Завершила сьогодні свій "марафон закруток" апельсиновим джемом на стевії замість цукру. Желфікси Dr.Oetker дозволяють приготувати низькокалорійні джеми зовсім без використання цукру для тих, хто дотримується принципів правильного харчування чи худне. Подібні джеми на підсолоджувачах досить дорого коштують в супермаркетах, тому подібні заготівлі літом насправді дуже виручають і дозволяють зекономити. Отже, в мене тепер є ананасовий, апельсиновий, вишневий, полуничний, смородиновий і чорничний джеми на стевії без цукру. Готувала їх так: підготовлені фрукти закип'ятити, проварити хвилин 15, дати підстигнути, зблендерити, всипати пачку желфіксу Dr.Oetker (до більш кислих - желфікс Dr.Oetker 1:1, до середніх 1:2, а до найменш кислих - желфікс Dr.Oetker 1:3), дати підсолоджувач (в мене стевія 20-40 таблеток) і, за бажанням, корицю абощо (в мене на 1кг вишні 1.3 ч.л. кориці і трішки сушеного імбиру в апельсинах). Знов збити блендером і поставити кипіти ще на 5хв. Після того розлити в баночки і закрутити бажаним способом.
Ми з мамою так захопились заготівлею, що довелось навіть купити ще 6 пачок желфіксу Dr.Oetker, але я бачу, що ми пропустили малину, абрикоси, аґрус, диню і порічки... Тому доведеться купити ще! Мені дуже сподобався результат нашої роботи - джеми вийшли густі, деякі аж схожі на желе, дуже красивих яскравих і насичених кольорів, і чудові на смак. Завдяки Dr.Oetker, щей гарно прикрашені баночки, ‐ результат як на продаж! Мені справді дуже сподобалось використовувати желфікс, раніше я не пробувала нічого подібного, а результат перевершив всі сподівання - швидко, зручно, просто, красиво і смачно!
Також хочу відзначити решту продукції з тестувального набору, - це Збитий десерт і Желе для торта прозоре. Збитий десерт я спробувала як у звичайній формі, так і у вигляді морозива. Можу сказати, що обидва варіанти смачні, звичайна подача може сильно виручити в ситуації "гості на порозі" - пачечку сухої суміші потрібно збити з 150мл молока 3хв і... все! Можна їсти так, а можна перекласти ягодами, печивом, шоколадом - що є вдома. Другий варіант - після збивання викласти в формочки або просто контейнер і покласти до морозилки. Вже через кілька годин ви отримаєте дуже смачний пломбір, який в процесі заморозки навіть не треба додатково перемішувати щогодини. Дуже смакує з вівсяним млинцем або бельгійськими вафельками. От хто не пробував - обов'язково спробуйте, смакота!
Желе для торта Dr.Oetker мені раніше попадалось в супермеркетах на очі, але я ніколи не купляла, бо не розуміла для чого, якщо є звичайний желатин. А тут прийшло мені кілька упаковок червоного кольору і прозорого, а у брата саме було день народження, тож вирішили спробувати приготувати тортик для гостей з цим желе. Гості були двічі, тому і тортиків вийшло два, і так ось й спробували ці желе в дії - результат дуже гарний і смачний! Ягоди в цьому "Желе для торта" Dr.Oetker стали блискучі і яскравого насиченого кольору, а на смак зовсім не чути желатином, просто приємний солодкий смак і соковиті свіжі ягоди. Желе застигло моментально ще гарячим(!!) навіть без холодильника, просто виклали на торт ягоди, вилили на них желе і все, можна вже різати та їсти, супер експрес варіант прикрашання торта! Тортики сподобались імениннику і всім гостям також.
Дякую Dr.Oetker за цю нагоду спробувати нове, все з тестування було для мене невідомим раніше, але після випробування я зрозуміла, що буду використовувати ці продукти і надалі, вони справді якісні і полегшують процес готування смаколиків.
На фото: джеми, збитий десерт-морозиво з вівсяним млинцем, збитий десерт перешарований з чорницею і полуницею, абрикосовий клафуті з декором "Желе для торта прозоре" Dr.Oetker, вишневий шоколадний клафуті з декором "Желе для торта червоне" Dr.Oetker, бельгійські вафлі з джемами (полуниця, ананас) на желфіксах 1:3 і 1:2 Dr.Oetker, збитий десерт в якості крему для вівсяного млинця з ягодами.