в ротоглотці. Корисний штамм Streptococcus salivarius BLIS K12 відновлює бактеріальний баланс ротової порожнини та верхніх дихальних шляхів за рахунок його швидкої колонізації. Унікальна та рідкісна властивість штамму Streptococcus salivarius BLIS K12 одночасного вивільнення 2 бактеріоцинів (саліваріцін А2, саліваріцін В), які належать до класу лантибіотиків - агентів, що обмежують ріст численних видів патогенних бактерій, таких як: Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenza, Streptococcus pneumoniae, Moraxella catarrhalis, Micrococcus luteus, Streptococcus anginosus, Eubacterium saburreum, Micromonas micros та ін. - є встановленою. І справді, в мережі є багато публікацій щодо ефективності Streptococcus salivarius і у випробуваннях на мишах, і при застосуванні у людей, і при лікуванні галітозу (неприємного запаху з рота), і для профілактики респіраторних інфекцій.
Як на мене, то тестування пробіотику — це дуже суб’єктивна річ. Мої пацієнти інколи отримують цей препарат, але судити про його дію по відгуках батьків мені дуже складно. Отже, я вирішила подавати його своїй 5-річній дитині перед початком навчального року в садочку.
На початок тестування донька була здорова, скарг не мала. Отримувала вона Бактобліс на ніч після чищення зубів та пиття води, розсмоктувала 1 таблетку щодня. Таблетка невелика, має приємний полуничний смак, розсмоктується легко, донька від прийому не відмовилася. Між іншим, для дітей від 6 місяців є форма у пакетиках — саше. Цікаво, що у формі порошку Бактобліс можна давати дітям прямо з пустушки, або розчинити його у всього 2,5 мл води.
Отже, на другому тижні прийому пробіотику у доньки з’явився нежить без жодних інших скарг, проте за кілька днів він минув безслідно і погіршення не було. Інших змін я наразі не відмітила. Цікаво, що буде, коли розпочнеться сезон вірусних інфекцій у нашому садочку. Тестування передбачає 2-й етап у листопаді, повторний прийом пробіотику протягом місяця.
Але на сьогодні можу зробити висновки, що Бактобліс має певне підґрунтя для призначення, форма та спосіб його застосування зручні, смакові якості прийнятні. Щодо ефективності — буду чекати 2-го етапу тестування та сезону ГРВІ.

Далі буде...

#naprobu_відгуки #naprobu_Бактобліс
У відгука 1 коментар
Бактобліс
14:41 09.08.2021
Анастасія Олександрівна Морозик

Науковий підхід

Ось і прийшла моя посилка з Бактоблісом. І ми почали тестування. Моїй донці 5 років, а це значить, що вже 3 роки ми ходимо в садочок і 3 роки поспіль осінньо-зимовий період для нас не дається легко. Будь-який контакт з вірусом закінчується хворобою і лікарняним. Як лікар-педіатр я розумію, що просто це треба пережити, така доля дитячого імунітету, адаптація. Як мама, я хочу максимально захистити свою дитину від інфекції. Про Бактобліс я, звичайно, знаю вже давно і маю досвід його призначення у пацієнтів. Проте, оцінити ефект препарату з чужих слів - це занадто суб'єктивно. Тому я одразу вирішила прийняти участь у тестуванні на порталі.
Відносно препарату: ставлення до пробіотиків на сьогодні дуже різнобарвне. Хтось в них вірить, хтось ні. Але медицина рухається вперед величезними кроками і сьогодні більшість сучасних лікарів притримуються догм доказової медицини. Це означає, що кожен препарат перевіряється на "доказовість", вивчаються клінічні дослідження. Так от, я не обійшла стороною і Бактобліс. В мережі я знайшла велику кількість досліджень щодо Streptococcus salivarius. Дослідження абсолютно різні - від мишей, до людей, від запаху з рота, до бактеріоцинів та профілактики респіраторних захворювань, від українських рекламних статей, до серйозних зарубіжних публікацій. Але всі сходяться на одному - Streptococcus salivarius має бути присутнім у достатній кількості у мікробіоті ротової порожнини для її адекватного стану.
Згідно інструкції, прийом препарату максимально зручний.
"Дорослим та дітям від Зх років рекомендовано розсмоктувати по 1 таблетці на добу у ротовій порожнині до повного розчинення, бажано у вечірній час перед сном, після чистки зубів. Для дітей, які не можуть розсмоктувати, слід подрібнити таблетку. до порошкоподібної форми та нанести на ясна в тій же дозі, не запиваючи рідиною.
Після застосування не рекомендовано споживати їжу або воду протягом 30 хвилин.
Термін застосування: від 10 днів. Курс застосування більше 90 днів має бути узгоджений з лікарем.
Для попередження бактеріальних захворювань ротової порожнини та верхніх дихальних шляхів: по 1 таблетці на добу протягом 30 днів.
Для усунення неприємного запаху з рота: по 1 таблетці на добу протягом 10-15 днів."
Отож, так і зробимо. Для порівняння сфотографувала язик доньки до початку тестування. На ньому є незначний білий нальот. Зараз дитина не хворіє, хоча є незначний залишковий нежить. Смак таблеток їй сподобався. Будемо приймати по 1 таблетці на ніч 30 днів поспіль і по завершенню тестування напишу відгук. Між іншим, після 24 серпня ми повертаємося в садочок. Буде хороше випробування!

