Джеми для випічки: 3 цікавих рецепти

Джеми для випічки: 3 цікавих рецепти

Пироги, пиріжки, мафіни, тістечка, рулети, печиво — скільки різної смакоти можна приготувати з фруктовою або ягідною начинкою. Особливо приємно ласувати нею взимку, у родинному колі, з чашкою ароматного чаю. Ммм…

Любиш пироги пекти, люби й джеми варити — скажемо ми й поділимося з тобою легкими в приготуванні й дуже смачними рецептами джему. Густий, однорідний, яскравий, ароматний джем якнайкраще підходить в якості начинки для різноманітної здоби та випічки. Він не розтікається, як варення, не робить виріб мокрим й на вигляд непропеченим, як заморожені ягоди. Джем чудово відтіняє смак сиру, смакує з млинцями, панкейками або просто зі свіжими тостами на сніданок. Це просто незамінний продукт у зимових засіках, тож поки літо ще радує нас розмаїттям усіляких фруктів та ягід, встигни зробити заготовки.

Головна перевага джему — його густа, майже желейна консистенція. Традиційно, щоб її досягти в ягоди додають багато цукру, а також довго уварюють. Це досить клопіткий і тривалий процес. Не всі господині на нього наважуються. Проте ми знаємо, як все максимально спростити. Потрібно лише додати до ягідного пюре пакетик Желфікса 3:1 Dr.Oetker. Це по суті натуральний згущувач пектин з яблук та цитрусів. Він допомагає зменшити кількість цукру та пришвидшити приготування — лише уяви, з Желфіксом 3:1 Dr.Oetker зварити джем можна всього за 5-10 хвилин!

Джем з дині

Потрібно:

1 кг мякоті дині

350 г цукру

1 пакет Желфікс 3:1 Dr.Oetker

 

Приготування:

Диню помити, розрізати на дві половини, вийняти насіння, зняти шкірку, порізати на дрібні кубики. Підготовлену диню покласти в ємність, пюрувати блендером. До ароматного пюре додати пакетик Желфікса 3:1 Dr.Oetker змішаного з двома столовими ложками цукру. Ретельно перемішати, поставити на вогонь, довести до кипіння. Потім додати решту цукру та варити на слабкому вогні ще 3-5 хвилин. Готовий джем розлити в уже підготовлені банки, закрутити кришками, перевернути банки і приблизно на 5 хвилин залишити в положенні догори дном. Зберігати в темному, прохолодному місці.

Сливовий джем з шоколадом

Потрібно:

1 кг слив (без кісточок)

300 г цукру

80 г чорного шоколаду

1 пакет Желфікс 3:1 Dr.Oetker

 

Приготування:

Сливи вимити, висушити, розрізати навпіл та вийняти кісточки. Засипати частиною цукру та залишити на 5-6 годин, щоб сливи розм’якли та пустили сік. Потім пропустити їх через сито (можна попередньо блендерувати в пюре). До сливового пюре додати шоколад, подрібнений невеличкими шматочками, а також пакетик Желфікса 3:1 Dr.Oetker змішаного з двома столовими ложками цукру. Ретельно перемішати, поставити на вогонь, довести до кипіння. Додати решту цукру та варити ще 5 хвилин. Важливо регулярно помішувати джем, щоб він не пригорів.  Готовий джем розлити в уже підготовлені банки, закрутити кришками, перевернути банки і приблизно на 5 хвилин залишити в положенні догори дном. Зберігати в темному, прохолодному місці.

Імбирно-яблучний джем

Потрібно:

1 кг яблук

2 лимони

корінь імбиру (30 см)

350 г цукру

200 мл води

1 пакет Желфікс 3:1 Dr.Oetker

 

Приготування:

Яблука почистити та нарізати дрібними кубиками, з лимонів зняти цедру та вичавити сік. З цукру та води зварити сироп, додати до нього цедру та сік лимону, натертий на дрібній терці імбир. Яблука залити сиропом, додати пакет Желфікса 3:1 Dr.Oetker, змішаний з двома столовими ложками цукру. Варити джем протягом 5 хвилин, ретельно помішуючи. готовий ароматний джем розлити по банках.

Коментарів
Вперше бачу джем з дині, потрібно спробувати.
Імбирно-яблучний джем...Таке не звичайне поєднання.
А я попробовала все приготовить по рецепту))) Повар конечно с меня не особо хороший, но сейчас сделала все по рецепту просто слово в слово все повторила. Девочки сливовий джем з шоколадом это просто "бомба"))))
Дякую! Обовязково спробую
Ого, круто!! Вперше бачу, що в джем додавали шоколад, обов*язково спробую! Я робила джем за допомогою Желфікс 3:1 Dr.Oetker з сливи та цедри апельсину)
Я бы попробовала джем из дыни. Первый раз вижу такое, очень интересно попробовать. Я вообще не варю джемы, варенья, но бабушку попрошу помочь с этим рецептом дынным ))
корінь імбиру (30 см) - точно 30 см ? Это не много будет?
Хто пече знає, що не кожен джем можна викорастити у випічці, адже під впливом температур, вони ведуть себе по різному( розтікаються, твердішають), а сливовий джем з желфіксом можна використовувати і в печеві, і в пирогах, і в мому улюбленому тістечку, корзинці)))
С шоколадом хочу тоже попробовать сделать.
Спробувала зробити джем з дині і все вийшло одразу!) Дуже смачно)
Дуже незвичайні джеми. Треба спробувати приготувати
Ух ты,нужно попробовать сделать джем! Мы любим такие сладости!
Готувала сливовий джем з шоколадом та Желфікс. Це просто можна проковтнути язик,так смачно. З пирогами просто смакота. Обов'язково спробуйте,не пожалкуєте)
Интересно надо как то попробовать.
Все таке смачне на вигляд що аж хочется спробувати все і одразу.
З дині дуже смачно
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися