ЛІТНІ СУПИ - ОРИГІНАЛЬНІ РЕЦЕПТИ ЛЕГКИХ ТА КОРИСНИХ СТРАВ

ЛІТНІ СУПИ - ОРИГІНАЛЬНІ РЕЦЕПТИ ЛЕГКИХ ТА КОРИСНИХ СТРАВ

Легкий, корисний, ароматний літній суп із свіжих овочів, приправлений соковитою зеленню, — хіба може бути щось смачніше? Розмаїття інгредієнтів дозволяє нічим не обмежувати кулінарну фантазію, тож експериментуй. І будь впевнена, завдяки функції контролю кипіння SenseBoil® результат твоїх зусиль точно буде вдалим, адже суп не перекипить та не втратить свої смакові властивості.
Смачний суп можна приготувати навіть без рецепту, головне, дотримуватися кількох важливих правил та не боятися імпровізувати.
Основа

Перш, ніж готувати суп потрібно визначитись з його основою. Це може бути бульйон, просто вода або навіть молоко. Підбирай відповідні інгредієнти: курячий бульйон дружить з бобовими та локшиною, на овочевому виходять дуже смачні супи з цвітною капустою, броколі, селерою.

Май на увазі: якщо готувати овочевий суп лише на воді, його смак буде водянистим, тому ліпше завчасно зварити бульйон. До речі, його можна зберігати в морозилці та при нагоді використовувати як для супів, так і для соусів!

Нотуй рецепт! 

Базовий овочевий бульйон 

Інгредієнти:
вода – 3 л;
морква – 2 шт;
цибуля ріпчаста – 1 велика або 2 середні цибулини;
стебло селери – 2 шт;
стебла петрушки і / або кропу;
часник – 4 зубчики;
чорний перець горошком – 5-7 горошин;
лавровий лист – 1-2 шт;
сіль.

Приготування:

Почистити та нарізати великими шматками всі овочі, крім цибулі та часнику — їх залишаємо цілими. 
Залити овочі холодною водою та поставити на вогонь. 
Увімкнути функцію SenseBoil®, щоб не пропустити момент закипання, та йдемо займатися своїми справами. 

Можеш бути впевнена, вода точно не втече, адже сенсори кипіння, якими обладнана панель Electrolux 600 SenseBoil®, точно вловлюють момент утворення бульбашок та автоматично зменшують температуру.

Як тільки панель сигналом сповістить про те, що вода закипіла  додаємо перець, лавровий лист та трішки солимо (пам’ятай, що це базовий бульйон, тому солі має бути небагато). 

Варити до готовності овочів, близько 20 хвилин. Проціди бульйон через друшляк та використовуй як основу для інших страв. 
  
Нарізка має значення

І не лише естетичне. Нарізка завжди впливає на смак та консистенцію супу. Ріж овочі на шматки однакового розміру, інакше більш дрібні швидше приготуються та перетворяться на кашу, а більші будуть сирими. 
М'ясо – тільки у холодну
Якщо готуєш суп з м’ясом, заливай його холодною водою, щоб бульйон вийшов прозорим та смачним. Якщо кинути м'ясо у гарячу воду, воно буде смачним, проте юшка стане каламутна і виглядатиме неапетитно.

Варити помаленьку 

Головний секрет смачного та корисного супу, в якому зберігається максимум корисних речовин, — маленький вогонь. Через тривале кипіння бульйон втрачає прозорість, а інгредієнти — смак та користь.
Власникам варильної панелі Electrolux 600 SenseBoil® дуже пощастило, адже їм не потрібно чергувати біля плити, щоб не проґавити момент закипання та вчасно зменшити вогонь. Їм достатньо увімкнути функцію контролю кипіння. Суп варитиметься практично сам — хіба не круто? 

Нотуй рецепт! 

Легкий грузинський суп шечаманді — вітамінний вибух!

Інгредієнти:
Шпинат - 100 г
Овочевий бульйон - 1 л
Цибуля ріпчаста - 70 г
Часник - 10 г
Рослинна олія - 30 г
Вершки 23% - 35 мл
Сулугуні - 10 г
Яйце перепелине - 1 шт

Приготування: 

Шпинат помити, обрізати коріння і бланшувати в готовому овочевому бульйоні кілька хвилин. Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник слайсами, після чого обсмажити і те, і інше на рослинній олії до золотистого кольору. 
Готовий шпинат, цибулю і часник змішати в блендері з додаванням вершків і овочевого бульйону (його потрібно стільки, щоб вийшла консистенція рідкого пюре) і довести до смаку спеціями.
В готовий шечаманді додати нарізаний кубиком сулугуні та перепелине яйце. Прикрасити листям свіжого шпинату і сиром сулугуні. Смачного!

Коментарів
Тепер є чим зайнятися на кухні
Рецепти чудові! Треба експерементувати на кухні
Вот настанет лето попробую каждый из рецептов
Как раз сварила тыквенный суп)))
Так хочеться летнее кого супчика...возьму ка рецепт к на заметку!!
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися