Любов до кулінарії з народження. Як заохотити дитину до спільних занять та зацікавити приготуванням разом з мамою

Любов до кулінарії з народження. Як заохотити дитину до спільних занять та зацікавити приготуванням разом з мамою

Я як мама точно можу сказати, що виховання – це величезна праця, яку треба підтримувати та вдосконалювати кожного дня. 

Основне у цьому аспекті – приклад батьків. Діти, як маленькі губки, вбирають усе, що бачать навколо себе. Тому дуже важливо, щоби те, чому ви їх навчаєте, відповідало вашим вчинкам ☺️

Мама є першим та найголовнішим прикладом у житті, особливо для доньки. Я бачу, що маленька донечка намагається копіювати мою поведінку та вчинки. А це змушує мене вдосконалюватися та змінюватися на краще. 

Я вважаю, що саме жінка створює вдома затишок для своєї сім’ї, тому змалку навчаю цього свою доньку. Хочу, щоб вона з дитинства привчалась до домашніх справ, щоб їй це було цікаво, щоб вона відчувала себе маленькою господинею. Таким чином виховується не тільки хазяйновитість та працьовитість, але й самостійність та відповідальність.

Щоб розвивались нові навички та інтереси, щоб була мотивація та зацікавленість, я надаю донечці можливість самостійно виконувати різноманітні хатні справи та намагаюся формувати її світогляд, проявляючи фантазію. 
Але слід взяти до уваги, що діткам дуже важко займатися чимсь одноманітним тривалий час. Вони швидко втомлюються, втрачають інтерес до такої справи, тому слід перемикати увагу малечі з одного заняття на інше. Так їй буде цікаво, вона із захватом буде підхоплювати те, що ви їй запропонуєте, сприймаючи працю як веселу гру, а не як важке та нудне навантаження. 

Тому я намагаюсь увесь час якось утримувати увагу донечки, підштовхую її підключати свою фантазію, питаю її думку, як би вона приготувала ту страву, яку ми з нею готуємо. Наприклад, що б вона додала до рецепта. Або якої форми краще зробити печиво. Або якого розміру пекти оладки тощо. Наприклад, можна купити улюблений десерт вашого малюка та готувати з нього нове самостійне блюдо.

Нещодавно ми спробували новий безлактозний йогурт «Растішка», в якому багато фруктів та зовсім немає доданого цукру. Донька його дуже полюбила, а я тепер знаю, як урізноманітнити наші приготування їжі, щоби дитині було не тільки цікаво, але й смачно та корисно. З йогурту «Растішка» можна приготувати желейні десерти й бути впевненим в їхній корисності. Адже, крім того, що в ньому немає лактози та доданого цукру, йогурт збагачений кальцієм та вітаміном D3 для здорового росту дитини та спокою в животику.

Ми вже плануємо докупити нові формочки з динозавриками та зробити десерти з різними смаками нового безлактозного йогурту «Растішка». Можу з впевненістю сказати: це буде радість і дитині, й мамі.
 

Автор: Вікторія Ускова

Коментарів
Тільки власний приклад - і тоді дитина зрозуміє)
Эх, помню как я в детстве очень любила с бабушкой что то печь ...и эти воспоминания остались в сердце...кстати рецеп пирога я запомнила и сейчас ним радую свою семью ...этот запах меня постоянно переносит в прошлое ...Помню как бабушка говорила "Первый кусочек дедушке ".....И мы ему отрезали и с нетерпением ждали от него похвалы . Так что с автором полностью я согласна...Деток нужно приучать с детства в форме игры ...зато это воспоминания останется на всю жизнь.
Я ще й прошу сина не заважати)) але його любов поцупити і з'їсти сирого тіста, не ставить перешкод мамине НІ ))) 4 рочки, а тісто на піццу - це улюблене. Порізати ножем щось, правда його руками керую я, бо лишиться без пальчиків)))) дуже любить кулінарити, але шкода, йогуртів, молочного не любить, лише пластівці залити молоком і все)
Найкращий час,це час проведений зі своїми дітлахами. Дивлячись,як вони старанно за тобою повторюють зліпити вареники.радієш їх першим перемогам!!! Та підтримуєш,коли щось не вийшло!!! Саме в спільній праці в народжується довіра між дітьми та батьками!!!
Мы часто с сыном вдвоём готовим. Сейчас ему 4.10 уж очень хочется самому лепить вареники, пирожки. Хоть конечно не особо получается, но никогда не запрещаю. Считаю что дети все должны пробовать, это для их же развития.
Нам майже 3 рочки,завжди щось готує зімною ,а особливо з тіста....я готую своє а малий Вареники 😊😊😊
В мене 3 дітей, старшому синові 14 років, може приготувати і суп і млинці і печива напекти, менші вчаться. Я думаю що неважливо чи хлопчик чи дівчинка, а приготувати їжу повинен кожен вміти. Це насамперед для самих дітей корисно.
Моей дочери 6 лет, очень любит готовить что угодно, только бы создать самой блюдо, которое понравится родителям и ей. Будет лепить, резать, вырезать фигурки как с теста так и с овощей. Для нее это как волшебство созданное ее руками!!!
Синові майже 3, ні один мій рух на кухні не проходить без нього, завжди поруч. Напевне звик тому що ще немовлям клала в люльку на кухні і коло нього готувала, потім сидів в кріслі і дивився, давала шматочки овочів і фруктів для знайомства, коли навчився впевнено тримати ложку, то допомагав збивати яйця, і нарізати варені овочі для салату. І ось йому майже 3, і з моєю допомогою можить викласти яєшню на тарілку, сервірувати стіл( поставити стакан, тарілку, покласти ложку), збивати тісто на млинці і багато іншого. Це так приємно проводити час разом, це зближує нас, і додає йому впевненості в своїх силах та віри на мою підтримку
З малечку заохочую донечку готувати ,або щоб вона допомогла з деякими процесами
На мою думку змалку привчати але і незаставляти )
Синочок завжди зі мною готує на кухні , особливо полюбляє допомагати готувати випічку , найкраще в цьому це час який проводимо разом і з користю
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися