Додай гостринки! Пікантне варення з перцем чилі

Додай гостринки! Пікантне варення з перцем чилі

Для тих, хто любить експериментувати, хто не боїться незвичних смакових поєднань, ми приготували оригінальний рецепт солодкого варення з гострим перцем чилі. Від цього сміливого поєднання, на перший погляд, абсолютно несумісних інгредієнтів, ваші смакові рецептори просто вибухнуть, а гості будуть вражені.

Таке пікантне варення можна подавати до чаю, використовувати як соус до сендвічів, неперевершено смакує воно з сирною нарізкою, м’яким сиром та, навіть, морозивом. Спробуйте!

Замість перцю чилі можна використовувати будь-який гіркий перець у свіжому, замороженому або висушеному виді. За основу можна брати будь-які солодкі плоди: полуницю, персик, сливи, брусницю, лохину тощо. Головне, щоб готували ви із задоволенням та не боялися експериментувати. І не забудьте про нашого помічника — Желфікс Dr.Oetker. З ним будь-яка кулінарна творчість буде вдалою. Желфікс допомагає швидко досягти потрібної густої майже желейної консистенції без тривалого уварювання, а також дозволяє значно зменшити кількість цукру. Варення буде не лише смачним, але й красивим, ароматним та корисним, адже в ньому збережеться більше вітамінів та інших поживних речовин з фруктів та ягід.

У розпалі сезон слив, тому для нашого пікантного солодко-гострого варення ми обрали саме ці плоди.

Інгредієнти:

Слива – 1 кг

Перець чилі - 2-3 штуки.

Цукор - 350 грам.

Лимонний сік - 4-5 столових ложок.

Лимонна цедра - 1 чайна ложки.

Ром або коньяк - 2-3 столові ложки.

Підготовка:

Сливи помити, злегка надрізати навхрест і перекласти в окріп хвилини на 2, потім відкинути на друшляк і облити холодною водою. Очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточку. Перець чилі помити, обсушити, розрізати на дві половинки, видалити насіння і дрібно нарізати. Лимон ретельно промити, натерти цедру і вичавити сік.

Приготування:

У велику каструлю з товстим дном покласти сливи та перець, додати цукор, перемішати та залишити на 3-4 години, щоб сливи пустили сік. Потім акуратно дерев’яною ложкою ще раз перемішати, поставити на плиту, довести до кипіння на слабкому вогні, періодично перемішуючи. Додати пакетик Желфіксу 3: 1 Dr.Oetker змішаний з двома столовими ложками цукрового піску, лимонну цедру, лимонний сік. Варити ще 3 хвилини. Наприкінці за бажанням можна додати ром або коньяк, перемішати. І перекласти в теплі банки, герметично закупорити, перевернути кришками вниз і залишити до повного охолодження. І тільки після цього прибрати в темне прохолодне місце.

Смачного!

 

Коментарів
Цікавий рецепт. Як раз ще й слив море, буду пробувати)
Дуже цікаво!! До мене якраз їде Желфікс для тестування!! В мене є чудовий кампотский перець... Дякую вам за ідею та можливість!
Чудовий рецепт. Думаю таке варення прекрасно зайде в сезон простуд, як засіб для профілактики.
Завжди дивували такі поєднання продуктів, типо солена карамель, чилі-шоколад) Здається, що таке поєднати неможливо, а на ділі виходить смакота. Сама закрутками не займаюсь, а ось мамі рецепт передам, взимку посмакуємо)
Как аппетитно выглядит! Теперь и я хочу попробовать такое приготовить)
Уже і сама хочу приготувати таку смакоту!!!
Щось новеньке. Уже хочу спр обувати. Записала, дякую.
Чому я цього рецепту раніше не знала, нічого на слідуючий раз спробую.
Очень необычный рецепт, интересно, а вместо слив можно алычу использовать что б было с кислинкой и перчинкой
Мы любим с мужем пикантно остренькое))) не обычное сочетание продуктов, надо попробывать, беру рецепт на заметку!
Дуже незвичне поєднання, але, думаю, що смачно
Цікаво, чи хтось таки готував таке вареннячко? Якщо так, відгукніться. напишіть враження, будь ласка.
Мне кажется у такого варенья будет интересный вкус
Летом обязательно попробую)
Обожаю необычные вкусы))
Цікаво та незвично, потрібно спробувати
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися