ДИТЯЧА СУМІШ ЧИ ЗВИЧАЙНЕ МОЛОКО — ЩО ДАВАТИ ДИТИНІ ПІСЛЯ РОКУ?

ДИТЯЧА СУМІШ ЧИ ЗВИЧАЙНЕ МОЛОКО — ЩО ДАВАТИ ДИТИНІ ПІСЛЯ РОКУ?

Харчування дитини після року стає більш різноманітним, проте молочна складова все ж залишається вагомою. Якщо мама продовжує прикладати малюка до грудей, тоді все просто. А от якщо грудне вигодовування неможливе, постає питання: продовжувати давати маленькому ювіляру дитячу молочну суміш чи переводити його на звичайне молоко? 

Розглянемо, чим відрізняється дитяча молочна суміш третього рівня від коров’ячого або козиного молока та з’ясуємо, який продукт здатен максимально задовольнити харчові потреби малюка в період інтенсивного росту та розвитку. 


КОРОВ’ЯЧЕ МОЛОКО: КОРИСТЬ ЧИ ШКОДА?


Молоко часто називають напоєм здоров’я, то чому ж тоді навколо нього так багато суперечок? Склад молока дійсно дуже багатий на корисні речовини. Воно містить понад 100 компонентів, серед яких кальцій, фосфор, вітаміни, білок, жири, вуглеводи тощо. Проте якщо мова йде про годування дитини віком до трьох років, травна система якої ще не сформована повністю, потрібно зважати не лише на склад, але й на кількість та співвідношення тих чи інших речовин в молоці. 

В коров’ячому молоці в 3 рази більше білка, ніж у грудному! Надлишок білка створює надмірне навантаження на травну систему та нирки. Це може викликати порушення здоров’я у дитини! А в майбутньому відгукнутися надмірною вагою, цукровим діабетом або гіпертензією.

Якість білка коров’ячого або козиного молока теж значно відрізняється. Так, воно містить більше важких для засвоєння дитиною казеїнових білків (80% у порівнянні з 20% грудного молока). 

Ще один аргумент не на користь коров’ячого молока — надто високий вміст кальцію та замалий фосфору. Звісно, теля росте значно швидше, ніж малюк, тому для побудови скелету йому потрібно більше кальцію. А от людині, для засвоєння кальцію необхідний фосфор, якого в коров’ячому молоці вдвічі менше, ніж в грудному. 
Висновок:

Хоч кальцію в молоці й багато, але він не засвоюється повністю організмом дитини. Надлишок кальцію осідає в кишківнику, викликаючи запори та інші проблеми травлення!

Низький вміст заліза в молоці є причиною анемії, вітаміну Е – зниження імунітету, ненасичених жирних кислот — негативно впливає на формування нервової системи, мозку та зору. 

Тому коров’яче молоко — не найкращий варіант для річного малюка. Знайомство з ним краще відкласти до трьох років. Тоді організм дитини буде здатен засвоювати його, а надлишок тих чи інших речовин виводити з організму без наслідків.


ЩО ТАКЕ ДИТЯЧА МОЛОЧНА СУМІШ 3 РІВНЯ?


Чутливому організму малюка, органи й системи якого продовжують активно розвиватися, необхідні адаптовані до його харчових потреб молочні продукти — спеціальна дитяча молочна суміш 3 ступеня, розрахована на дітей віком від 1 до 3 років. У своєму складі вони мають весь комплекс поживних речовин, необхідних дитині після року для гармонійного росту та розвитку. Розробляючи формулу суміші, вчені ретельно підбирають всі компоненти дитячої молочної суміші саме в тій кількості і в тому співвідношенні, які оптимально засвоюються дитячим організмом. Окрім вітамінів, мінералів, білків, жирів та вуглеводів до складу дитячих молочних сумішей додають біфідобактерії для підтримки імунітету, додатково збагачують суміші залізом для запобігання розвитку анемії – дуже поширеної серед дітей раннього віку проблеми. 

Тож, щоб ваш малюк зростав здоровим, розумним, кмітливим, енергійним, годуйте його продуктами, які відповідають його віку та потребам. Чудовою альтернативою коров’ячому молоку може стати, наприклад, дитяча молочна суміш NAN® 3 OPTIPRO®. Воно повністю збалансоване за всіма нутрієнтами, потрібними малюку. А головне – до його складу входить оптимізований білковий комплекс OPTIPRO®. Завдяки йому дитина отримує рівно стільки білку, скільки потребує організм без зайвого навантаження на незрілі органи.  Живі біфідобактерії BL допомагають зміцнити імунну систему малюка, а комплекс розумних ліпідів відіграє важливу роль в становленні імунної системи малюка і сприяє розвитку мозку і зору. 

Дитяча молочна суміш NAN ® 3 OPTIPRO® виготовлене без використання генетично модифікованих інгредієнтів, консервантів, барвників та ароматизаторів. не містить пальмової олії! Воно оптимально підійде як додатковий прийом їжі зранку або перед сном.

Коментарів
Повністю погоджуюсь із викладеними фактами у статті! Своєму малюку, як почала завершувати грудне вигодовування, давала спочатку NAN 2 OPTIPRO, потім за віком вже перейшли на NAN 3 OPTIPRO. Дуже задоволені сумішшю, малюк сприймає її добре, ніяких проблем із травленням не виявлено.
Моего меньшего брата всегда подкармливали смесью, и даже вся семья ее пробовала - есть очень даже вкусные смеси...
Так звичайне молоко для малюків не підходить
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися