Сонячний настрій: готуємо пиріг з абрикосовим варенням ?

Сонячний настрій: готуємо пиріг з абрикосовим варенням ?

Яскраві, соковиті, солодкі абрикоси – символ спекотного літа. Вони не лише смачні, але й дуже корисні для здоров’я. У 100 г свіжих плодів міститься 12 % денної норми вітаміну С, 12 % вітаміну А та 6 % калію, і все це при досить низькій калорійності! До того ж абрикоси є джерелом антиоксидантів і клітковини, позитивно впливають на травлення та навіть сприяють молодості шкіри.

А скільки смачних і різноманітних десертів можна приготувати з цими сонячними плодами!

Сьогодні хочемо запропонувати рецепт пирога з абрикосовим варенням! Ніжне й розсипчасте тісто, смачна й ароматна начинка змусять вас просто співати від задоволення! До речі, яку музику слухаєте влітку? Поділіться в коментарях, створимо літній плейлист щастя, під який готувати буде ще приємніше! J

Пиріг з абрикосовим варенням

Вам знадобиться:

• борошно пшеничне – 250 г

• цукор – 2 ст. л.

• сметана – 130 г

• масло вершкове – 80 г

• розпушувач Dr. Oetker – 1/2 ч. л.

• яйця – 1 шт.

Начинка:

• абрикоси – 400 г

• цукор – 140 г

• желфікс Dr. Oetker 3: 1 – 1 упаковка

Спосіб приготування:

  1. Готуємо тісто: борошно змішуємо з цукром і розпушувачем. Додаємо сметану, яйце та масло кімнатної температури. Вимішуємо гладке тісто, кладемо в холодильник на 20–30 хвилин.
  2. Готуємо начинку: абрикоси нарізаємо великим шматочками. Цукор змішуємо із желфіксом 3: 1 і додаємо в абрикоси. Перемішуємо. Ставимо на невеликий вогонь і при постійному помішуванні доводимо до кипіння, варимо 3 хвилини.
  3. Тісто ділимо на 3 частини. 2/3 тіста викладаємо у форму, зверху розподіляємо начинку.
  4. 1/3 частину тіста розкачуємо й нарізаємо смужками, робимо решітку. Можна просто накрити пиріг розкачаним тестом і в центрі зробити отвір.
  5. Випікаємо за температури 180 °С до золотистого кольору близько 40 хвилин.

Смачного!

Коментарів
? ох, розписали так, що й фото не потрібно, вже слина потекла ?... Не знаю як співати, а їсти точно закортіло? ...щодо музики...мені здається це все від настрою дуже залежить
Какой аппетитный пирог! Мне очень нравится абрикосовая начинка. И самому захотелось приготовить. Музыку слушаю разную веселую, ритмичную, чтобы можно было потанцевать.
Замечательный рецепт !!!
І як той пиріг вже мені пахне!!! Абрикосами, літом... Завтра забацаю такий дома.
Как раз абрикосовый сезон
Рецепт очень понравился. И получив набор решила испечь такой пирог. Готовится очень быстро и просто, благодаря продукции Dr. Oetker. Уже слышу потрясающие ароматы из печки. Скоро буду дегустировать и писать отзыв ?
Простота и оригинальность!
Дякую за рецепт, виглядає дуже апетитно і не складний. Потрібно спробувати!
Я очень люблю абрикосы ? эта солнечная ягода даже зимой напоминает лето. Очень люблю печь рулет с абрикосовым вареньем, а теперь ещё и книгу любимых рецептов попал и этот рецепт пирога. Когда испекла, моя соседка пришла в гости и говорит "Я пришла к тебе по запаху" ?... Так что когда испечете пирог, ждите гостей у себя на пороге.
Ммм ...абрикоси? смакота,хоч і не пройшли у списки учасників продукції Dr. Oetker,обов'язково приготуємо?
Люблю пироги с абрикосами.Утащила рецепт в закладки)))
Дивлюсь на пакет з абрикосами і думаю що ж з ними робити, і тут знаходжу рецепт квас на сайті ? Пішла мити і чистити абрикоски?
Чудовий рецепт, завжди мріяла навчитись робити такі пироги з фруктами і не знала, як до них підступитись)
Отличный рецепт, сохраню в закладки. Как раз и сезон абрикос , очень в тему рецептик.
Люблю такие пироги печь как летом, так и зимой. Пробовала готовить по похожему рецепту. Очень понравился. Буду пробовать по этому рецепту.
Наконец-то и мы открыли абрикосовое варенье, сделанное при помощи "Желфикса", полученного на тестирование. Это действительно новинка. Даже папа-скептик оценил. Кусочки абрикосов почти не разварились, имеют вкус консервированной свеженькой абрикоски из компота, с легкой кислинкой. Банка улетела за 2 дня. Определенно это наш выбор.
Дуже гарний декор десерту
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися