ЩО ТАКЕ «РОЗУМНІ ЛІПІДИ» ТА ЯК ВОНИ ВПЛИВАЮТЬ НА РОЗВИТОК МОЗКУ МАЛЮКА

ЩО ТАКЕ «РОЗУМНІ ЛІПІДИ» ТА ЯК ВОНИ ВПЛИВАЮТЬ НА РОЗВИТОК МОЗКУ МАЛЮКА

Другий рік життя — час, коли малюк вчиться взаємодіяти з навколишнім середовищем, налагоджувати стосунки, робить перші самостійні відкриття. Рівень пізнавальної та емоціональної активності зараз дуже високий, тому мозку та нервовій системі потрібна постійна «підзарядка». Забезпечують її поліненасичені жирні кислоти або «розумні ліпіди». В організмі вони майже не синтезуються, а надходять з їжею. Тому дуже важливо, щоб меню крихітки було повноцінним та збалансованим. 

Головним джерелом «розумних жирів» для немовляти є грудне молоко. У кожної мами воно унікальне – з особливим співвідношенням поживних речовин, в яких має потребу саме її малюк. Тому поки ваша крихітка має змогу ласувати маминим молочком, можна не хвилюватися про дефіцит корисних речовин, зокрема корисних жирів. А от якщо годувати груддю немає можливості, тоді варто підібрати таке дитяче харчування, яке максимально адаптоване до потреб дитячого організму в певному віці та збагачене поліненасиченими жирними кислотами. 

DHA и ЕRA — будівельний матеріал для мозку та зору.

Мозок дитини росте та формується протягом перших шести років життя. Найактивніший період – до трьох років. Саме в цей час відбувається найбільш інтенсивний процес встановлення та зміцнення нейронних зв’язків. 

Лише уявіть: клітини мозку дитини створюють до 2 мільйонів нових зв’язків щосекунди! 

Недарма кажуть, що мозок малюка, мов губка, здатен вбирати інформацію. Та щоб здатність до навчання, освоєння необхідних навичок, пізнання була максимальною, малюку потрібно в достатній кількості отримувати корисні жири. 

Особливу роль в роботі мозку та нервової системи відіграють ейкозапентаєнова (ЕRA) та докозагексаєнова (DHA) жирні кислоти з класу Омега-3. Вони сприяють повноцінному розвитку нервових клітин, сітківки ока, серця і мозку, а також зміцнюють імунну систему. Численними дослідженнями доведено, що саме ці незамінні жирні кислоти потрібні для нейронів, які відповідають за здатність до навчання, емоційне та психологічне здоров'я малюків.

Чим небезпечний дефіцит розумних жирів?

Якщо малюк не отримує в потрібній кількості ненасичені жирні кислоти, мозкова активність та когнітивний розвиток уповільнюється, зростає ризик розвитку синдрому дефіциту уваги,  гіперактивності та інших порушень. 

Всі ми хочемо, щоб наші дітки були розумними та щасливими, тому варто докласти максимум зусиль, щоб зараз, у період найактивнішого росту та розвитку закласти основи їх майбутнього здоров’я. Для цього в першу чергу потурбуйтеся про правильне харчування з достатньою кількістю корисних жирів, білків та інших поживних речовин. І тоді ваші зусилля, спрямовані на ранній розвиток крихітки, точно дадуть очікувані результати. 

Джерелом розумних ліпідів для діток віком від року до трьох може стати дитяча молочна  суміш NAN® 3 OPTIPRO®. Його формула має у складі унікальний ліпідний комплекс, що включає високий рівень жирних кислот DHA та ЕRA в оптимальній для засвоєння формі. NAN® 3 OPTIPRO® також містить необхідну для малюка кількість білка, який є запорукою здорового росту, пробіотики, які нормалізують моторику кишечника й підвищують здатність організму боротися з інфекціями. Також вітаміни і мікроелементи в необхідній кількості.  Це повністю адаптована молочна суміш, яка містить повний спектр нутрієнтів, які потребує організм малюка після року. Вона не замінить грудне молоко, проте стане більш здоровою та корисною альтернативою коров’ячому молоку.

Коментарів
У вас очень познавательные статьи, я такого и не знала бы если бы не прочитала здесь)))
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися