СВЯТКОВИЙ КЕКС З ЧОРНИМ ШОКОЛАДОМ І ЧЕРВОНИМ ВИНОМ "ШОКОЛАДНИЙ ГЛІНТВЕЙН"
Продукти для тіста:
1 апельсин
4 яйця
180 г цукру
60 г чорного шоколаду
40г какао з пониженим вмістом жиру "Др.Оеткер"
160 г борошна
50 г родзинок
100 г волоських горіхів
250 г вершкового масла
125 мл червоного десертного вина
2,5 ч.л. розрушувача "Др.Оеткер"
0,5 ч.л. сухого імбиру
0,5 ч.л. сухого мускатного горіха
0,1 ч.л. молотої гвоздики
0,1 ч.л. суміші молотих перців
0,2 ч.л. молотого коріандру
Крем-глазур:
200г вареного згущеного молока
2 ст.л. какао з пониженим вмістом жиру "Др.Оеткер"
2 ст.л. цукру
ПРИГОТУВАННЯ:
Тісто:
Родзинки промити, сполучити в сотейнику з 30 г вершкового масла, 60 мл апельсинового соку, 1 ст.л. апельсинової цедри, 40 мл вина. Довести до кипіння. проварити 1 хвилину і повністю вистудити.
Решту м'якого вершкового масла збити з цукром на пухку масу. По одному докладати яйця, постійно збиваючи. Далі вмішати усі спеції, пересіяний порошок какао Др.Оеткер, пересіяне борошно разом з розпушувачем Др.Оеткер, дрібно посічені волоські горіхи,решту червоного вина і розтоплений на водяній бані чорний шоколад. Викласти у форму, вистелену пергаментом. Випікати при 180*С приблизно 1 годину(до сухої скіпки). Повністю вистудити.
Крем-глазур:
У сотейнику сполучити варене згущене молоко, розтертий з цукром порошок какао Др.Оеткер. Довести, помішуючи, до кипіння і проварити на невеликому вогні 1 хвилину. Ще гарячою крем-глазуррю покрити пиріг згори і посипати кокосовою стружкою.