Ароматні пироги – символ осені

Ароматні пироги – символ осені

З давніх давен домашня випічка символізувала затишок, родинне тепло. Найзатишнішою випічкою завжди вважались саме домашні пироги. Адже так легко зібрати навіть велику сім’ю на смачні посиденьки за горнятком запашного чаю і шматочком пирога. Вважається, що першими пироги почали готувати стародавні єгиптяни, викладаючи начинку із фруктів та меду у пшеничне тісто. А далі пироги поширилися далеко за межі Єгипту. Сьогодні пироги можна зустріти у всіх кухнях світу. Кіш, тарт, перепічка, піца, ачма, курник, брік, хачапурі – існує безліч рецептів дуже смачних національних пирогів. Ці пироги готують з дріжджового, листкового, бісквітного, пісочного, кефірного, заварного, сирного і навіть горіхового тіста. Тісто – основа будь-якого пирога, тому дуже важливо, щоб воно було вдалим і виготовленим із якісних продуктів. Для приготування дріжджового тіста можна сміливо використати дріжджі Dr.Oetker, а для приготування пісочного, кефірного чи бісквітного тіста – розпушувач Dr.Oetker. Адже у найвідповідальній момент вони точно не підведуть і не зіпсують випічку.
Осінні пироги можуть бути відкритими, напіввідкритими чи закритими, тобто начинку можна повністю заховати у тісто, або лише прикрити решіткою із тіста чи взагалі не прикривати. Але усі пироги об’єднує одна особливість; це завжди випічка з начинкою. Ця начинка може бути солодкою чи соленою. І кожна пора року яскраво характеризується певними пирогами, які хочеться готувати саме у цю пору року. Восени господині найчастіше начиняють пироги грибами, м’ясом, капустою, квасолею, картоплею, рибою, адже стає холодніше, і організм потребує ситних смачних страв. Такі пироги можна подати як самостійну страву з гарячим чаєм чи як доповнення до перших страв: гарячого борщу, супу. Не менш популярним восени у кулінарів є солодкі пироги з начинкою із осінніх овочів та фруктів: яблук, груш, слив, айви, гарбуза. Начинка таких пирогів щедро присмачується букетом ароматних прянощів: імбиром, мускатним горіхом, корицею, ваніллю, кардамоном, гвоздикою. І коли такий пиріг випікається, увесь будинок наповнюється неповторним ароматом, який потім нам завжди буде асоціюватися із золотою осінню. Для ароматизації такої начинки сміло можна використати продукцію від Dr.Oetker: ванільний цукор чи цукор з корицею. Прикрасьте осінній пиріг згори красивою решіткою, фігурками, вирізаними із тіста у вигляді грибів, листочків, грона калини чи горобини і подавайте з ароматним трав’яним чаєм, кавою, какао чи гарячим молоком. Також дуже смачно подати шматочок осіннього пирога з гарячим шоколадом зі смаком рому чи лісового горіха Dr.Oetker. Тим більше, що приготувати такий напій дуже просто. Достатньо сполучити 150 мл молока із сумішшю для приготування напою, ретельно перемішати, довести, постійно помішуючи, до кипіння і проварити 30 секунд. І коли ви триматимете в руках шматочок ароматного домашнього пирога і горнятко смачного напою, навіть дощовий осінній день буде мати свій особливий шарм і запам’ятається лише з найкращої сторони.

Коментарів
Да, как только осень - все сразу начинают печь ароматные пироги)))
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися