Головні причини кровоточивості ясен

Головні причини кровоточивості ясен

Як правило, сліди крові під час чищення зубів або вживання твердої  їжі, свідчать про початок запального процесу. Викликає його в більшості випадків бактеріальний наліт. Проте є й інші причини погіршення стану ясен. 

Зубний наліт — причина запалення ясен №1.

Наліт являє собою скупчення бактерій, які живуть в ротовій порожнині та живляться залишками їжі. Процес утворення бактеріального нальоту безперервний, він осідає на зубах та між ними, на яснах, язиці.  При недостатній гігієні він накопичується, концентрація продуктів життєдіяльності мікроорганазмів зростає, як наслідок, починається запалення — ясна стають червоними, набрякають, а згодом починають кровоточити.  

Тож, якщо ти помітив сліди крові на зубній щітці або в раковині, це може свідчити про те, що ти недостатньо уваги приділяєш гігієні ротової порожнини. І мова не про інтенсивність, а регулярність та правильну техніку чистки зубів. Для ефективного видалення зубного нальоту потрібно чистити зуби двічі на день мінімум по дві хвилини. Важливо при цьому обрати правильну щітку (вона має бути м’якою або середньої жорсткості, з невеликою голівкою) та зубну пасту. 

При кровоточивості ясен краще користуватися зубною пастою з бікарбонатом натрія*, як Пародонтакс Комплексний Захист Екстра Свіжість. Клінічно доведено, що вона за умови використання двічі на день в 4 рази ефективніше* бореться з причиною кровоточивості ясен, ніж звичайна зубна паста, що не містить бікарбонату натрію*.
 Окрім того, зубна паста Пародонтакс Комплексний Захист Екстра Свіжість зміцнює емаль зубів, сприяє відновленню їхньої природньої білизни та освіжає подих. 

Зубний камінь

З часом зубний камінь утворюється майже у кожного з нас, адже ідеально почистити зуби, щоб не залишилось і сліду від нальоту, в домашніх умовах майже неможливо. З’являється він  на поверхні зубів у місці прилягання ясен. Зубний камінь має досить гострі краї, які подразнюють ясна, й вони починають кровоточити. Обов’язково потрібно мінімум 2 рази на рік відвідувати стоматолога, щоб почистити зубний камінь! 

Травма ясен внаслідок неправильного чищення 

Простіша, але теж досить поширена причина появи кривавих слідів —занадто інтенсивна чистка та ще й з використанням жорсткої щітки. Докладаючи надмірних зусиль можна легко поранити ясна й занести інфекцію, яка спричинить запалення. Щоб цього не сталося, рекомендуємо користуватися ополіскувачем з антисептичною дією. А краще, звісно, дотримуватися правильної техніки чищення зубів та підібрати щітку середньої жорсткості.

Дефіцит вітамінів

Якщо в організмі бракує вітамінів, які впливають на стан судин і згортання крові, теж може виникати кровоточивість ясен. Щоб цього не сталося, варто збагатити свій раціон продуктами, багатими зокрема на вітаміни С, А, D і К. Також важливо вживати достатню кількість води.

Гормональні зміни 

Зміни гормонального фону мають вплив на стан ясен: вони можуть набрякати, ставати більш уразливими до пошкоджень. В групі ризику — вагітні, годуючі матері, підлітки, люди, які приймають гормональні препарати.

Існує ряд інших причин кровоточивості ясен, пов’язаних зі станом здоров’я та системними захворюваннями, проте в цих випадках варто консультуватися з лікарем!


*(Attin and Hornecker, 2005), (Axelsson and Lindhe, 1981) GSKCH Study RH01763 (Kakar et al., 2014) GSKCH Studies (RH02433, 2015) and (RH02434, 2015) 3 Дане твердження не відноситься до зубної пасти Пародонтакс Вибілююча.
Імпортер та уповноважена організація в Україні (підприємство, яке здійснює прийняття претензій від споживача): ТОВ "ГлаксоСмітКлайн Хелскер Юкрейн Т.О.В", 02152, м. Київ, проспект Павла Тичини, 1-В. Торгові марки належать або використовуються за ліцензією групою компаній GSK. ©2019 група компаній GSK або їх ліцензіар. Інф. матеріал: №CHUKR/CHPDX/0019/19. Дата виробництва матеріалу: квітень 2019

Коментарів
Дякую за пораду,я користуюся такою пастою , мені вона дуже подобається
Періодично купую Парадонтакс, оскільки маю проблеми з яснами.
Моя вечная проблема(
Так Парадонтакс допомагає усунути цю проблему
Это проблема на мировом уровне.Много людей,стараясь заботиться о своих зубах,делает это не правильно.И со временем появляется налёт,от которого не избавиться самостоятельно.Зубная паста Парадонтакс,это вообще находка.Она не только заботиться о зубах,но и о деснах.Бережно очищает,и не даёт болеть деснам.Но вы все равно,для безопасности,посещайте своего стоматолога.
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися