Надійний захист для улюбленця: як обрати засіб від кліщів та бліх

Надійний захист для улюбленця: як обрати засіб від кліщів та бліх

Традиційно пік активності кліщів випадає на травень – червень. Проте цьогорічна аномально тепла зима внесла свої корективи в життєвий цикл комах – у шаленій кількості вони вже розпочали активне полювання на своїх «жертв». Як обрати дієвий та безпечний захист для свого улюбленця?

Передусім важливо зрозуміти, що небезпеку для тварини становлять не самі кліщі, а ті захворювання, збудників яких вони переносять. Найбільш небезпечним та найпоширенішим захворюванням є бабезіоз. Самостійно з’ясувати, чи інфікував кліщ собаку, неможливо, тому в разі, якщо ви знайшли на улюбленцеві непроханого гостя, обов’язково зверніться до ветеринара. Лікар візьме аналіз крові на предмет наявності в ній бабезій – мікроскопічних організмів, які руйнують клітини крові й можуть призвести до загибелі тварини. Звісно, бабезіоз лікується, але захворювання небезпечне своїми наслідками для улюбленця. Тому краще завчасно подбати про профілактику укусів кліщів. Розглянемо найбільш популярні засоби: краплі, таблетки, спреї, нашийники.

  1. Краплі на холку.  

Досить універсальний та ефективний засіб, який надійно захищає тварин від кліщів та бліх. Наноситься в декількох місцях на холці та по хребту так, щоб собака або кіт не могли злизати засіб. Як діє? Активні речовини накопичуються в сальних залозах та поступово вивільняються на поверхню шкіри.

Серед переваг – простий спосіб нанесення та широкий спектр дії. Проте, обираючи такий спосіб захисту, слід враховувати тривалість його дії (близько 1 місяця). Також потрібно пам’ятати дату останньої обробки, щоб вчасно повторити нанесення крапель для ефективного захисту.

  1. Таблетки.

Принцип дії цього способу захисту – компоненти таблетки концентруються в плазмі крові тварини, надовго залишаючись в організмі. Кліщ гине після того, як вп’ється в тіло і відбудеться контакт із діючою речовиною пігулки.   

Здавалося б, усе просто: дав улюбленцеві таблетку й усе – забезпечив захист на 2–3 місяці. Однак  необхідно точно прорахувати дозування залежно від ваги тварини, також їх не можна давати собакам вагою менш як 2 кг. Окрім того, таблетки не відлякують та не запобігають укусу кліщів.

  1. Спреї.

Належать до додаткових способів захисту, їх можна використовувати для посилення дії основного засобу від кліщів. Особливо актуально використання спрею, коли існує підвищена небезпека нападу кровосисних комах – наприклад, під час тривалої прогулянки в лісопарковій зоні. Наносити спрей на шерсть собаки варто на відкритому повітрі або в приміщені, яке гарно провітрюється. Слід враховувати необхідність регулярної, постійної обробки.

  1. Нашийники.

Це зручний та надійний засіб захисту від кліщів і бліх для котів та собак. По-перше, діючі речовини «заховані» всередині й виділяються лише на шкіру та шерсть тварини, не спричиняючи токсичного впливу на улюбленця. По-друге, нашийники забезпечують триваліший захист. Наприклад, нашийник Форесто® від компанії Bayer здатен захистити тварину майже на весь сезон активності кліщів, бліх та інших паразитів – цілих 8 місяців.

Беззаперечною перевагою Форесто® є стабільно висока ефективність упродовж усього періоду дії. Секрет полягає у високотехнологічній матриці, котра виділяє діючі речовини назовні, щойно їхня кількість на тілі улюбленця знижується.

Коли комахи потрапляють на шерсть тварини, активні речовини нашийника (імідаклоприд та флуметрин) паралізують їх. Як правило, кліщі гинуть ще до того, як встигнуть поласувати кров’ю улюбленця. Отже, значно знижується ризик укусу й, відповідно, зараження тварини небезпечними захворюваннями.

До переваг також варто віднести те, що нашийник Форесто® не лише знищує, а й відлякує кліщів від улюбленця. Окрім того, нашийник водостійкий, не має запаху, а в комплекті з ним ідуть ще й світлові рефлектори.

 

Коментарів
Cпасибо за рекомендации, очень полезно!!! ❤️
Очень познавательно! Спасибо!
Спасибо за статью. Я вот даже на знала что существуют такие спреи. В основном покупаем капли и ошейник. Без него точно никак не обойтись.
Спасибо за информацию ?
Спасибо. Расскажу сестре, а то у нас пополнение в семье, появился Йорк))
у меня кроме кошки, Еще Йорк https://www.instagram.com/dnevnik_fredika/ Спасибо за советы
Дякую за інформацію, дуже корисна інформація, обовязково буду рекомендувати своїм знайомим)))
Спасибо за полезную информацию.
Эти спреи Открытие для меня обязательно буду их использовать в уходе за своим любимцем.
Спасибо, за полезную информацию.
Зараз даємо таблетки, але після остнніх прогулянок лісом (коли виймали до 20 кліщів), думаю підшукати кращий захист. Хочу спробувати ошийник.
Прочитала. багато чого взяла на замітку..не знала про таблетки, але гадаю краще комплексно підходити до захисту своїх вусатих і мохнатих)
Очень много новой информации, спасибо вам)
Про спрей я теж нічого не знала. Дякую за корисну інформацію.
Почитала відгуки тестування нашийника, як то кажуть на майбутнє! В дім обов'язково візьмемо собаку і тепер вже більш обізнана в темі захисту від різних паразитів!
Теж не знала про спрей
Большое спасибо за статью! Очень познавательно и развернуто написано про все возможные средства защиты для любимчиков!
Мы практически всегда используем капли по холке раз в месяц, но далеко не все фирмы хорошо действуют, особенно когда это не прогулка вокруг дома а вылазка на природу. Хотим попробовать ошейник, возможно будет более эффективное действие
Очень полезная информация.
На собак клещи как то больше нападают чем на кошек, им такой ошейник просто необходим)))при постоянных прогулках на улице)
Кліщі справжня біда для тварин, особливо, якщо живуть в приватному будинку. Постійно боремся, гарно допомагають спреі.
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися