Сонячний настрій: готуємо пиріг з абрикосовим варенням ?
Яскраві, соковиті, солодкі абрикоси – символ спекотного літа. Вони не лише смачні, але й дуже корисні для здоров’я. У 100 г свіжих плодів міститься 12 % денної норми вітаміну С, 12 % вітаміну А та 6 % калію, і все це при досить низькій калорійності! До того ж абрикоси є джерелом антиоксидантів і клітковини, позитивно впливають на травлення та навіть сприяють молодості шкіри.
А скільки смачних і різноманітних десертів можна приготувати з цими сонячними плодами!
Сьогодні хочемо запропонувати рецепт пирога з абрикосовим варенням! Ніжне й розсипчасте тісто, смачна й ароматна начинка змусять вас просто співати від задоволення! До речі, яку музику слухаєте влітку? Поділіться в коментарях, створимо літній плейлист щастя, під який готувати буде ще приємніше! J
Пиріг з абрикосовим варенням
Вам знадобиться:
• борошно пшеничне – 250 г
• цукор – 2 ст. л.
• сметана – 130 г
• масло вершкове – 80 г
• розпушувач Dr. Oetker – 1/2 ч. л.
• яйця – 1 шт.
Начинка:
• абрикоси – 400 г
• цукор – 140 г
• желфікс Dr. Oetker 3: 1 – 1 упаковка
Спосіб приготування:
- Готуємо тісто: борошно змішуємо з цукром і розпушувачем. Додаємо сметану, яйце та масло кімнатної температури. Вимішуємо гладке тісто, кладемо в холодильник на 20–30 хвилин.
- Готуємо начинку: абрикоси нарізаємо великим шматочками. Цукор змішуємо із желфіксом 3: 1 і додаємо в абрикоси. Перемішуємо. Ставимо на невеликий вогонь і при постійному помішуванні доводимо до кипіння, варимо 3 хвилини.
- Тісто ділимо на 3 частини. 2/3 тіста викладаємо у форму, зверху розподіляємо начинку.
- 1/3 частину тіста розкачуємо й нарізаємо смужками, робимо решітку. Можна просто накрити пиріг розкачаним тестом і в центрі зробити отвір.
- Випікаємо за температури 180 °С до золотистого кольору близько 40 хвилин.
Смачного!