Додай гостринки! Пікантне варення з перцем чилі
Для тих, хто любить експериментувати, хто не боїться незвичних смакових поєднань, ми приготували оригінальний рецепт солодкого варення з гострим перцем чилі. Від цього сміливого поєднання, на перший погляд, абсолютно несумісних інгредієнтів, ваші смакові рецептори просто вибухнуть, а гості будуть вражені.
Таке пікантне варення можна подавати до чаю, використовувати як соус до сендвічів, неперевершено смакує воно з сирною нарізкою, м’яким сиром та, навіть, морозивом. Спробуйте!
Замість перцю чилі можна використовувати будь-який гіркий перець у свіжому, замороженому або висушеному виді. За основу можна брати будь-які солодкі плоди: полуницю, персик, сливи, брусницю, лохину тощо. Головне, щоб готували ви із задоволенням та не боялися експериментувати. І не забудьте про нашого помічника — Желфікс Dr.Oetker. З ним будь-яка кулінарна творчість буде вдалою. Желфікс допомагає швидко досягти потрібної густої майже желейної консистенції без тривалого уварювання, а також дозволяє значно зменшити кількість цукру. Варення буде не лише смачним, але й красивим, ароматним та корисним, адже в ньому збережеться більше вітамінів та інших поживних речовин з фруктів та ягід.
У розпалі сезон слив, тому для нашого пікантного солодко-гострого варення ми обрали саме ці плоди.
Інгредієнти:
Слива – 1 кг
Перець чилі - 2-3 штуки.
Цукор - 350 грам.
Лимонний сік - 4-5 столових ложок.
Лимонна цедра - 1 чайна ложки.
Ром або коньяк - 2-3 столові ложки.
Підготовка:
Сливи помити, злегка надрізати навхрест і перекласти в окріп хвилини на 2, потім відкинути на друшляк і облити холодною водою. Очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточку. Перець чилі помити, обсушити, розрізати на дві половинки, видалити насіння і дрібно нарізати. Лимон ретельно промити, натерти цедру і вичавити сік.
Приготування:
У велику каструлю з товстим дном покласти сливи та перець, додати цукор, перемішати та залишити на 3-4 години, щоб сливи пустили сік. Потім акуратно дерев’яною ложкою ще раз перемішати, поставити на плиту, довести до кипіння на слабкому вогні, періодично перемішуючи. Додати пакетик Желфіксу 3: 1 Dr.Oetker змішаний з двома столовими ложками цукрового піску, лимонну цедру, лимонний сік. Варити ще 3 хвилини. Наприкінці за бажанням можна додати ром або коньяк, перемішати. І перекласти в теплі банки, герметично закупорити, перевернути кришками вниз і залишити до повного охолодження. І тільки після цього прибрати в темне прохолодне місце.
Смачного!