10 порад з приготування варення

10 порад з приготування варення

Зберегти смак літа — ожини, лохини, малини, дині, яблук та інших ароматних дарів — так просто. Достатньо додати до ягід трішки цукру, своєї любові та пакетик Желфіксу Dr.Oetker. Щоб твої заготовки здивували навіть досвідчених гурманів, ми приготували декілька корисних порад. Бери на озброєння та створюй справжні солодкі шедеври.

  1. Ми звикли до того, що кращим посудом для приготування варення вважається мідний таз. Проте це не так. Мідь є гарним теплопровідником, завдяки цьому ягоди дійсно рівномірно та швидко готуються, проте при високій температурі такий посуд виділяє шкідливі речовини, якими навіть можна отруїтися. Тому краще не ризикувати, а придбати для варення зручну каструлю з нержавіючої сталі. Вона має бути широкою з низькими стінками, щоб волога швидше випаровувалася, а колір, смак та аромат ягід ліпше зберігався. Емальований посуд теж не варто брати, адже в ньому варення часто пригорає, а це псує його смак та аромат.
  2. Обирай добірні ягоди та фрукти — не перестиглі й не зовсім зелені. Ті, що вже полежали та пустили сік, не підходять. Під час приготування вони втратять форму, а варення матиме не зовсім естетичний вигляд.
  3. В ідеалі плоди повинні бути однакової форми та розміру. Тоді вони приготуються рівномірно, просякнуть сиропом та збережуть форму.
  4. Щоб варення вийшло красивим, ароматним та смачним, не варто готувати великими порціями. За один раз вари не більше 3-х кг плодів. Так буде легше зберегти форму, колір та досягти потрібної текстури.
  5. Частину звичайного білого цукру можна замінити на тростинний коричневий. Він надає варенню карамельного присмаку та й для здоров’я є більш корисним. Якщо у членів родини немає алергії на мед, ним теж можна замінити частину цукру. Додавати мед потрібно в уже готове, злегка охолоджене варення. Зберігати таке медове варення краще в холодильнику.
  6. Щоб зберегти максимум користі літніх плодів, не варто надто довго варити варення. Під час тривалої термальної обробки втрачається більша частина вітамінів та інших поживних речовин. Значно скоротити процес приготування варення допоможе Желфікс Dr.Oetker. Це натуральний згущувач — пектин з яблук та цитрусових. Він допомагає швидко досягти потрібної консистенції варення, конфітюру або джему без тривалого уварювання. 
  7. Для більш насиченого й пікантного аромату на завершальному етапі приготування в варення можна додати ароматних трав: м’яту, мелісу, майоран, розмарин, навіть голки ялинки або сосни. Листя не потрібно надто дрібно різати, краще довільно порвати руками.
  8.  Обов’язково потрібно знімати піну. Найкращий спосіб — доварити варення, дати йому трішки охолонути та, коли ягоди опустяться на дно, зняти піну шумівкою.
  9. В процесі варки мішати плоди потрібно дерев’яною лопаткою, щоб вони не перетворилися на кашу.
  10. Розливати варення потрібно в чисті, ретельно висушені банки. Якщо в них залишиться волога, у варенні може з’явитися пліснява. Сушити банки зручно в духовці.

Яблучно-ожинове варення

Потрібно: 1 кг яблук, 1 склянка ожини, 2 склянки води, 400 г цукру, 1 пакетик Желфикс 3: 1 Dr.Oetker

Приготування: яблука ретельно вимити, почистити від плодоніжок, за бажанням зняти шкірку, нарізати дольками. Яблука помістити в ємність, залити водою, довести до кипіння, воду злити. Додати ожину та пакетик Желфиксу 3: 1 Dr.Oetker змішаний з двома столовими ложками цукрового піску. Перемішати та довести до кипіння. Потім додати решту цукру та варити на слабкому вогні ще протягом 5-10 хвилин. Готове варення розлити в уже підготовлені банки, закрутити кришками, перевернути банки і приблизно на 5 хвилин залишити в положенні догори дном. Зберігати варення в темному, прохолодному місці.

Коментарів
Воду злити!!!?? Так це вже не вода! Майже яблучний сік!! Я б так не готувала!!! Хто робив так!? Відгукниться!!!
Класні рекомендації
Дякую
Дякую, дізналась багато нового про приготування варення!
Пробовала сделать с Желфикс Dr.Oetker.Так вот с ним меньше сахара понадобилось. И варилось не так долго как всегда.
Ніколи не користувалася згущувачами під час приготування варення. Варто спробувати
Отличное название, прямо таки да, консервируем лето, зимой едим варенье и вспоминаем лето)))
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися