Найвідоміші суперфуди світу та їхня користь для здоров’я та краси

Найвідоміші суперфуди світу та їхня користь для здоров’я та краси

Найвідоміші суперфуди світу та їхня користь для здоров’я та краси

Якщо ти належиш до армії послідовників здорового способу життя, стежиш за своїм харчуванням і точно знаєш, що краса починається зсередини, тоді ти напевне чула про суперфуди.

Фрукти, овочі, насіння, корінці з високою концентрацією корисних речовин (вітамінів, мінералів, антиоксидантів, клітковини тощо) мають надзвичайну цінність для здоров’я та краси. По суті, це натуральні рослинні біодобавки, які існують у природі вже понад тисячу років.

Звідки з'явилося поняття «суперфуди»?

Першими про них заговорили в колі веганів та сироїдів. Звісно, коли твій раціон обмежений виключно рослинною їжею, а організм потребує повного комплексу поживних речовин, будеш змушений шукати «чарівну пілюлю», тобто суперпродукти із суперскладом, щоб забезпечити себе енергією та добре почуватися. Пошуки увінчалися успіхом – магістр дієтології та активіст руху сироїдів Девід Вульф першим розповів світу про такі суперфуди, як ягоди годжі та асаї, водорості спіруліна та ін. Суперфуди швидко завоювали популярність і міцно закріпилися в раціоні людей, які дбайливо ставляться до свого здоров’я. Серед них, до речі, чимало голлівудських зірок на кшталт Мадонни, Стінга та Гвінет Пелтроу.

Суперфуди в косметології

Косметологи теж не залишилися осторонь моди на суперфуди, адже активні інгредієнти, що роблять нас здоровішими та привабливішими зсередини, так само ефективно можуть працювати й ззовні – зволожувати шкіру, омолоджувати, робити її пружною та сяючою.

Найпрогресивніші косметичні торгові марки не так давно почали включати інгредієнти із суперфудів у формули своїх засобів. Серед таких, наприклад, Eveline Cosmetics та лінійка BEAUTY FOOD-RITUALS.

Список суперфудів досить великий, тож ми вирішили виокремити найпопулярніші та найбільш ефективні. До речі, ти можеш здивуватися, але серед них є не лише екзотичні продукти, але й цілком звичні для нас, наприклад шпинат.   

Шпинат

Шпинат є потужним джерелом білка, грубих волокон, вітамінів А, С, Е і К, тіаміну, вітаміну В6, фолієвої кислоти, кальцію, заліза, магнію, фосфору, калію, міді, цинку й марганцю. Має потужну антиоксидантну дію – захищає клітини організму від шкідливого впливу вільних радикалів, сприяє продовженню молодості та краси.

Ягоди асаї

Про корисні властивості цих екзотичних ягід, які ростуть у Південній Америці, світ дізнався у 2004 році. Під час експедиції тропічними лісами Амазонки вчені, вражені небувалою активністю вже далеко не молодих аборигенів, проаналізували їхній раціон і виявили, що секретом довголіття місцевих жителів є маленькі темно-фіолетові ягоди, які ті споживають у великій кількості. До складу ягід асаї входить рекордна кількість антиоксидантів, незамінні жирні кислоти, вітаміни, мінерали та клітковина.

Ягоди асаї мають позитивний вплив на шкіру – протидіють процесам старіння, живлять та оздоровлюють її. Фітостероли, що входять до складу ягід, беруть участь у регулюванні ліпідної активності епідермісу, стимулюють регенерацію клітин шкіри. 

На замітку!

Хочеш відчути дію цього суперфуду на собі? Спробуй Глибоко зволожувальний крем Bio Vegan від Eveline Cosmetics. Він містить ягоди асаї в складі. Завдяки їм, а також шпинату, рисовому молочку, кокосовій воді та іншим активним інгредієнтам крем інтенсивно живить, розгладжує шкіру, запобігає втраті води з епідермісу, зміцнює та відновлює природний захисний бар'єр шкіри. Зменшує дрібні зморшки й відновлює м'якість і сяйво шкіри.

Чай матча

Чай матча має тисячолітню історію, проте широкому загалу про його надзвичайні поживні властивості стало відомо лише декілька років тому. По суті, це зелений чай найвищої якості, що вирощується в Японії. Його головна цінність – у надвисокому вмісті антиоксидантів. У чаю матча їх у 137 разів більше, ніж у звичайному зеленому чаю. Матча в косметиці допомагає запобігти старінню й захистити шкіру від агресії ультрафіолету. До того ж у матчі міститься кофеїн, який допомагає тримати шкіру в тонусі й «розганяє» в ній обмін речовин.

На замітку!

Чай матча входить, наприклад, до складу формули Активного матуючого крему Bio Vegan із серії BEAUTY FOOD-RITUALS від Eveline Cosmetics. Завдяки йому та іншим активним інгредієнтам рослинного походження (серед них є й інші суперфуди – ягоди годжі та капуста кале) крем відновлює природний захисний бар'єр шкіри, захищаючи від вільних радикалів, забруднень і смогу. Забезпечує ефект свіжості й покращує колір шкіри. Крім того, крем допомагає регулювати виділення шкірного жиру, зменшує недоліки, звужує пори, запобігає блиску.

Капуста кале

Цей суперовоч вегетаріанці та дієтологи цінують за надвисокий вміст заліза, вітамінів К, А, С, а також групи В. Висока концентрація вітаміну С сприяє виробленню колагену, що відповідає за пружність та еластичність шкіри, антиоксиданти захищають від старіння.

Авокадо

Про користь авокадо сказано й написано так багато. Ці плоди – джерело корисних жирів, вітамінів групи В та Е. У косметології авокадо цінують за антивікові, антиоксидантні та протизапальні властивості. Воно використовується для зволоження та живлення шкіри. Олеїнова кислота, що входить до складу авокадо, допомагає відновлювати пошкоджені клітини, сприяє зменшенню почервонінь та подразнень.

На замітку!

Якщо в тебе суха або чутлива шкіра, радимо спробувати Ультрапоживний крем Bio Vegan. До його складу входять активні інгредієнти: авокадо, мигдаль, журавлина, гарбуз та інші рослини. Крем ефективно зменшує сухість, живить епідерміс і захищає шкіру від негативних факторів навколишнього середовища. Результат – здорова, зволожена та сяюча шкіра!

Поради експертів

«Суперфуди – маст-хев для тих, хто піклується про здоров'я та красу. Я додаю їх не тільки у свій раціон, але й у програму догляду за шкірою. У лінійці BEAUTY FOOD-RITUALS від Eveline суперфуди складають до 96%. І вони дійсно працюють! Що мені сподобалося: засоби не містять парабенів, силіконів, парафінову олію, PEG, барвників. Підходять для веганів і вегетаріанців. Не тестуються на тваринах. І що важливо, мають ідеальне співвідношення ціна/якість.

Порада: використовуйте крем відповідно до типу шкіри. Обов'язкова умова - регулярність.

Якщо шкіра суха, можна використовувати Ультрапоживний крем для обличчя Bio Vegan як маску. Нанеси товстим шаром на 15 хвилин, потім надлишки прибери серветкою».

Олена Жовнір, бьюті-блогер

А ви вже встигли відчути дію суперфудів на свою шкіру? Діліться враженнями в коментарях!

Коментарів
Очень интересно! Спасибо!)
Очень интересная статья! Узнала много нового для себя (понятие "суперфуды", "суперфуды" в косметологии, а также какие растительные компоненты входят в состав кремов Eveline Cosmetics).
Спасибо за информацию теперь мы будем знать состав кремов Eveline.. И главное что эти крема не тестируются на животных.
Чудова стаття! І тепер я знаю,що таке "суперфуд") смачно звучить.. Косметика хороша і для мого вибору дуже важливо ,що не тестують на тваринах(хоч я і не веган але намагаюсь купувати все те що не тестують)
Интересно, а помимо активных веществ в эти «суперфуды» добавляют силиконы как в обычные крема? ?
Olik Sergeevna, добрый день! В составе крема из серии «суперфуд» силиконов нет.
Очень интересная информация)обязательно буду еще интиресоваться и применять на практике)
Цены отличные и хорошо что нет парабенов в составе)))
Очень интересная информация,много полезного для себя узнала)
Дякую за детальну інформацію. Тепер буду знати склад кремів Eveline. Як на мене, то головне, що ці крема не тестуються на тваринах.
Суперфуди стали невід’ємною частиною життя багатьох людей . Але хочу нагадати , що для досягнення найкращого результату , все має бути в комплексі , якщо ти будеш їсти шкідливу їжу , багато солодкого , смаженого і будеш сподіватися на чарівну дію декількох суперфудів , то воно ніякого результату не дасть . А щодо Eveline , у мене дуже суха шкіра і весь час мені на допомогу приходить крем Bio Vegan , я його використовую щодня , а під час настання холодів , коли моя шкіра страждає найбільше , я його наношу як маску , як і порадила Олена :)
Вважаю, що головний суперфуд для шкіри - це звичайна, чиста вода, достатнє споживання - добре видно на шкірі. Від Eveline мені подобається крем Віо Vegan з гарбузом.
Очень познавательно для меня оказалось, про суперфуды знала, но поверхностно, теперь буду знать что матча тоже к ним относиться и ягоды асаи теперь мне срочно нужно попробовать.
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися