Нежность, колыбельные и мамина любовь

Нежность, колыбельные и мамина любовь

Привіт, матусі!
Сьогодні хочу розповісти про свої спостереження щодо сприйняття звуків малятком! 
Мені ця тема досить близька- колись навчалась та закінчила медичний університет, проте вирішила пов’язати життя з музикою, і такий термін як «музикотерапія» вважаю дуже потрібним, адже різноманітні сполучення нот мають дуже різні та цікаві ефекти на наш організм, а що вже казати про немовля.
Почну з того, що одна моя зіркова подруга порадила мені, ще коли я була вагітною, слухати «правильну» музику- класичні твори, Моцарта, Бетховена... я так і робила) але наш татусь поціновувач доброго репу, час-від-часу закидував мені пристойні треки і я мушу визнати вони нам з донечкою добре заходили, тому ще в животику наша донечка мала можливість зрозуміти, що музика має безліч стилей:stuck_out_tongue_winking_eye:

Коли ми перший раз були у педіатра, наша лікар спитала, як ми розмовляємо з донечкою? Спочатку, я не зовсім зрозуміла запитання, а потім вона мені пояснила, що важливо в перші місяці життя дитини, з нею правильно розмовляти. Візьміть її за рученята, таким чином, щоб власний палець торкався середини долоньки малечі, саме там розташований центр мовлення, і неголосно, низьким тембром промовляйте до неї звуки та слова. Звичайно ж, заздалегідь потурбуйтесь, щоб дитині в цей час було комфортн: щоб вона була сита, не хотіла саме в цю хвилину спати, щоб не натирав підгузничок і було м‘якенько (нас в цьому плані забезпечує комфортом Pampers).

Є малеча, яка добре реагує на так званий «білий шум», це ті частоти, які дитя чує перебуваючи, ще в утробі, але це не про нашу донечку. Злата віддає перевагу двом речам - вона обожнює слухати колискові, а також особливо, коли вона у Pampers Active Baby – тоненькому підгузку, який залишається сухим до 12 годин, тому їй так добре дрімається та засинається)! А Ви, розумієте, турбота про комфорт малюка перш за все!

Спочатку, я пробувала співати відомі дитячі колискові, а потім, включивши фантазію-почала рифмувати сама слова і находу придумувати мелодії, так у нас з’явились власні пісні під які малеча засинає, вона вже їх чує і оченята починають самі примружуватись, головне правило,- їх наспівую напів тихо і низькішим тембром. 
Маю гарних професійних авторів з якими співпрацюю, і як вони кажуть, що ми з донькою їх надихнули, тому отримали від них в дарунок кілька колискових, і я вже навіть подумую записати міні-альбом, щоб і решту діток мали пісні, під які добре засинається!


Співачка, мама малюка Наталка Карпа

26 Комментариев
Для каждого малыша голос мамы самый родной и лучший, важно петь колыбельные, даже просто нежным голосом что - то рассказывать. Согласно, что в подгузниках Pampers Active Baby малышу комфортно длительное время, т.к. они мягкие, хорошо впитывают и удерживают жидкость.
Мамині колискові заспокоюють малечу, а Pampers active baby піклуються про комфорт.
Співати не вмію і вважаю що голосу потрібного в мене немає. Чоловік запевняє, що я просто собі накручую і треба тренуватись. А чого тоді коли я почала співати своєму першому синочку він розплакався?)?? Я зрозуміла, що точно більше нічого співати не буду)) З другим синочком не практикувала, нащо дитині псувати настрій? А щодо розмов з дитиною, повністю згодна, я коментую кожну свою дію і хоч це виглядає дивно,але так дитина однозначно швидше розвивається.
Я також співаю не тільки колискові. Моя страша доня засинала під "Чом ти не прийшов?", я її також меншій співаю ;)
А в мене синочок не засинає ні під мої колискові, ні під колискові інших виконавців. Головне для нього, щоб памперс не жав, в кімнаті було провітряно і лежати біля мене, смакуючи молочком.
Дуже цікаво)
Цікаві поради, дякую)
Очень интересно, спасибо)
Очень интересная статья! Спасибо!!!
Дякую. Цікаво. Треба сьогодні спробувати так "поговорити")
Дякую за те зл поділились досвідом і за поради з приводу правильного спілкування з немовлям. Беру все до уваги :)
Очень интересная статья! А ведь действительно мы колыбельные песни запоминаем на всю жизнь, и когда ты начинаешь петь своим уже детям или внукам ты ощущаешь тепло своей мамы.. Ребёнку не важно есть у вас слух и голос ему важно слышать и ощущать вашу любовь. Так что пойте своим детям даже тогда когда они уже стали взрослые.
Дякую за таку пізнавальна статтю. До появи синочка я ніколи не співала. А зараз моє янголятко так мило засинає під мої колискові
Дякую за інформацію ?
Обожнюю класичну музику та Моцарта ?
Мій синочок дуже любить музику. Коли я була вагітна, я завжди вмикала класичну музику або дитячі пісеньки, щоб заспокоїти малюка у животику. І зараз моєму синочку майже 1,5 року, і він засинає лише під мої колискові та білий шум.
А ще білий шум має надзвичайно заспокійливу дію на мого синочка. Коли він нервував, плакав, чи його мучили коліки, то лише білий шум міг його заспокоїти. Але лише один-єдиний шум - щось подібне на шум літака чи пилосмока.
Спасибо интересную статью !
После того как мой малыш уснул под пылесос я поняла ,что нам нужен белый шум ? теперь часто его включаю ,ещё Вивальди "времена года "слушает ,а тем временем мама может справиться с домашними делами
Хорошої якості памперси актив бейбі. На ніч моєму малюкові вистачає. Тай немає попрілостей. Приємний запах. Рекомендую
Старший син(5років) досі буває просить щоб я йому колискові співала,хоча коли був зовсім маленьким засипав і під білий шум,і під пилосос і дрель)) А маленька (11місяців) тільки під колискові засинає..
Мій синочок (2 місяці) теж дуже любить співи. Я співаю багато - і перед сном, і під час купання, іноді навіть коли ми змінюємо наш Pampers. За комфорт у підгузнику я впевнена завжди! А от кольки додають нам проблем?
Для каждого малыша голос мамы самый родной и любимый. Но мой малыш любит засыпать в тишине, если начинаю что-то петь он начинает активно " подпевать". Каждый ребенок индивидуален.
Спасибо за статью, интересный опыт. Наш папа тоже любитель репа) Младшая дочка поддерживает папу и его вкусы, как только папа включает свои треки-малышку не остановить-танцы полным ходом)))
музыка для деток есть хорошая успокаивающая
Цікаво, наніч розповідаю тихенько якусь казочку.
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизироваться