Джеми для випічки: 3 цікавих рецепти
Пироги, пиріжки, мафіни, тістечка, рулети, печиво — скільки різної смакоти можна приготувати з фруктовою або ягідною начинкою. Особливо приємно ласувати нею взимку, у родинному колі, з чашкою ароматного чаю. Ммм…
Любиш пироги пекти, люби й джеми варити — скажемо ми й поділимося з тобою легкими в приготуванні й дуже смачними рецептами джему. Густий, однорідний, яскравий, ароматний джем якнайкраще підходить в якості начинки для різноманітної здоби та випічки. Він не розтікається, як варення, не робить виріб мокрим й на вигляд непропеченим, як заморожені ягоди. Джем чудово відтіняє смак сиру, смакує з млинцями, панкейками або просто зі свіжими тостами на сніданок. Це просто незамінний продукт у зимових засіках, тож поки літо ще радує нас розмаїттям усіляких фруктів та ягід, встигни зробити заготовки.
Головна перевага джему — його густа, майже желейна консистенція. Традиційно, щоб її досягти в ягоди додають багато цукру, а також довго уварюють. Це досить клопіткий і тривалий процес. Не всі господині на нього наважуються. Проте ми знаємо, як все максимально спростити. Потрібно лише додати до ягідного пюре пакетик Желфікса 3:1 Dr.Oetker. Це по суті натуральний згущувач пектин з яблук та цитрусів. Він допомагає зменшити кількість цукру та пришвидшити приготування — лише уяви, з Желфіксом 3:1 Dr.Oetker зварити джем можна всього за 5-10 хвилин!
Джем з дині
Потрібно:
1 кг мякоті дині
350 г цукру
1 пакет Желфікс 3:1 Dr.Oetker
Приготування:
Диню помити, розрізати на дві половини, вийняти насіння, зняти шкірку, порізати на дрібні кубики. Підготовлену диню покласти в ємність, пюрувати блендером. До ароматного пюре додати пакетик Желфікса 3:1 Dr.Oetker змішаного з двома столовими ложками цукру. Ретельно перемішати, поставити на вогонь, довести до кипіння. Потім додати решту цукру та варити на слабкому вогні ще 3-5 хвилин. Готовий джем розлити в уже підготовлені банки, закрутити кришками, перевернути банки і приблизно на 5 хвилин залишити в положенні догори дном. Зберігати в темному, прохолодному місці.
Сливовий джем з шоколадом
Потрібно:
1 кг слив (без кісточок)
300 г цукру
80 г чорного шоколаду
1 пакет Желфікс 3:1 Dr.Oetker
Приготування:
Сливи вимити, висушити, розрізати навпіл та вийняти кісточки. Засипати частиною цукру та залишити на 5-6 годин, щоб сливи розм’якли та пустили сік. Потім пропустити їх через сито (можна попередньо блендерувати в пюре). До сливового пюре додати шоколад, подрібнений невеличкими шматочками, а також пакетик Желфікса 3:1 Dr.Oetker змішаного з двома столовими ложками цукру. Ретельно перемішати, поставити на вогонь, довести до кипіння. Додати решту цукру та варити ще 5 хвилин. Важливо регулярно помішувати джем, щоб він не пригорів. Готовий джем розлити в уже підготовлені банки, закрутити кришками, перевернути банки і приблизно на 5 хвилин залишити в положенні догори дном. Зберігати в темному, прохолодному місці.
Імбирно-яблучний джем
Потрібно:
1 кг яблук
2 лимони
корінь імбиру (30 см)
350 г цукру
200 мл води
1 пакет Желфікс 3:1 Dr.Oetker
Приготування:
Яблука почистити та нарізати дрібними кубиками, з лимонів зняти цедру та вичавити сік. З цукру та води зварити сироп, додати до нього цедру та сік лимону, натертий на дрібній терці імбир. Яблука залити сиропом, додати пакет Желфікса 3:1 Dr.Oetker, змішаний з двома столовими ложками цукру. Варити джем протягом 5 хвилин, ретельно помішуючи. готовий ароматний джем розлити по банках.