Гігієна за всіма правилами: 5 простих кроків до здорових зубів та ясен

Гігієна за всіма правилами: 5 простих кроків до здорових зубів та ясен

Ми неодноразово наголошували на тому, що для здоров’я зубів та ясен важливо регулярно й ретельно чистити зуби. Правило «2 на 2» має виконуватися тобою завжди та за будь-яких умов: двічі на день по дві хвилини. Та це ще не все. Запорука успіху — правильна техніка чищення зубів. Перевір, чи достатньо уваги ти приділяєш гігієні ротової порожнини.

Крок № 1. 

Почистити зовнішню поверхню зубів. Тримати щітку потрібно під кутом 45 градусів, робити не менше десяти вимітаючих рухів від ясен до краю зубів. Починай із передніх зубів, поступово рухайся ліворуч або праворуч до кутніх. Будь послідовним, не поспішай — потрібно ретельно очистити кожен зуб.

Крок № 2

Почистити внутрішню поверхню зубів, дотримуючись того ж правила — від ясен до зубів, від червоного до білого. Щоб почистити внутрішню поверхню передніх зубів верхньої щелепи, поверни щітку голівкою до себе й ретельно вимітаючими рухами очисть кожен зуб. Під час чищення внутрішньої поверхні передніх зубів нижньої щелепи тримай щітку голівкою вниз. Ці ділянки очистити найважче, тому будь наполегливим.

Крок № 3

Круговими рухами почистити жувальну поверхню зубів.

Крок № 4

Закінчити чищення зубів можна легким масажем ясен: стисни зуби, повільними, плавними круговими рухами промасажуй ясна подушечками пальців або м’якою щіткою. Після процедури бажано прополоскати рот антибактеріальним ополіскувачем.

Крок № 5

Не забувай про язик! Саме на ньому «дислокується» десант бактерій, які не лише псують подих, але й призводять до дисбалансу мікрофлори ротової порожнини. 

Ревізія арсеналу засобів для гігієни

Для повноцінного догляду за порожниною рота в домашніх умовах потрібно мати набір якісних та правильно підібраних засобів. 

Зубна щітка. Якщо турбує кровоточивість ясен та чутливість зубів, краще обирати щітку з м’якою щетиною. Не забувай змінювати її кожні 3 місяці!
Зубна паста. За умови схильності до проблем з яснами варто віддавати перевагу спеціально розробленим пастам. «Пародонтакс Комплексний Захист Екстра Свіжість», наприклад, має у складі бікарбонат натрію, завдяки якому ефективно усуває зубний наліт та забезпечує глибоке очищення зубів. За умови щоденного використання двічі на день вона знижує кровоточивість ясен у 4 рази ефективніше, ніж звичайна зубна паста (паста, що не містить бікарбонату натрію)*. 

Зубна нитка або міжзубна щітка. Ці засоби допомагають усунути наліт і часточки їжі з міжзубних проміжків та з ділянок під лінією ясен, які є важкодоступними для звичайної зубної щітки. 

Засоби для очищення язика. Можна користуватися зубною щіткою, зчищаючи наліт м’якими рухами в напрямку до кінчика язика, а можна придбати спеціальні інструменти.

Ополіскувач. Не менш важлива зброя проти бактеріального нальоту, ніж паста. Користуватися ним потрібно щоразу після чищення зубів для очищення важкодоступних місць. Також в ідеалі варто полоскати рот після кожного прийому їжі, якщо, звісно, є така можливість.

*(Attin and Hornecker, 2005), (Axelsson and Lindhe, 1981), GSKCH Studies (RH02433, 2015) and (RH02434, 2015), Дане твердження не відноситься до зубної пасти «Пародонтакс Вибілююча».
Імпортер та уповноважена організація в Україні (підприємство, яке здійснює прийняття претензій від споживача): ТОВ «ГлаксоСмітКлайн Хелскер Юкрейн Т.О.В», 02152, м. Київ, проспект Павла Тичини, 1-В. Торгові марки належать або використовуються за ліцензією групою компаній GSK. ©2019 група компаній GSK або їх ліцензіар. Інф. матеріал: №CHUKR/CHPDX/0019/19. Дата виробництва матеріалу: квітень 2019

Коментарів
Я вважаю, що чищення зубів це певний ритуал! Від того, як ми правильно чистимо, скільки разів на день, які обираємо щітки, ополіскувачі та інші засоби для догляду за ротовою порожниною, залежить здоров’я наших зубів та ясен. Користуюсь зубною пастою Parodontax комлексний захист. Було б непогано спробувати й інші види від цієї торгової марки.
Посмішка залишає перше враження ,так само як і наш одяг Напевне ніхто не буде в захваті від "жовтенької посмішки"Тому слід контролювати вживання кави ,чаю та тютюну А в догляді за блискучою посмішкою оберт PARADONTAX "Вибілююча" яка буде слідкувати не тільки за яскравістю твоєї посмішки ,а й за здоров'ям ясен
Корисна інформація для догляду за зубами. Зубами необхідно приділяти увагу, як можливо більше)
Дуже корисна інформація. Адже чищення зубів дуже важливе для віх і йлиу треба приділяти значну увагу і ні в якому разі не нехтувати правилами чищення!
У меня муж только такую пасту и берёт)))
Старшей дочке постоянно говорю чистить зубы надо утром и вечером перед сном...теперь ещё и прочитаю как надо!!! Основная проблема это наши зубы - даже в свои 27лет многое узнала для себя с поданной вами информации ?
Повторение- мать учения.
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися