Фітнес-варення: рецепти корисних солодощів

Фітнес-варення: рецепти корисних солодощів

Стежиш за фігурою, проте не можеш відмовити собі у задоволенні поласувати ароматним джемом або варенням? У нас для тебе чудові новини — за допомогою Желфікса 3:1 від Dr.Oetker можна легко приготувати дієтичне фітнес-варення з мінімумом цукру та мінімальною термічною обробкою.  Записуй рецепти, готуй та назавжди позбудься нав’язливих думок про зайві сантиметри на талії під час зимового чаювання!

По суті варення — це ягоди, фрукти або овочі, зварені з цукром. Зазвичай останнього додають стільки ж, скільки й плодів, тобто пропорції 1:1. Така велика кількість цукру потрібна для того, щоб варення в процесі уварювання стало густим, а також довго зберігалося й не псувалося (цукор є природним консервантом). Класичне варення дуже солодке й смачне, проте й дуже калорійне. Щоб зменшити кількість калорій, можна частину цукру замінити на мед, проте в цьому випадку зберігати його доведеться в холодильнику. Це не дуже зручно, особливо, якщо врожай видався багатим.

Приготувати варення можна й взагалі без цукру. Для цього плоди піддаються дуже тривалій й неодноразовій термічній обробці. Щоб отримати густе повидло або джем ягоди або фрукти варять у власному соку протягом години, потім охолоджують 8-9 годин, і весь цей процес повторюють близько трьох разів. В результаті дійсно виходить смачне, густе варення, проте в ньому, на жаль, не залишається жодних корисних речовин — від багаторазового кип’ятіння всі вітаміни просто зникають.

Найкращий спосіб зменшити калорійність варення, зберігши при цьому його користь, — використовувати природні згущувачі, наприклад, пектин з яблук та цитрусових. З його допомогою можна швидко досягти потрібної консистенції варення без тривалого уварювання, а значить, — зберегти корисні речовини з фруктів та ягід. У наших фітнес-рецептах ми використовуємо Желфікс 3:1 Dr.Oetker. Він дозволяє зменшити використання цукру аж у 3 рази, а процес приготування звести до 5-10 хвилин. Швидко, легко, смачно та, головне, корисно!

Джем з моркви та апельсинів

Потрібно: 1 кг моркви, 2 апельсина, 3 склянки води, 20 г імбиру, 350 г цукру, ¼ ч.л. кориці, 1 пакет Желфіксу 3:1 Dr.Oetker.

Приготування: моркву та імбир почистити, натерти на терці. З апельсина зняти цедру (стеж, щоб не було білої м'якоті), дрібно нарізати. Вичавити сік з апельсинів. У ємності змішати моркву, воду, апельсиновий фреш, цедру апельсинів, імбир і корицю, додати пакетик Желфіксу 3: 1 Dr.Oetker змішаний з двома столовими ложками цукру. Перемішати та довести до кипіння. Потім додати решту цукру та варити на слабкому вогні ще 3-5 хвилин. Готове варення розлити в уже підготовлені банки, закрутити кришками, перевернути банки і приблизно на 5 хвилин залишити в положенні догори дном. Зберігати варення в темному, прохолодному місці.

Персикове варення з м’ятою

Потрібно: 1 кг персиків, 350 г цукру, 300 г м’яти, 1 лимон, 1/2 склянки води, 1 пакет Желфіксу 3:1 Dr.Oetker.

Приготування: персики помити, нарізати дольками, м’яту вимити, з лимона вичавити сік. Усі інгредієнти змішати в ємності для приготування варення, додати пакетик Желфіксу 3: 1 Dr.Oetker змішаний з двома столовими ложками цукру. Перемішати та довести до кипіння. Додати листочки м’яти, решту цукру, після закипання варити 3-5 хвилин. Готове варення розлити по банках.

Коментарів
Персикове варення неймовірно смачне. І чим гірша погода за вікном, чим холодніше на вулиці, тим смачнішим стає це чудове варення. Воно є незмінним фаворитом у моїй сім'ї вже багато років.
Ніколи варення з персика не готувала!!! Як що пощастить стати експертом у тестуванні Желфіксу 3:1 Dr.Oetker, приготую з задоволенням
Дякую, треба і собі приготувати)
Клас!Їж і не поправляйся))))
вот, наконец то - фитнесс варенье, то что нужно для девочек))
Я решила и приготовила варенье с моркви и апельсина, варенье очень понравилось, дочка уже доедает банку. замучалась прятать... буду делать еще 2 порции. но добавлю немного больше имбиря и корицы...
А я в этом году экспериментатор))) получила Желфікс и сделала джем из моркови и апельсина))) Очень просто и вкусно
супер
Тоже очень люблю персиковое варенье. Одно из любимых.
Шукаю корисні рецепти, бо полюбляю солодке, але талія моя вже кричить, що вистачить. Не знала про Желфікс, цього року спробую! Бо дуже полюбляю варення, особливо смородинове, а там без цукру просто ніяк.
Сколько вкуснятины можно сделать с Желфикс)))
Варення з персиків неймовірне
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися