Під час тестування я вперше познайомилася з Желфікс. Порошок має дрібнокристалічну структуру, запах слабовиражений, а в готовому продукті - взагалі не відчувається пристуність додаткового компоненту ні на смак, ні на запах. Отож, ділюся своїм рецептом абрикосового варення. Інгредієнти: 1 кг абрикосів без кісточок, 0.5 кг цукру і 1 пакетики Желфікс 2:1. Абрикоси помити, злегка підсушити, витягути з них кісточки і вкласти у велику каструлю. Засипавши фрукти половиною норми цукру і Желфікс, ретельно перемішати і довестиі до кипіння. А коли варення закипить, в нього додати цукор, що залишився і варити ще 5 хвилин. В даному випадку варення порадує наявністю м'ясистих половинок стиглих фруктів. Якщо ж хочеться, щоб його консистенція більше нагадувала конфітюр, то всю норму цукру додати в каструлю після кипіння.