П.С.: Розмальовка "зайшла на ура". Дякуємо за бонуси!
У відгука 0 коментарів
Анастасія Олександрівна Морозик

Остання капсула

Отже, фінал тестування. Сьогодні випила останню капсулу. Між іншим, вона при натисканні у мене тріснула і порошок частково висипався. Так от, на смак він ніякий, тому дітям з 3 років згідно інструкції можна капсулу розкривати, на смак їжі чи напою це не вплине.
Дітям старше 3 років: вміст капсули можна змішувати з молоком, чаєм, водою або їжею кімнатної температури.
А у мене відповідне запитання до виробника: чи планується випуск у іншій формі (саше)?
І ще, що мене підкупає в Біо-Бак - це можливість прийому разом з антибіотиком. Це, насправді, найчастіша причина призначення пробіотиків на моїй практиці - антибіотики.
І цинк... Я вже писала про нього в попередньому відгуку, але ще раз - зараз це дуже актуально. Правда, цинку мало, всього 5 мг, при цьому добова рекомендована доза - 20-25 мг курсом на 20 днів. Тому якби цинку було більше - було би взагалі супер!
А так, беру препарат на замітку!
У відгука 5 коментарів
Анастасія Олександрівна Морозик

Враження від лікаря

Коли я побачила оголошення про старт тестування препарату БІО-БАК #naprobuua_БіоБак то мені стало неабияк цікаво. Адже кому, як не лікарю, та ще і педіатру, який щодня працює з пробіотиками, тестувати таку новинку 😉
З пробіотиками взагалі дуже неоднозначна історія. Згідно клінічних досліджень, їх дія має низьку доказовість. Водночас, деякі штами лактобактерій послаблюють коліки у немовлят аж на 40%. З іншого боку, всім відомо, що 80% імунної системи людини знаходиться в кишечнику, а стан самого кишечника тісно взаємопов’язаний зі станом його мікрофлори. Тобто, кому допоможе, а кому не допоможе. Але пробіотики існують, кожне нове дослідження дає нову інформацію, пошуки продовжуються.
Отже, на ринку з’явився новий препарат, а точніше, дієтична добавка – #БіоБак. Що нам каже виробник: БІО-БАК містить найбільшу кількість бактерій: 20 млрд корисних життєздатних бактерій в одній капсулі, окрім того, він відрізняється комплексом Flora-Focus® – унікальна комбінація з 15 штамів корисних молочнокислих бактерій (біфідо+лактобактерії) і цинку. Про цинк хто зараз не чув і хто його тільки не пив для профілактики та лікування COVID-19, тому навіть не буду на ньому зупинятися. Доповнити пробіотики цинком – чудова ідея.
Обіцяють, що БІО-БАК:
· сприяє нормалізації природного балансу кишкової мікрофлори
· стимулює імунну систему і робить її сильнішою
· може застосовуватися разом з антибіотиками
· зменшує запальні та алергічні реакції, усуває неприємний запах з роту
· рекомендований при харчовій непереносимості лактози
· незамінний у період високої захворюваності як джерело корисних бактерій та цинку на противагу патогенним організмам.
В упаковці 20 капсул. Прийом – 1 капсула 1 раз на добу. Зручно.
Отже, отримала я посилку і розпочала тестування. І от вже більше 2 тижнів я приймаю щоранку БІО-БАК.
По відчуттях: зі сторони живота не можу скаржитися – все працює мов годинник, навіть метеоризм помітно зменшився, не дивлячись на відсутність змін у харчуванні. За ці 2 тижні малеча принесла мені з садочку якийсь сезонний вірус і ми разом мали нежить. Нежить у мене дуже любить переростати у хороший гайморит, який потребує лікування антибіотиками, але на цей раз (може цинк? може мікрофлора? може співпало?) я відчуваю себе значно краще, перебіг значно легший і антибіотик поки не приймаю.
Тому, мені здається, що пробіотики і БІО-БАК в тому числі мають право на життя. Так, цей препарат не є доказовим (взагалі, він не медикамент, а дієтична добавка) і дія його не виражена, але в ситуації, коли інтуїція каже, що потрібно і не завадить – чому ні?.. І по курсу прийому – моя думка, що пробіотики немає сенсу приймати менше 1 місяця, тому я б радила виробнику збільшити кількість капсул до 30.
І нагадаю – самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Перед початком прийому препаратів консультуйтесь зі своїм лікарем!
#naprobuua #naprobuua_БіоБак #БіоБак #naprobu_відгуки #БіоБак_відгуки
У відгука 0 коментарів