Які смаколики можна собакам

Які смаколики можна собакам

Кожний відповідальний власник собаки знає, що солодощі – цукерки, шоколад, тістечка та інші «людські» смаколики – не можна давати тварині, бо вони шкодять її здоров`ю.

Але іноді так хочеться побалувати свого вихованця чимось смачненьким, заохотити його під час тренувань. Смаколики завжди викликають у песика радість і захват, а ще сприймаються як прояв любові та турботи хазяїна.

 Саме тому PURINA®  як провідний виробник корму та експерт у галузі піклування  про домашніх улюбленців створила функціональні ласощі Dentalife®.

Ласощі для догляду за порожниною рота у собак у формі паличок Dentalife®  – це додатковий сухий корм для песиків для підтримки здоров`я порожнини рота.

Такі ласощі сприяють покращенню загального здоров`я песика. Створені виключно з натуральних інгредієнтів, не містять цукру та будь-яких штучних барвників, збагачені вітамінно-мінеральними комплексами, а саме вітаміном D та кальцієм. Таким чином, ласощі Dentalife®  - чудове поєднання задоволення та користі для вихованця.

Просто під час жування собакою ласощі Dentalife® дозволяють очищувати навіть важкодоступні зуби, які більш вразливі до нальоту та зубного каменю, завдяки особливій пористій структурі та ребристій формі. Науково доведено, що інноваційний продукт Dentalife® завдяки своїй природній очищаючій дії знижує формування зубного каменю у вашого собаки усього за 28 днів.

До того ж, ласощі Dentalife адаптовані до собак різних порід за розміром. Тому слід обирати ласощі у відповідності до породи вашого собаки: для собак малих порід (7-12 кг) та собак середніх порід (12-25 кг) палички Dentalife® відрізняються за розміром для зручності жування. Для догляду за порожниною рота песика достатньо однієї палички Dentalife® на день.

Чому «людські» ласощі суворо заборонені?

Травний тракт тварини влаштований таким чином, що звичайні солодощі, продукти із цукром та дріжджами не перетравлюються як слід, починають бродити, провокуючи розлад травлення та порушення роботи інших органів організму песика, що призводить до різних захворювань. Тому собакам не можна давати звичайні солодощі з цукром та випічку.

 Які проблеми зі здоров`ям можуть виникнути у собаки, якщо годувати її звичайними солодощами:

  • Алергія, дерматологічні проблеми.
  • Цукровий діабет.
  • Зайва вага, ожиріння.
  • Пародонтоз
  • Порушення обміну речовин.
  • Захворювання печінки.
  • Захворювання зубів, запалення та ослаблення ясен.
  • Розлади травлення: нудота, блювання, закреп або діарея та інші.
  • Запалення очей.
  • Ослаблення слуху.

Чому собаці не можна шоколад

У шоколаді, а точніше, у какао-бобах, знаходиться речовина теобромін. Це алкалоїд, який є безпечним для людини, а ось для здоров`я та навіть життя песика становить серйозну загрозу. Навіть у маленьких дозах шоколад для тварини є небезпечним. В організмі собаки теобромін не перетравлюється, він накопичується, перетворюється на отруту і негативно впливає на центральну нервову систему та серце улюбленця.

Тому так важливо дбати не лише про основний раціон свого улюбленця, але й пам`ятати про корисні перекуси та рекомендовані функціональні ласощі.

Подбайте про стан зубів вашого улюбленця вже сьогодні разом з Dentalife®

Коментарів
Скільки корисної інформації, дуже дякую за статтю.
А у моей мамы Бонька так любит сладкое...он как видит конфету ,что он вытворяет . Иногда даже тырит ). А ещё любит свежие огурцы .
Очень многие собачки любят сладкое, мой Барни такой же - выпрашивает просто мастерски. Но я покупаю специальные, чтобы полезно было)
Спасибо за такую полезную информацию. Даже не догадывалась, что шоколад может быть настолько опасным для собак.
Дякуємо, сеільки корисної інфи доя власників чотириногих)
Своєчасна стаття, дякую за інформацію.
берегите своих любимцев, они не люди. им нельзя то что и нам. шоколад так вообще 100%. спасибо за полезную инфо!
Дуже гарна стаття! Все написано коротко та лаконічно. Ми живемо у власному будинку та маємо домашніх улюбленців, яких хочеться завжди порадувати смаколиками, головне купувати, те що не зашкодить нашим маленьким... ❤️❤️❤️
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися