МІФИ ТА ПРАВДА ПРО ІНДУКЦІЙНІ ПАНЕЛІ: ЧОМУ ШЕФ-КУХАРІ ОБИРАЮТЬ САМЕ ЇХ

МІФИ ТА ПРАВДА ПРО ІНДУКЦІЙНІ ПАНЕЛІ: ЧОМУ ШЕФ-КУХАРІ ОБИРАЮТЬ САМЕ ЇХ

Зазирнувши на професійну кухню ресторану, ти навряд знайдеш там газову плиту. Прихильність шефів вже давно завоювали індукційні варильні поверхні. У чому їхні переваги, чим відрізняються від електричних, що таке технологія контролю кипіння SenseBoil® — про це та інше поговоримо сьогодні. 

Головна відмінність та перевага

Індукційні варильні панелі відрізняє спосіб передачі тепла. В електричних спочатку нагрівається конфорка, потім вона передає накопичене тепло на посуд. Для того щоб нагріти її вміст, жар у варильній поверхні повинен бути дуже сильним. З індукцією все інакше.
Вона працює наступним чином: під поверхнею знаходиться індукційна котушка, по якій тече електрострум. Він має перейти на провідник, яким є дно посуду. Таким чином, отримуємо одразу декілька переваг:

•    Індукційна конфорка не нагрівається без посуду
•    Індукція нагріває дно посуду, а не поверхню
•    Поверхня має безпечну температуру, тому її легко очистити

Щоб оцінити ці переваги, уяви ситуацію: ти поставила на панель каструлю з водою, вона закипіла, і раптом на кухню забігає твій непосидючий та допитливий малюк, руками торкається варильної поверхні. У разі електричної – опік гарантований, а з індукцією можна про такі моменти не хвилюватися.

Ще один плюс — швидкість нагріву

Електрострум переходить на дно посуду практично миттєво, тому вміст каструлі чи пательні нагрівається дуже швидко. Останні моделі, наприклад, варильна панель SenseBoil® від Electrolux, додатково обладнані функцією PowerBoost. Вона забезпечує потужний нагрів в одну мить. Це суттєва економія часу, адже не потрібно довго чекати поки вода закипить, щоб закинути пельмені чи пасту, особливо, коли прийшла додому ну дуже зголодніла.

Індукція — рекордсмен з економічності

Індукційна панель належить до категорії розумних побутових приладів. Завдяки особливій технології індукційного нагріву, її робота адаптуються до посуду та забезпечує максимально швидкий і рівномірний нагрів. Тобто чим менший розмір каструлі чи пательні, тим менше електроенергії витрачається на її нагрів. Це повністю виключає можливість перевитрати електроенергії, відповідно — переплат із сімейного бюджету. 

Сумісна з більшістю посуду

Існує міф, що на індукції можна готувати лише у спеціальному посуді. Це не так. Тобі не потрібно замінювати свої улюблені сковорідки, каструлі та сотейники, адже більшість сучасного посуду сумісна з індукційними варильними панелями. У разі сумнівів можна перевірити наявні каструлі звичайним магнітом. Якщо магніт притягується до дна, значить, посуд підходить і для індукційної панелі. 

Контроль моменту закипання

Індукційна варильна поверхня SenseBoil® від Electrolux має дуже цікаву й надзвичайно корисну функцію, яку ти точно оціниш. Це функція контролю кипіння — тепер не потрібно довго чергувати біля плити і чекати поки вода чи бульйон закиплять. Достатньо поставити на неї ємність із рідиною, увімкнути функцію SenseBoil® і можна йти займатися своїми справами. У момент активного кипіння, коли утворюються бульбашки, поверхня сама знизить температуру й страва продовжить готуватися в помірному температурному режимі, без ризику википіти чи підгоріти. 

Зручність користування

Індукційні панелі дозволяють легко й дуже точно контролювати температуру приготування. Зокрема, у моделі SenseBoil® від Electrolux кожна зона нагріву регулюється індивідуальним слайдером. Це спрощує контроль та зміну потужності нагріву. 

Не дарма імениті шеф-кухарі обирають саме індукцію: економічність, чистота, безпека, швидкість, комфорт роботи і, звичайно, насолода від процесу приготування – все це подарує тобі індукційна варильна поверхня.

Коментарів
Як тільки дітки починають ходити- ручки самі тягнуться до всього небезпечного. Газові конфорки крутяться першим ділом. Безпека перш за все, а тут, як бонус, економія і контроль температур.
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися