8 ЛАЙФХАКІВ ВІД ШЕФА: ЯК НАДАТИ ЗВИЧАЙНИМИ СТРАВАМ НЕПЕРЕВЕРШЕНОГО СМАКУ

8 ЛАЙФХАКІВ ВІД ШЕФА: ЯК НАДАТИ ЗВИЧАЙНИМИ СТРАВАМ НЕПЕРЕВЕРШЕНОГО СМАКУ

Напевне ти теж помічала: часто абсолютно звичні страви в ресторані смакують значно краще, ніж приготовані вдома. Виходить, що ми не надто вправні кухарі чи продукти не ті обираємо? Насправді, справа в тому, що досвідчені шефи знають певні хитрощі, якими вправно користуються, аби смак страв був насиченим та багатогранним. 

Бери конспект та нотуй — лише для тебе ми з Electrolux зробили добірку секретних лайфхаків від шеф-кухарів. 

Лайфхак 1. 

Кожен майстер має свій інструмент. Для шеф-кухаря головний — варильна поверхня. Саме від її можливостей залежить результат усіх зусиль. У більшості ресторанів використовують індукційні поверхні. Вони практично миттєво нагріваються до потрібної температури, економлять час, є безпечними та простими у догляді. 
Найсучасніші моделі мають додаткові можливості, які роблять приготування ще легшим, а страви – ще смачнішими. Наприклад, функція контролю кипіння SenseBoil®. Завдяки їй суп чи бульйон ніколи не перекипить, а соус не втече. Тепер не потрібно чекати поки вода закипить, щоб додати решту інгредієнтів до страви. Можна займатися іншими справами – нарізати овочі, готувати заправки тощо, поверхня сповістить сигналом, коли вода закипить. Кулінарія – мистецтво, яке потребує точності та уваги до дрібниць. З SenseBoil® дуже просто сягнути рівня профі.

Лайфхак 2.

Під час приготування страв на пательні або в сотейнику олію краще наливати по стінці посуду. Так воно швидше нагріється та дасть більш насичений смак та аромат. Не варто економити на якості олії, це один з ключових інгредієнтів, який впливає не лише на смак страви, але й на її корисні властивості. 

Лайфхак 3. 

Якщо готуєш біле м'ясо (телятину, ягнятину, індичку, кролика, курку, пісну свинину), не варто зрізати філе з кістки. Так воно буде соковитішим та смачнішим. Щоб курине філе не вийшло сухим, варто дотримуватися правильного температурного режиму: спочатку обсмажити філе на середньому вогні з двох боків, потім зменшити температуру до мінімуму й накрити кришкою, через 8 хвилин дістати й загорнути у фольгу, щоб м'ясо «дійшло». Варильна поверхня SenseBoil® від Electrolux має інтуїтивне сенсорне керування та адаптує зони нагріву під розмір посуду, що дійсно спрощує процес готування.  

Лафхак 4. 

Фарш буде значно смачнішим та соковитішим, якщо додати в нього в рівних пропорціях трішки сирої й злегка обсмаженої цибулі, а також дрібно натерту сиру картоплю. Користуйся порадою під час приготування мітболів, пасти з фрикадельками, котлет, м’ясних рулетів тощо. Твої рідні точно здивуються новому смаку улюблених страв!

Лафхак 5. 

Додай ванілі у салат! Ця ароматна ніжна спеція чудово поєднується з усіма овочами. надає салатам вишуканого смаку та неповторного аромату. 

Лайфхак 6.

Картопляне пюре смакуватиме ще краще, якщо обрати правильний сорт картоплі. Обирай більш крохмалисті сорти — вони мають тонку світло-коричневу шкірку та білу серцевину. Якщо хочеш, щоб у страви був вишуканий аромат, додай в рідину кілька гілочок чебрецю, розмарину або інших пряних трав і підігрій на повільному вогні. З функцією SenseBoil® від Electrolux готувати пюре – одне задоволення: потрібно лише почистити й подрібнити картоплю, поставити на поверхню, увімкнути функцію контролю кипіння і все! Повернутися до страви можна вже тоді, коли картопля звариться. Неймовірна економія часу і зусиль, погодься?

Лайфхак 7.

Смак супу буде насиченим, якщо наприкінці приготування додати до нього трішки свіжовичавленого соку – капустяного, морквяного або томатного. Страва буде не лише смачною й ароматною, але й дуже корисною, багатою на вітаміни. Під час приготування супу дуже важливо, щоб він не перекипів. Тут в нагоді теж стане функція SenseBoil® від Electrolux. Не забудь її ввімкнути!

Лайфхак 8.

І наостанок – порада для любителів смачних та соковитих стейків. Якщо хочеш влаштувати свято для смакових рецепторів, тоді пам’ятай про наступне: приготування стейку потрібно починати з бокової сторони, де є смужка жиру. Це надасть страві соковитості та приємного аромату.

Коментарів
Користуюсь лафхаком 7 Реально діє )Запах та смак стає виразнішим та яскравішим Додайте собі в замітки )
Люблю такі статті))
Здивував лайфхак про додавання ванілі у салати. Варто спробувати
Интересно было узнать тонкости приготовления этих блюд.
Спасибо за лайфхаки!)
Да, главное знать изюминку.
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися