Я вже давно живу у місті і, чесно кажучи, не бачила у продажу агрусу, напевне, пару років. Це якийсь спогад з дитинства, коли на дачі у сусідів цієї ягоди було валом. Я вже й забула її смак. А тут вчора йду додому, а біля торгового центру жіночка продає агрус (випадково побачила). Я забрала у неї його весь. Правда всього 2 л, більше не було. Але я і тому була рада, бо це ж ціла знахідка)
Вирішила приготувати варення таке, щоб відразу із млинцями поїсти.
Дуже ретельно помила і висушила ягоди. Взяла 3 склянки цукру та 0,5 склянки води і зварила сироп. До нього додала агрус і проварила 10 хвилин. Додала пакетик Желфікс 2:1 і проварила ще хвилини 2. Потім накрила кришкою і дала настоятися.
Знаю, що до такого рецепту ще додають волоські горіхи, тоді варення виходить просто божественним. Але так, як агрус знайшовся випадково, то горіхів вдома не виявилося, проте вийшло і так смачно. Вранці, коли варення вистигло, я його вже спробувала. Скажу, що Желфікс 1:1 мені подобається більше, бо 2:1 в мене вийшло варення занадто густим, я особисто люблю рідше. Але то, напевне, моя суб'єктивна думка.
Всім смачного)