Базовий догляд за волоссям

Базовий догляд за волоссям

Софі Лорен вважала, що зачіска впливає на те, як складається день, а в підсумку — й життя. Судячи з того, як приголомшливо завжди виглядала ця жінка, і яке життя вона організувала собі, вона має рацію на 100%. Але ж одна справа – жити в теплій Італії з непокритою головою, і зовсім інша – зимувати в Україні в теплій шапці ...

Все по лінієчці!

Розповідати про те, як впливає холод вулиці й сухе офісне повітря на наше волосся немає сенсу. Кожна з нас це прекрасно знає з власної голови, з якої іноді навіть не хочеться знімати шапку, бо страшно уявити, що побачиш під нею.

Так, зимовий догляд за волоссям вимагає більше уваги і зусиль, проте й результат радує набагато більше. Як же його досягти? У цей сезон волоссю потрібен поетапний підхід, тому всі засоби 2 в 1 краще відкласти до весни.

Для базового догляду за волоссям найкраще придбати повну серію косметики (шампунь, бальзам-ополіскувач, маску, кондиціонер, який не потрібно змивати, масло). До речі, поділ засобів по догляду за волоссям в залежності від його типу – не хитрий маркетинговий хід. Наприклад, в різних групах – різний вміст елементу, що очищує: в шампунях для ослабленого волосся його менше, ніж в тих, що призначені для жорсткого.

Має сенс регулярно (наприклад, щомісяця) міняти засоби по догляду, оскільки поступово волосся звикає до певного впливу, і його ефект помітно знижується. Що стосується складу, популярні зараз шампуні без парабенів і сульфатів дійсно гарні, але постійно ними користуватися не варто, адже саме звичайні шампуні можуть глибоко очистити волосся від залишків стайлінгу, від яких взимку неможливо відмовитися, і забезпечити глянсовий блиск і шовковистість волосся.

Дуже важливо користуватися зволожуючими засобами: вони допоможуть зберегти здоров'я волосся й шкіри голови в умовах офісної «зимової посухи» і холодного сухого вуличного повітря.

Просто, але дієво: зимовий базовий догляд за волоссям включає ще кілька обов'язкових пунктів.

1. Після миття волосся, перед сушінням і укладкою обов'язково потрібно використовувати спеціальну сироватку або масло для кінчиків волосся, щоб попередити їх січення та пересушування.

2. При використанні фену, плойки та інших «гарячих» приладів для укладки не можна ігнорувати засоби термозахисту.

3. Важлива якість гребінця. На ньому не треба економити! Гребінці, гребені та щітки не є витратними матеріалами, ми користуємося ними довго, і якісна річ окупить свою вартість багато разів, оскільки не травмує волосся, добре їх розчісує, допомагає при укладці, зменшує електризацію.

Коментарів
Дуже корисні поради??
Незамінні процедури ,для збереження краси та здоров'я волосся
Дуже корисні поради??
Прості та дуже корисні поради)
Дякую за такі корисні поради для жінок)
Спасибо за нужные советы. Раньше сушила волосы феном почти после каждого мытья. И даже не знала что нужна термозащита. Получила солому на голове. Сейчас перешла на без амиачную краску, стала использовать масло для кончиков волос и спрей.Также поменяла шампунь. Ведь его надо подбирать по типу кожи головы, а не волос. Многие этого не знают. Как и я в свое время.
Саме користуюся лінією Нівеа. Інколи змінюю, бо приїдається, але, вск одно, повертаюся до лінії догляду за волоссям Нівеа:)
Цікава інформація, тим паче на носі зима)
Не задумувалася, що треба час від часу змінювати шампунь. Цей процес відбувається сам по собі
Хорошие советы! Возьму на заметку) спасибо!
Дійсно хороші поради, про деякі вперше чую. Дякую?
Спасибо за отличные советы!!
Поради дуже корисні) підібрати лінійку догляду, щоправда, важкувато)) бо я все ще шукаю найкращу.
Ухти, які корисні поради)
Дійсно важливо)
користуюсь термозахистом завжди при укладці інакше біда моєму волоссю
Еще важно знать как правильно мыть голову. Так как шампунь например предназначен для кожи головы, и не нужно наносить его на всю длинну. А бальзам наоборот должен увлажнить кончики. И да, пользоваться средствами термозащиты очень важно
Если хочешь что бы твои волосы были ухоженными ,а не мочалка на голове нужно каждый раз делать один и тот же обряд,уход за волосами это залог того что твои волосы будут красивыми и они будут тебе благодарны .
Дуже дякую за поради... Після пологів уже незнаю як списати своє волосся...
В вопросе волос я наверное знаю всё, с длинной больше 50 см с 15 лет до 30 я уже выучила все статьи и перепробовала на своих волосах все шампуни и сыворотки)))
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися