Торт з йогуртовим мусом, бісквітом і ягодами

Торт з йогуртовим мусом, бісквітом і ягодами

Цей ніжний і повітряний десерт має незрівняне поєднання текстур. М’який бісквіт з легким сирно-йогуртовим мусом та ягідними нотками утворюють чудову симфонію смаку. Такий торт стане справжньою окрасою святкового столу або ідеальним літнім десертом. Для його приготування краще використовувати желатин від Dr. Oetker, що гарантує вашому десерту правильну текстуру та жодних проблем із застиганням.

Інгредієнти: Для бісквіта: ✔3 яйця ✔3 ст. л. цукру ✔3 ст. л. борошна ✔1 ч.л. розпушувача ✔3-4 ст.л. малинового джему

Для йогуртового шару: ✔400 г сиру к/м (творога) ✔300 мл натурального йогурта ✔2 пакетики желатину Dr. Oetker ✔150 г цукру ✔200 г замороженої або свіжої малини чи інших ягід ✔200 мл води

Для початку слід приготувати бісквіт. У дві глибокі миски потрібно окремо розділити білки та жовтки. Білки збити міксером на високих оборотах до стійких піків, поступово додавши половину цукру. Іншу частину цукру збити із жовтками до побіління маси. Акуратно ввести порціями збиті білки, перемішуючи лопаткою зверху-вниз. Просіяти борошно у кілька підходів і перемішати тісто до однорідності. Форму для випічки застелити пергаментним папером і наповнити бісквітним тістом. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Охолодити готовий корж до кімнатної температури. Далі слід приготувати йогуртову масу. Для цього у великій мисці варто змішати кисломолочний сир та натуральний йогурт, додати цукор і перебити блендером до однорідної консистенції. Два пакетики желатину Dr. Oetker залити 150 мл води і залишити на 10 — 20 хвилин набухати. Ягоди перекласти у каструльку і томити на малому вогні, щоб отримати сік. Додати до них набухлий желатин і розчинити його. Цю рідину у жодному разі не можна кип’ятити, адже так желатин втратить свої властивості. Охолоджену до кімнатної температури ягідну рідину слід тонкою цівкою влити у йогуртову масу і перебити блендером до однорідності. Викласти у форму бісквіт, змазати його ягідним джемом, рівномірно розмістити йогуртову масу і поставити в холодильник на 6 — 7 годин застигати. Готовий торт акуратно дістати з форми і прикрасити ягодами та м’ятою.

Коментарів
Цього літа холодні десерти був мій мастхев, постійно бавила рідних тортиками і чізкейкам. І, нарешті, підкорила желатин??Спасибі, збережу рецепт?
Ухты какая красота, а с желе оказывается сколько рецептов разных есть)))
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися