Продукти, які заряджають енергією

Продукти, які заряджають енергією

Часом багато хто з нас відчуває втому та млявість із самого ранку. Це неприємне відчуття може вплинути й на наш настрій, ми починаємо зазнавати зайвий стрес, через що під удар потрапляють усі сфери життя.

Найчастіше причиною цього є харчування. Після того як ви скорегуєте свій раціон, зможете досить швидко позбутися постійного занепаду сил. Не випадково це досить поширене явище в холодну пору року, коли мало свіжих фруктів та овочів, а відповідно, і вітамінів.

Здорове харчування – це не тільки їжа, яка дає відчуття ситості. Правильний підхід до вибору продуктів допоможе отримати потрібний заряд енергії та поліпшить якість життя. Якщо ж виходить так, що після приймання їжі ви не відчуваєте бадьорості, імовірно, ви їсте не ті продукти, яких потребує ваш організм.

Помилково багато хто вважає, що чим ситніша страва, тим більше енергії ви отримаєте, але все з точністю до навпаки. Надто калорійна їжа насправді тільки позбавляє нас енергії, бо після щільного приймання їжі організм налаштований тільки на те, щоб переварити його якомога швидше, та всі сили спрямовує на цю задачу.

Збалансоване меню допоможе підтримувати ваш «заряд» на потрібному рівні. Які продукти включити в раціон як «паливо» для нашого організму?

1) Вівсянка. Здавалося б, досить банальна страва, знайома всім нам.

Недарма ж вона користується такою популярністю, оскільки дійсно здатна зарядити нас енергією. Основним її джерелом служать повільні вуглеводи і клітковина, які засвоюються вкрай повільно, але надовго забезпечують нас відчуттям ситості та припливом сил. Вона містить усі поживні речовини, які впливають на рівень енергії: магній, білок, фосфор і вітамін В1 (тіамін).

2) Шпинат. Багато хто недооцінює цей продукт, вважаючи його всього лише зеленню, і не знає про те, які значні запаси енергії в ньому приховані.

Він містить важливий елемент – залізо, яке необхідне для утворення гемоглобіну й перенесення кисню. Також залізо бере участь у виробленні енергії, а його дефіцит, відповідно, може викликати швидку стомлюваність.

3) Бобові. Містять величезну кількість рослинного білка, саме тому вони користуються великою популярністю у вегетаріанців. А також вони насичені складними вуглеводами, які підтримують комфортний енергетичний рівень протягом усього дня. Додавайте бобові в перші страви й салати, і ви забудете про втому.

4) Бурий рис – дуже корисна альтернатива звичайному білому рису. Він багатий магнієм, який допомагає нашому організму виробляти енергію, а також білками і складними вуглеводами.

5) Сирі несолоні горіхи є хорошим джерелом корисних жирів омега-3 і білків. Також вони забезпечують надходження в організм магнію, який допомагає впоратися з втомою м'язів. Такий корисний склад стимулює роботу мозку і наповнює енергією весь організм.

Намагайтеся якомога більше включати ці продукти у своє меню, і ви забудете про швидку стомлюваність і занепад сил.

Коментарів
По поводу овсяночки согласна на все 100%, сама ее очень полюбила ,особенно по утрам, пока пора сезонных овощей, так ем с овощами, мне вкусно!!! Орехи тоже согласна, беру всегда на перекус себе, шпинат время от времени употребляю,бобовые люблю, но готовлю редко, и с рисом такая же история:)))
Да, овсянка с утра идет на ура, вот только нужно раньше встать, что б успеть)
Я вегетарианка, поэтому бобовые, овощи и фрукты основа моего рациона) также очень люблю овсянку или гранолу на завтрак) а орешки и сухофрукты всегда беру с собой, чтоб была возможность полезно и вкусно перекусить)
Обожнюю вівсянку з медом і фруктами. Влітку свіжі фрукти,взимку-сухофрукти.
Овсянка по утрам это быстро, сытно вкусно)) отличный завтрак
Вівсянка є супутницею моїх сніданків вже багато років. А завдяки додаванню до неї різних продуктів виходить дуже багато варіантів її приготування. Одним із моїх улюблених варіантів це залити її йогуртом, додати фрукти чи сухофрукти за смаком, а також насіння льону і залишити її в холодильнику на ніч. Вранці отримую смачний і поживний сніданок
Полюбила овсянку буквально 2 года назад. Причем люблю цельную, а не хлопья. У такого вида овсянки более насыщенный вкус и концентрация полезных веществ выше. Кушаю с бананом, арахисовой пастой и молоком. Вкусно, полезно и сбалансировано по БЖУ. Сырой кешью или миндаль использую в качестве перекусов на работе или в дороге. А вот с бобовыми не подружилась пока. Отталкивает их запах.
Очень полезная статья! Маме с двумя малышами очень важно сохранять свои силы! Спасибо!
Люблю зранку і солодку вівсянку, і навіть з чимось солоним
Люблю вівсянку з меленим льоном
Гречка назавжди!
С кашами в саше наша семья знакома давно и всегда есть дома в запасе "на всякий случай". А вот гранолу прям открыла для себя))))) Теперь тоже будет у нас всегда дома и могу советовать всем своим родным и знакомым
Без каш ніяк, любимо!
Овсянка с корицей по утрам то что надо.
Вівсянка з родзинками чи журавлиною - кращий сніданок
Да, после гранолы долго кушать не хочется, сытно))
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися